Björn Gustavsson

Jag såg honom live, igår kväll på Norra Brunn.
Min och Evelinas indiska mat blev kanon, kan ju inte bli mycket annat när vi är i farten. Sedan hämtade jag lillkvinnan från dagis och hookade sen up med Ante, Emil, Tim, Viktor och Martin. Tim och Emil har fyllt 18 respektive 19 år. Så det blev käk på en kina restaurang (jag mådde rätt dåligt i natt och i morse men nu är jag back on track) och sedan stand up comedy på Norra Brunn.
Jag visste inte att Björn skulle dit.
Men där var han. 
Han ser så oskyldigt söt ut. De där blonda hårlockarna! Mama.
Fast han ser ju verkligen ut som en liten unge i en vuxen mans kropp. Haha.
Aja, kul att ha sett honom i alla fall.
Trevlig kväll med killarna. Träffar dom så sällan så kul att få hänga med dom lite. 

Gick inte till skolan idag av olika anledningar, ska snart till jobbet för att prata lite med chefen om några småsaker och sedan ska jag köra ett pass på gymmet. Sen bär det av till Älta för att checka in Malins förmodligen asnajsiga gips.
Ikväll borde man plugga... borde.
Men orken är bortblåst! Det får tas igen när jag kommer hem från andra sidan Östersjön.

Förresten så drömde jag i natt att jag var ännu sämre på att åka snowboard än vad jag egentligen är. Var det en pik eller något kanske? 

Fin låt. Mysig. Sorglig. Vacker. http://www.youtube.com/watch?v=-x5cnSn1XMk

Au pair på Nya Zeeland

Ja, varför inte?
Varför inte dra till Nya Zeeland i sommar/höst? 
Varför inte åka iväg till andra sidan jorden för ett år?
Läskigt. Åh så läskigt. 
Men ÅH SÅ KUUUL.
Sjukt kul. Sjukt häftigt.
Eller au pair i Kina? Eller USA?
Nej, Nya zeeland eller Australien lockar faktiskt mest.
Bara till att börja spara pengar......
Det finns ju så mycket möjligheter! Och varför inte åka när man har chansen?
Såg en annons som jag fastnade för så mycket att jag skulle kunna skippa studenten (nej då) för att åka iväg nu. De hade 3 barn och HÄSTAR. De sökte efter en barnkär tjej, och ett plus var om man var hästintresserad då man kunde rida hur mycket man ville.
Åh Jag Vill. 
Drömmer mig bort till Nya Zeelands vackra natur... och även chansen att få upptäcka Australien och ååååh.
Nu ska jag sluta skriva. 
Varför bo kvar i Sverige ett år, när man kan uppleva en helt annan kultur ett år?
Jag har ju inte direkt något som håller mig fast.... förutom världens bästa familj och vänner. 
Undrar om jag skulle klara det. Det skulle jag nog. Men hur det skulle gå är en annan femma.
Värt att testa kanske?

hmprf

sämsta dagen på länge. Så jag kör på ett lika roligt och uppmuntrande inlägg som igår.
Seminariet gick skit. Ärligt talat. Fixade det inte. klart jag fixade ett betyg. Men hejsan hoppsan, inge mvg här heller. Jag SKA ha mvg i det ämnet. Men just nu funkar det inte.
Jag kan inte plugga mer på ett tag nu, det är stopp. Totalt stopp.
Imorgon ska jag göra en liten skitsak i eng.b, de två andra uppsatserna får faktiskt vänta till sista praktikveckan. 
Imorgon ska jag inte till skolan överhuvudtaget.
Svenskan kan man jobba på hemma.
Projekttiden ska jag använda till att laga indisk mat med Evelina (det är en del av vårat projekt)
Eng c ska jag göra "på bibilioteket".
IN my ass att jag ska... ska sitta hemma och tycka synd om mig själv. (Vilket inte kommer gå nå vidare, kommer sluta med att jag sitter på biblioteket ändå, haha)

Imorgon kväll ska jag ut och äta med mina kungsängen pojkar. Tim har fyllt 18 och Emil 19. Sen blir det Stand up på Norra brunn, om jag har råd vill säga. Hur som helst ska det bli så skönt att hänga med dom man inte träffar varje dag.
Så morgondagen blir najs. Riktigt najs.

Lika vackert varje gång...:http://www.youtube.com/watch?v=5ajQMXSBB10

Pick me. Choose me. Love me. 


livsglädje

stress, press och lite mer stress...

Slutade 16.40, pluggade från 17.30 till 20.00. Har minst 45 min plugg kvar.
Och då är jag inte redo inför seminariet imorgon..
men det får gå som det går. Jag ORKAR inte läsa allt en gång till.
Hoppas på att det funkar att vara hemma en dag från skolan. Måste sova. Kolla på tv. Inte göra något. Bara sitta. Inte tänka plugg. Inte ha så höga förväntningar på mig själv.
Himla skit.

Det gick skit på invalet idag, jag sjöng inte i närheten av bra och sceniskt var det nästintill en katastrof.
Gitarren gick super, läraren var glad och tyckte jag gjort läxan utmärkt, dessutom sa han att jag har väldigt bra gehör, ovanligt bra för att ha det som bi-instrument.
Det kändes bra. Bubblade till inombords av att få lite positiv kritik. 
För det man får höra dagarna i ända, vart man är, är hur man kan förbättras, vad man ska jobba på. Allt jag gör kritiseras på ett eller annat sätt. Sen står väl jag själv för en stor del av kritiken också. 
Rel b provet hade gått rätt bra, och provet i rel a idag kändes ok. Förhoppningsvis blir betyget bra där med. Då får man igen lite för allt pluggande, skulle inte kännas helt fel =)

Nu har jag varit alldeles för personlig. Var tvungen att få ur mig lite. 
Jag fick en tröja av mamma idag förresten, som hon köpte i helgen när de var bortresta. Materiella ting behövs ibland. Den var grön. Jag har inte mycket gröna kläder, har jag något överhuvudtaget? Men det spelar mindre roll. Den här var rätt fin och det var världens bästa mamma som köpt den. Tänk att klara sig utan min familj i höst... hur ska det gå. 

Man börjar bli vuxen.

skola nej tack

Stort prov i religion imorgon... känns inte bra, har inte kunnat koncentrera mig på att plugga. Rel b provet i fredags gick bra, men det här har jag mindre koll på... har inte hunnit börja plugga förens idag. Alldeles för sent för mig när det är mycket att memorera. Kanske lägger sig allt över natten?
Ska läsa igenom allt ordentligt och försöka memorera lite innan jag går och lägger mig.
På tisdag har jag ett viktigt seminarium också, som jag inte hunnit plugga till heller. Det är svårt att veta att man har ett stort prov en dag och samtidigt plugga till något annat. Så det får bli imorgon. Och jag som är SÅ trött på genus! Vi har pratat HUR mycket som helst om genus hit och genus dit. 
Kvinnor är kvinnor, män är män. Let's face it, vi föddes olika, därför ÄR vi också olika. Ändå ska man sitta och läsa djupa texter om teorier hit och dit och kolla på knäppa filmer om genus där de använder ord som "min rosa f****.
Och för att jag ska kunna få ett bra betyg på seminariet är det bara och flumma vidare om alla dessa teorier och verkligen låtsas vara intresserad och tycka att detta är SÅ viktigt att tala om eftersom dagens samhälle ser ut som det gör.

JA jag är trött på skolan. JA jag är trött på vissa lärare. 
MEN om en vecka åker jag bort i 2 veckor. Helt själv. Känner knappt någon. De jag "känner" är en familj jag träffat när jag var i Monaco 1 år gammal och i Finland 7 år gammal. Jag ska prata finska med massa folk, bara det är skrämmande när mamma och pappa inte är i närheten. Jag är ju bättre på engelska nuförtiden. Men det gör inget. För det ska bli SÅ skönt att komma bort härifrån ett tag, och framförallt komma bort från skolan och allt som måste göras här hemma. Jag ska få ta hand om mig själv i ett land där jag knappt kan prata... (okej liten överdrift men jag pratar inte direkt som en artonåring där)
Så det är det jag får tänka på under veckan, några dagar till att plugga, sen är det över. Under ett par veckors tid. Har roliga grejer att se fram emot under veckan också, känns bra. Kommer hem efter 2 veckor som sagt, sen 1 vecka på hotellet, sen kommer en efterlängtad vän hem, sen en vecka uppe i Kittelfjäll, får äntligen åka bräda igen! 
Sen är det påsklov.
Sen tar jag studenten....
Ni förstår nog att jag längtar......

Förresten så var gårdagen mysig, spenderades med överblivet vin vid Mariatorget hos Kajsa, med henne, Jens, Emil och André. Sedan träffade vi Pontus på något ställe vid Slussen, där de hade en otrevlig vakt och jag dog av trötthet och var hemma redan vid 1. Sov en lååång natt och dagen har spenderats med pluggande som sagt, städning och himla mycket tankar...

bildern från Nybrokajen

Tog mig friheten att sno några bilder från Maddes bilddagbok, från vära föreställningar på Nybrokajen i onsdags (som jag skrev om i tidigare inlägg)

Så först, en bild på Madde :)
image24

Sen en på Tove och Marta, som spelar cello, en på Magnus (våran aphärliga lärare i ljudteknik, det är även han som gör rösterna till "OBH nordic,a designing good life" reklamen. Och sedan en bild på Daniel, en oerhört begåvad pianist som går i min klass. Fjärde är Persson och André som spelar "Quackattack" därav deras oerhört heta outfits. Femte är en bild på Lisa! En av mina teorikompisar, haha ;) spelar fiol och har utvecklats grymt under de senaste året. 
              

Bild från sångensemblen, "Watching you without me" som vi faktiskt gjorde helt ok. Femte från vänster
image30

Evelina, jag, Unnan, Lina och Anna S
Oerhört fina och bra tjejer!
image31

 En dansbild måste man ju ha. Tar en på ettorna bara för att jag faktiskt gillade den här. De var rätt synkade. I alla fall vad jag kunde se sådär med ett tittaröga. Sen var Lollo så snygg också! Vacker tjej det där. Ingen bild på henne men. Måste väen tillägga att Clair, en trogen läsare ;), gjorde ett vackert solo!
 avslutningsvis en bild på Persson och André utan outfits. Bara för att de är så snygga. Jag menar kollar hur inne André är i vad han gör. Jag och Marta bendrade dom när vi satt och kollade på genrepet. Som jag sagt ett antal gånger förut; jag är Stolt över min klass. Och min skola. Hur ofta känner folk det?

Ojoj, nu blev det bråttom! Men visst var det kul med några bilder? =D

jobb, träning, sömn?!

hatar det ordspråket. Men har sagt det tyst för mig själv ett par gånger igår och idag. 
Igår efter skolan åkte jag med Marta till Daniel där vi lagade mat, asgod pasta med kladdkaka till efterrätt!
Sen åkte jag en snabbis till kyrkan för att se på våran nya ungdomsledare Pelles konstiga sätt att baka pizza... haha det var kul. Kom hem tidigt men kunde inte somna för jag var uppstressad och nervös inför idag..
för i morse på jobbet stod jag nämligen själv i receptionen för första gången!
Bara 7-9, för sen kom italienaren (som förresten inte var riiiiktigt lika rolig som förra veckan för han deppade pga en tenta som gick dåligt). Det gick tack och lov bra, var bara två utcheckningar och lite allmäna frågor. Man får prata engelska rätt mycket, det är ju bra.
Vägkorsning? Vad är det på engelska?

Körde ett härligt pass, pratade lite med managern för Health Club och fick lite små tips. Förstår även skillnaden nu mellan freemotion maskiner som det är på hotellets gym och vanliga maskiner som det nästan alltid är på vanliga gym. Freemotion maskiner är effektivare eftersom man måste stabilisera vikten på ett annat sätt. Fler muskler får arbeta även fast man kanske inte tänker på det.
Någon som tränat med freemotion maskiner någon gång?
Jag gillar det skarpt. Känns grymt mycket skönare än "vanliga".
Körde bla det vanliga (efter uppvärmning of course), 3x15 framsida och baksida lår, bröstkorg och några till som jag inte kan säga för jag vet inte exakt vilka muskler det är, biceps, triceps o sånt. Och sen hennes tips eftersom de inte har någon benpressmaskin: utfall med benen. Kört det några gånger förut och det känns rätt bra om man gör på rätt sätt och tillräckligt många gånger men det är så svårt med plats på andra gym. Här finns det dock gott om plats så på helger när jag tränar där blir det fokus på lår och rumpa. 
Hoppade hopprep för första gången på ett antal år, man måste vara himla fokuserad om det ska gå fort. Flåset är lätt att få upp i alla fall.

Nog om träning, men det är ju kul och höra hur folk tränar, tycker jag. Tips och ideér för magen någon?! Säg inte sit-ups för helt off är jag inte, vill göra något roligare.

Ikväll skulle jag åkt till Älta och träffat Malin, men stackarn går på så mycket mediciner pga det brutna benet att hon ligger och sover och är lite off sådär. Får hoppas att jag hinner träffa henne i veckan istället.
Såå, det blir en soft utgång. Chill vid Mariatorget hos Kajsa och Jens, får se om någon/några fler kommer. Kanske skulle vi till något ställe vid Slussen sen. Time will tell.
Först ska jag i alla fall äta, plugga och städa. Så hepp hepp, dags och röra på sig igen!

IMORGON ska jag sova läääääääääääänge. Och sen ska dagen spenderas med plugg, ska förhoppningsvis inte kliva utanför dörren.
Trevlig kväll!


Do ypu want to touch...

ME... do yoy want to touch ME
yeah, there, yeah

haha. Jag ska sjunga en låt där refrängen går så. Hett va?
Den är faktiskt rätt skön, annars skulle jag inte sjungad en. Rätt rockig låt, lite punkkänsla får man lov o säga, o jag får ta i lite och det är en rätt meningslös text vilket gör det hela lite roligt. 

http://youtube.com/watch?v=eHvm88yVvNQ&feature=related

Föreställningarna igår gick bra, vi har en skola med mycket talanger!

Idag var det kort skoldag, älskar som sagt torsdagar och sen gymmade jag en timme, känns oerhört skönt att ha kommit igång igen. Man mår bra av styrketräning! roligare än motionsträning också.
Plugga var det ja! Inlämningar hit och dit och religionsprov imorgon... och ett till lika stort på måndag. Men nu måste jag fokusera på det som är imorgon. 
Mamma och pappa är på väg till Helsingfors och ska vara där med vänner över helgen. Åh vad jag längtar till nästa helg när jag bara ska ha kul och inte plugga ett skit. Inte ens jobba faktiskt! Första gången på ett tag. Sen nästa söndag åker ju jag till Helsingfors för praktik i 2 veckor. Biljetten är bokad och klar...! Ska bli skönt och komma iväg lite- igen.

En tanke till min vän Malin, som brutit benet och ligger på sös! Så kan det gå när man ska hålla på med gymnastik hipp som happ ;) 

Avocadogalning

Jag har blivit helt tokig i avocado den senaste tiden. Äter minst en om dagen, om vi har hemma vilket vi faktiskt oftast har nuförtiden pga mammas och pappas GI-diet. 
Grovt osötat bröd med mosad avocado och keso. Hur gott som helst! Nyttigt och gott. En bra start på dagen.

image23

Nybrokajen och gamla bilder

En bra dag i stort sett får man lov och säga. Tog mig en sovmorgon till 9, en timmes träning på gymmet och sedan bar det av till Nybrokajen. Våran skola har årets största föreställningar där imorgon. Sen skola till 17.15. Hatar långa dagar men den här tisdagen vart ju något bättre än vanligt.
 Jag ska bara vara med med sångensemblen imorgon, men kul att få stå på scenen något i alla fall! Inte alls många solister med i år, tråkigt! Men det ska ju finnas plats för teater också.. och dans, som tar oerhört mkt plats på Nybrokajen år efter år får man lov och säga. Men det är ju så, lättare för dansare att göra något tillsammans en hel eller halvklass än för musik och teater. 
I alla fall så ska bla Kajsa och swingbandet vara med, känns jättekul att kvinnan får chansen att uppträda där! Ska bli kul och se. Skulle kunna skriva massa om en massa nummer men ni fattar ju ändå inget, förutom C och U såklart.  Haha, aja. Det ska bli roligt och se vad teater har för sig! Har noll koll på vad dom gör. C skulle dansa något med en tjej till bara, blir kul det med.
Och så ska jag sluta babbla om det..

Niklas hörde av sig, chefen på jobbet, och sa att jag ska jobba själv 7-9 på lördag för italienaren kommer först vid 9. Hoppas verkligen att alla sover till 9 och att ingen checkar ut före det... haha, annars är det stor risk att det blir problem, men förhoppningsvis inte. Någon gång måste väl vara den första.

Nu ska jag fortsätta med mitt första utkast till essän, plinka igenom gitarrläxan, plugga på lite inför nutida konst provet och även plugga på religion b provet! Effektivt! Om jag orkar. Men det gör jag! För det måste jag. Och snart är det helg! Eller inte, men veckan kommer gå fort. Det är ett måste ;)

image19

Daniel till vänster, jag och Viktor på min födelsedag i sommras. Har nog lagt upp den förut men i brist på bilder så. Sen ser jag bättre ut än vanligt och jag är brun. Haha! Måste leva på sådana här bilder i vintermörkret!

och varför inte en till sommarbild när vi ändå är igång...
det är lillkvinnan Xue (kusin som jag sitter barnvakt åt en hel del) i Skärgården i somras. Det var några dagar med Marta jag sent kommer glömma.

image20

och en sista... från Frankrike i somras. Åh jag längtar tillbaka till lata dagar i stekhet sol. Den veckan sitter fastklistrad i minnet för alltid!

image21

oj, EN till bild sen måste jag ju faktiskt plugga...
Efter allt tjat om nybrokajen passar väl en bild på några från klassen. 
Det här var på våran klasskonsert i Nov-07. Slutnumret som var bland det sämsta vi gjort, haha
image22

Lång dag

(Clair, det där med att jag hette Unn var internt, förklarar imorgon)

Dagen har vart lång, men bra. Efter skolan, där vi fick ännu en uppgift inför nästa vecka (!?!?!) åkte jag till stan för att lämna filmer och träffade även Daniel en snabbis. Han satt på ett fik med sina KTH kompisar och pluggade. Och då menar jag pluggade.... alla satt med böcker och skrivhäften och miniräknare och jag vet inte vad. Jag får trösta mig med att jag inte har någon matte längre i alla fall.
Sedan var det en grymt bra konsert, ännu en projektkonsert, denna gång var det klassiskt. Anny, Marta, Madde och Lisa gjorde grymt bra ifrån sig alla 4 och jag blev stolt! Som alltid.. Else gjorde även hon en grym soloinsats på slutnumret. 
Kom hem före 9 och sitter nu och skriver ett första utkast i Sv.B.

Imorgon väntar en sovmorgon, träningspass, rep på Nybrokajen, skola till 17.20 och plugg hela kvällen.
Tack och lov att jag har sovmorgon! Ska jobba hemma första lektionen, men gör det nu ikväll istället.

Det här är mitt plugg fram till nästa fredag:
Religion B prov på allt vi gjort under hösten
Religion A prov på allt vi gjort under hösten (de här 2 proven känns allt annat än kul, men det går bra!)
Svenska B inlämning, en essä om maskulinitet (rätt öppet och lite kul faktiskt, hoppas på bra betyg)
Engelska C inlämning om romantiken och modernismen (kommer spara till praktiken, kommer nog inte hinna av någon anledning?!)
Engelska B inlämning om sjuttiotalet (endast en A4-sida)
Seminarium i Nutida konst om genusfrågor (svåra texter som jag har svårt med, men det ska nog gå bra!)
Nybrokajen föreställningar på Onsdag: ska vara med och sjunga med sångensemblen (bara roligt)
Sjunga en låt på invalet om en vecka, ska bli hyperkul! För tillfället kommer jag inte ihåg vilken jag valde...?! Rock någonting i alla fall.
Gitarrläxa, också mest kul men en rätt krånglig 

Jag har skrivit upp typ vad jag ska göra vilken dag. Om jag inte håller planeringen kommer alla helgplanerna krascha. Så det är bara och kämpa på.
Sen, efter nästa vecka.... då kan jag slappna av... för ett tag

Även fast det låter väldigt negativt med allt plugg, så mår jag bra. Jag fick ett litet nervöst sammanbrott igår men börjar lugna ner mig själv med tankar som att jag inte måste få bra betyg på allt... och på att jag är oerhört dryg när jag sitter och klagar på allt vi har. Det är som sagt kul saker att se fram emot också.
Träning och rep imorgon tex, ska bli riktigt skönt och roligt!

Nu ska jag skriva klart det här utkastet och sedan sova med gott samvete. 
Trevlig kväll!

Nya bilder!

Två rätt nya bilder från Kajsas födelsedagsmiddag i November, bara för att göra bloggen liiite färggladare tills jag köpt en ny sladd....

image17

Från vänster: Anna S, Lisa, jag, Unn och Persson! Jag var fortfarande brun... åh SOL!

image18

En del av middagsfolket: Unn, Persson, någon vän till K, André, Lina, Jens, Pontus, jag med fiskmunnen, Kajsa, Lisa och Anna. Tack för den, då vet jag det i alla fall....

This is England

Fredag: kusin från Norge på besök! Såg Let's dance för första gången någonsin, Alfred som gick på våran skola är ju med! Lite kul.
Lördag: jobb 7-15, träning på hotellets asnajsiga gym, tur till lidingö för köp av snowboardboots (hoppas på att jag inte får lika ont av de här) och sen till Kungsängen där min fina vän viktor fixat en fin trerättersmiddag! Chillade vid tv:n, sov, åkte hem mitt i natten med storebror. ÅH vad jag är glad att han har bil...
Söndag: stressade iväg till kyrkan, är glad att jag tog mig upp för det var en bra predikan o kul att träffa MIRIAM igen, hyrde "This is england" och "King kong" på casablanca (jag heter Unn rudolfsson förresten) hem o plugga/titta på film.

Casablanca är ju en riktigt bra filmaffär! Billigt och de har det mesta.
This is england var bra, sorglig och lite jobbig men sevärd.
King kong ska jag se ikväll om jag har hunnit plugga på religionen något tills dess. Hyrde den faktiskt för att jag ska skriva en essä om maskulinitet och måste referera till någon bok, film, någon serie mm. King kong är ju kanonbra till det. Sen har jag inte sett den heller.

Jag är trött men glad, efter en bra helg enkelt. Och jag har EXTREM träningsvärk. Äntligen kommit igång igen! 
Heippa!

Besök från Norge

Unns konsert igår, gick kanonbra- för henne! Men för mig och Evelina gick det mindre bra... =/ hoppas vi inte förstörde låten alltför mkt, haha. 
Aja misstag gör man, men tråkigt när det är någon annans konsert. Stämmor osv gör ju jättemkt i en låt, det kan förstöra mkt eller förstärka helheten. I det här fallet blev det det tidigare tyvärr.
Men som sagt, Unnan var grym och det var hennes kväll! Jag blev stolt, som jag märker att jag allt oftare blir då jag ser mina musikaliska klasskompisar uppträda.
Sedan att se Johan på kontrabas är en upplevelse i sig! Haha, så skön stil och grymt duktig. Han är härlig, Johan. Idag när jag satt vid en dator så kom han helt plötsligt out of the blue, tog en gitarr, drog några ackord och improviserade en vacker låt för mig och tjejen som satt bredvid. Det är det härliga med att gå i en estetskola och ha musikaliska människor runtomkring en hela dagarna. 

Snart kommer kusin Ida som flyttat till Norge och hälsar på! Ska bli kul att träffa henne, hon är en sån kvinna man ser upp till. Självsäker, social, trevlig och som jag ser det stark. Ska ta ett snack med henne om Sydamerika resan hon gjorde för ett antal år sedan, kanske får några bra tips inför framtiden.

Vi var förresten på Hare Krishna center idag med religion b. Jag var ju där i december på grund av projektarbetet, så det var inte överdrivet kul att gå dit igen. Känns lite lustigt med tanke på deras väldigt annorlunda syn på gud, hur vi borde leva och så vidare. Men det är ju bra och veta mer om andra religioner också.
Jag fortsätter dock heja på Gud och endast tillbe honom och inga avgudar. Men det är min uppfattning =)

Ett bra brand: U2
http://youtube.com/watch?v=omFdpnSu57U

tha church

Efter skolan var jag och fikade med unn på "Jacob´s café" haha, lite roligt namn. Till och med med c, den du Jacob!
Låg jättenära kyrkan, fast har aldrig vart där förut. Modernt och fräscht.
Det var så mysigt, vi hade så kallad hemgrupp. Ses en gång i veckan, onsdagar ca 17-18.30 och pratar om hur livet känns, hur vi mår och så, och om funderingar gällande bibeln, tro osv. Jättemysigt verkligen. Har haft svårt att va med på senaste tiden men ska skärpa mig nu, man mår så bra! 
Sen skulle jag plugga.. men av någon anledning fastnade jag i luren med malin över en timme, och detsamma igår fast med nea och unn. Jag måste sluta prata i telefon. Fast det är ju viktigare med vänner än prov och inlämningar, right?
Nu ska jag i alla fall ta tag i en grej som ska vara inne imorgon! Ska nästan bara renskriva så det går fort. 
Mycket kul och berätta va?

Unnan har sin projektkonsert imorgon och jag ska vara med och köra, så länkar till den låten. Fin och söt låt!
Och med mig som står och ylar bredvid kan det ju inte bli annat än bra ;)
http://www.youtube.com/watch?v=JJafNoROPZc

Just det. Måste ringa Sofia! Åh vad kul o prata med henne, var evigheter sen!
Aja, jag hinner sova 8 timmar troligtvis... hm. Får räcka.
HEIPPA
Amanda Jensen är Inte fantastisk

Amanda Jensen- Do you love me
http://www.youtube.com/watch?v=qjPGxGaeah4&eurl=http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13457

Ja jag fattar då verkligen inte grejen. Tycker det är rent ut sagt jobbigt att lyssna på. Har flera klasskompisar som klår henne (enligt mig iof men ändå). Visst, hon har egen stil och Egen röst. Skön stil till och med, men rösten är nog verkligen en smakfråga. Sen kan man inte bortse från det faktum att hon inte träffar alla toner, säg en låt hon sjunger helt rent?
Men frän det verkar hon vara =) och utstrålning och scennärvaro tycker jag också hon är. Men fantastisk? Tvek.

Dagen började mindre bra, somnade inte före halv 3-3... vet inte vad som händer med mig, brukar ha lätt att somna? Ikväll går det förhoppningsvis bättre!

Min lilla älskling som får följa med mig överallt nuförtiden är min IPod. Jag älskar den! Fick in-ear hörlurar i julklapp också så nu kan jag lyssna på riktigt. Jag har nämligen för små öron "hål"? haha, de vanliga snäckorna ramlar bara ur.
På baksidan har jag ingraverat: Faith and hope

hade ca 5 min på mig att bestämma mig för vad det skulle stå och något ville jag ha. Lite klyshigt kanske but I like it.
Nu ska jag öva på gitarrläxan, plugga projekt och religion om jag hinner, prata telefon såklart och lyssna på låten jag förmodligen ska börja med på sånglektionerna. Kl 9 tänkte jag vara nördig nog och ta mig en titt på Gynnings nya program. Skön icke ansträngande avslutning på kvällen

Btw.... fick veta idag att Sydafrika förmodligen inte blir av =( det känns verkligen jättetråkigt, hade sett fram emot det. En liten gnutta hopp finns kvar men vågar inte hoppas för mycket.

bilder från hotellet

http://www.morningtonhealthclub.se/images/bildspelBMA.gif
Ett litet bildspel från hemsidan, visar gymmet och lite annat från Healthclub.


 
Här är en bild från ett av rummen. www.mornington.se/bromma

Amy, resor och livet de närmsta veckorna

Amy Diamond är en såndär barnartist som nog kommer lyckas. Hoppas branschen inte förstör henne och fortsätter vara så härlig som hon verkar. 
http://youtube.com/watch?v=TbaN76P3JNI&feature=related

Hon har scenärvaro, bra röst, man hör framförallt på de högre tonerna att det är där hon inte riktigt klaffar. Men tänk er hennes röst om några år. Hon kommer nog komma långt! Sånt är kul. Låtarna låter ju dock nästan likadana, hon skriver ju inte något själv men aja, pop är pop.
Seriöst, är det någon som vet hur man får upp youtube rutorna? Så fult med en vanlig länk.

Unnan: Haha, tack! Alla anställda får provbo, så inte bara jag som är så galen i hotell nej.

One tree hill snart, missade ju det igår. Känner mig oerhört lycklig som får kolla på det idag. Sen måste jag väl ta tag i mitt liv och börja plugga. Blir ju i alla fall roligare när man inte pluggar själv. 
    Och så måste jag bara säga att jag är glad för Jacob mailade häromdagen och berättade att han kommer hem den 21a februari! Det ska bli så kul att han kommer hem igen, har saknat honom!

Sydafrika vet jag inget om än, drömde igår natt att det inte blev av. Hoppas verkligen att det blir av nu... annars får jag se till att spara ihop pengar och åka dit någon gång inom de närmsta åren. Kanske får bli den stora resan som jag ska jobba järnet för? Men ännu finns det ju en chans... 

Nu vet jag i alla fall hur min praktik blir. Vecka 6 och 7 ska jag vara på den bibelskolan i Helsingfors som jag skrev om i ett tidigare inlägg, ligger tydligen lite utanför stan, i ett fint område ungefär som Djursholm i Sthlm. Och folk från olika länder och med olika modersmål bor även på skolan, så visst blir det bra för min finska men även för engelskan. Sista veckan på praktiken, v.8 ska jag jobba på hotellet. Det blir bra så får jag se hur det går till på vardagarna där, då de har som mest folk. Och så lördag v.8 åker vi till Kittelfjäll på sportlovsläger! Vilka roliga veckor att se fram emot va? =)
Men som sagt, först några veckor med skola och prov och inlämningar osv och föreställningar på Nybrokajen och jobb med de härliga männen.. haha! Längtar ärligt talat nästan till på lördag. Får se om det blir lika kul och jobba med honom som med Stefano igår.

Slut med babbel! Take care
HEIPPA!

Världens härligaste människa

Jag har haft en kanonbra dag på jobbet. Helt sjukt bra dag. Jag har lärt mig mer under dagens pass än vad jag lärt mig de andra dagarna tillsammans.
Orsaken: 
En italienare.
Haha, nej men att han är italiensk gör ju saken lite roligare. Hur trevlig som helst, pratglad, utåtriktad och social (värre än mig för er som känner mig) smart och rolig! Han har gått igenom mycket bra grejer med programmet vi använder på hotellet och gett mig positivt kritik hela dagen. "Det var länge sen jag lärde någon något såhär snabbt, du snappar ju allt jättefort! Jag är stolt!"
DET var precis det ja behövde höra för att lita på att jag kommer klara det här nu. 
Han pluggar sista året på handels och är rolig och charmig som få. Och det bästa är att det finns en till. Det finns en till!!! Och honom jobbar jag med på lördag. Han är inte italiensk, men lika trevlig och härlig. Och det absolut bästa med dessa två är som sagt att de lär mig, mycket. De är intresserade av att lära ut och de kan lära ut på ett bra sätt.
Vilket är precis vad man behöver som ny.

Kollade runt idag på alla olika rum och så, det är superfräscht! Om några veckor ska jag och en kompis bo en natt på hotellet. Jag får "provbo" för att sedan göra en utvärdering om vad jag tyckte. Som om man tackar nej till det... finns verkligen fina rum! Så, flörta med mig vänner ;) (jag gillar massage)
haha närå, det är nog redan klappat och klart vem det blir!

Nu ska jag faktiskt se en film som går på tv, sen ska jag soooova. Imorgon har vi studiedag, vilket faktiskt betyder studiedag för min del. Pyser hem till Evelina och börjar plugga inför vårat stora prov i rel b. Men som sagt, först en lång natt. Sov btw 11 timmar natten till idag, jag kände mig som en ny människa när jag gick till jobbet. Det behövdes verkligen efter dessa dagar med så sjukt lite sömn. Men nu är jag back on track.
Heippa (tack Clair för kommentarerna, ingen annan bryr sig, haha)

Examensfest

Det vart examensfest för min del ändå. Var skönt att få träffa lite folk o prata, haha. Det var Evelina, dotter till några av mammas o pappas bästa vänner som jag känt sen vi var små som nu är färdigutbildad sjukgymnast. 
Det var trevligt, kände inte av någon feber utan gick o runt o nös (nyste, nä nös va?) mest. 

Har precis kirrat klart för imorgon kväll, hoppas det blir kul! Melai har fyllt 18 igår, så hon o hennes tjejer ska med, och Marta som fyllt 18 förra veckan o några tjejer från klassen. Vi blir ca 10 stycken och jag har ordnat vip-bord, gästlista såklart så man slipper kön (så kvällens kvinnor får känna sig lite speciella) och kanske någon liten överraskning för födelsedagsbarnen! Hoppas allt blir bra och att det inte blir något krångel. Killen jag haft kontakt med verkar vara trevlig och seriös, så det ska nog gå vägen...
Det roliga är att det nog blir en rätt nykter kväll för många, sånt känns kul, att veta att man har vänner som kan ha kul utan alkohol. Och känner ja tjejerna rätt blir det dans för fulla muggar!
Tyvärr är kameran full o sladden borta som jag säkert nämnt tidigare, förhoppningsvis har någon annan med sig det.

Först jobb 7-14.30 som sagt. Så nu ska jag sova, hoppas jag inte sover lika dåligt i natt... 

Yötä

Sunes jul

http://www.youtube.com/watch?v=kN4ycd0ui2E&eurl=

haha, Sunes Jul är kul. Verkligen kul. Man skrattar ju högt, jag i alla fall. Perfekt att roa sig med en snorig dag som denna. Så mycket man borde och skulle kunna göra hemma nu, men jag orkar inte. Plus att jag har gilmore girls o kolla på också. Drömmen vore ju alla nya avsnitt av One tree hill. Någon som vill ladda ner o ge mig? Hundra procent lycka i så fall.

Jag vet att jag är lite off, men hur infogar man en youtube ruta? Alltså så att fönstret kommer upp här? Inte så bloggteknisk av mig... (inte annars heller för den delen)

Framtiden

Jag hade världens mysigaste kväll med lillkvinnan Xue. Hon var på sitt bästa humör och när vi läste sagor innan hon skulle somna kröp hon som alltid tätt intill men idag sa hon: Sånna här stunder... tycker jag om!
Då kändes allt bra. Den stunden. Det hon behöver är kärlek, värme, mat. Hon är snart 5 år och jag är så glad att jag har fått vara o förhoppningsvis kommer få vara, en rätt stor del av hennes liv.
Iaf så kom faster hem vid 10 och vi började prata framtid.
Det hela slutade med att jag tog en promenad till Fridhemsplan där jag hoppade på tunnelbanan hem och jag fick ett sånt lyckorus under den där lilla promenaden. Jag insåg för första gången, att till sommaren är jag fri och göra vad jag vill. Jag har alla möjligheter att göra vad jag vill. Och jag vill resa. Jag vill jobba, för det måste man för att tjäna pengar så man kan resa, och sen vill jag resa till olika länder och olika städer och uppleva saker. Jag vill inte bli en Svensson inom den närmaste framtiden iaf, jag kan lätt tänka mig att gifta mig och skaffa barn för det vill jag, men ett svensson-liv med en villa i förorten och en volvo o ett 9-17 jobb varje dag känns som något som ligger långt framåt. 
Samtidigt vill jag inte lalla runt över hela världen utan någon somhelst trygghet, men jag vill inte dö och känna att jag inte fått se tillräckligt av världen.
Så vad händer i höst?
Bibelskola i Sverige eller någon annanstans?
Jobba järnet för att sedan resa 1 månad till kanske Australien, USA, Nya zeeland, Afrika?
Flytta utomlands för ett tag, ett halvår eller så? London? 
Åh vad jag vill göra mycket.
Sen kommer såklart den andra frågan, själv eller med någon/några?
Beror ju såklart på vad man ska göra och vart man ska.
Vilket spännande år...
Lutar åt att jobba stenhårt i sommar iaf, så man har lite pengar att röra sig med.
Bibelskola här i Sverige ett år skulle kanske vara en bra start, en bra grund att stå på innan man far ut i världen?
Det kanske slutar med att jag jobbar på hotellet eller någon affär i 10 år.
Haha, nej du det ska mycket till om det blir så. 
Aja, time will tell.
Om några månader vill jag veta lite mer iaf.... vill inte att det plötsligt ska vara augusti och jag inte vet något alls om hösten. 
Bara lite tankar.
BY THE WAY, vart är kommentarerna?!?! Jag ser ju att jag har läsare, men hur kul är det att skriva när man får kommentarer sisådär vart sjätte inlägg om man har tur.
Kom igen nu vaaaa...

GODNATT! Heippa

Carpe Diem

Idag på engelska c läste vi den här dikten. Inte likt mig att varken läsa eller tänka på en dikt om det inte är ett måste eller om inte en vän skrivit den. Den här är ett undantag. Folk i klassen tolkade den på olika sätt. Min tolkning  får förbli personlig..
Love and youth


Carpe Diem

 
 
 O mistress mine, where are you roaming?
O stay and hear! your true-love's coming
That can sing both high and low;
Trip no further, pretty sweeting,
Journey's end in lovers' meeting--
Every wise man's son doth know.

What is love? 'tis not hereafter;
Present mirth hath present laughter;
What's to come is still unsure:
In delay there lies no plenty,--
Then come kiss me, Sweet and twenty,
Youth's a stuff will not endure.

Guran is talking

Inte spelat gitarr på hela lovet. Delvis för att jag inte vart hemma så mkt, och för att Karls gitarr här i lägenheten är totalt ostämd sen en viss Jens var här och lekte. Haha.Sen är den stålsträngad o jag föredrar nylon när jag ska klinka noter o inte ackord.
Jag är rätt dålig, men jag har lärt mig en hel del. Målet till sommaren är att ha lite mer ackord i huvvet så man kan dra en trudelutt när man känner för det utan att skämmas, och även förbättra de egna låtarna jag skrivit. En som är helt ok, men skulle kunna utvecklas en hel del... och en annan som jag bara börjat på som ingen hört än, lite för personlig. Blir lättare att få ut alla melodier o texter jag har i huvvet om man kan mer också, såklart.

Mamma var här ikväll och åt middag o myste med mig! Känt mig sjuk idag, lite feber och halsen gör ont. Då behöver man mamma. Och Kajsa var här igår! Hon är bra den kvinnan. 
Visst, kul med eget place ett tag. Men hem, ljuva hem! Imorgon packar jag mojset o drar till Solna igen! =)

Igår efter invalet kom Agnes, en tjej i teatertrean fram till mig och sa något i stil med: Jag tycker du sjunger så vackert. Du har en egen ton... liksom många sjunger bra, men du är så skön o lyssna på.
Det värmde! Jättemycket. Det är så kul och så taggande att få positiv kritik. Framförallt när man sysslar med nåt som man verkligen inte är ensam om, och man har folk runtomkring en hela dagarna som är jätteduktiga.
Små positiva ord kan göra så mycket. Det gjorde att jag svävade på moln hem! Tack!

Verkar som de flesta började skolan idag eller börjar imorgon, men inte vi nej vi körde på redan igår. Kändes ärligt talat mindre kul men jag har så mycket att se fram emot det här året och den här terminen men studenten och allt, så måste fortsätta vara positiv! Jag ska klara alla prov o inlämningar. Orkar jag inte så är det inte hela världen o inte få mvg på allt.. men alltid kul o bra om man kan skrapa ihop ett par. Skulle sitta fint. Men jag är så enormt skoltrött.
Och det kommer bli en del plugg nu de första veckorna... Sen är det praktik 3 veckor och sportlov. Sen är det ju inte mycket kvar! Framförallt inte om Sydafrika blir av. Fett chill. Hoppas det blir så. Vilken vår i sånna fall! Två resor, kompisars skivor, studenten, nytt jobb, kanske körkort. Det här bli bra, det blir kul. jag ska inte deppa! Livet är bra. Måste hålla hårt i den känslan nu.
Inte tappa fokus på gud. Då kommer det bli så deppigt igen. Och glad vill man ju va.

Nu ska jag se en romantisk komedi som går på tv, kanske snyfta lite och läsa i boken under reklampauserna.

The Perishers


gift och ogift

Hon till vänster, hon är gift och så upptagen man kan bli.
Hon till höger, hon är ogift.

 

Men.... det finns alltid ett men....

Imorgon är min första dag som receptionist på hotellet!!! 8 timmar, ska lära mig bokningsprogrammet och vad mer som händer vet jag inte. Hoppas att det går bra och att det är roligt.
Johanna åker hem imorgon, och det är sista gången jag ser henne utan bebisen. I April är det dags. Det känns som att ens syrra ska ha barn ungefär, en syrra som bor 50 mil bort tyvärr. Det ska bli spännande, allt med deras liv o allt med bebisen, så tråkigt att jag inte kan vara delaktig mer bara.
Slut med babbel, mer popcorn, tv och prat.

Pojkvänner, lyssna upp!

Jag och Johanna har fastnat framför en serie som går i 4 delar på 5an. Den är tragisk och jobbig men vi kollar på den ändå. Man fastnar ju... nu är det sista delen.
I alla fall, i serien fick en tjej blommor av en ny flört/pojkvän.
JAG VILL OCKSÅ HA BLOMMOR till dörren, eller varför inte skickade till skolan?
Ååh, vilken dröm..... snälla, min blivande pojkvän, skicka blommor till mig och skriv en låt (hur dålig/bra den än är) så har du mig Så lätt.
Du som har pojk/flickvän. Gör något extra. Inte en gång om året, eller på dagar då man förväntar sig något, utan småsaker i vardagen. Det betyder så mycket, även av vänner/familj såklart.


[Prey for us, for what we will be]

rip Bacon Kuusiniemi-Thompson....
(min guldfisk)


praktik på bibelskola?

2008 börjar bra. Johanna kom som sagt igår, min bästa barndomsvän som gifte sig i somras och nu väntar barn. Jag har fått träffa henne mitt under gaviditeten vilket kändes viktigt, jag har fått känna bebisen sparka! Stort.
Idag var vi hemma hos mig, vi bor här i lägenheten annars, åt middag med mamma o pappa som kom hem från finland idag och sen var vi och handlade. Fick höra att jag troligtvis har praktikplats på en bibelskola i Helsingfors. Vilket betyder att jag får bo på ett internat eller hos några vänner till familjen som är före detta missionärer, vi har bla vart hos dom i Monaco när jag var liten. Mamman i familjen jobbar administrativt med bibelskolan och jag vet inte mycket mer än att det finns ett gym, att det är stooort och att det finns MASSA ungdomar där.
FY vad kul! Och vilken upplevelse. Ska maila henne nu i veckan så får vi se vad som händer =)
Om det blir som jag hoppas blir det först praktik där v.6-7 och v.8 på hotellet (där jag btw har min första dag på fredag!) v.9 är det sportlov och jag och 349 andra ungdomar och ledare ska till Kitellfjäll där hela hotellanläggningen hyrts för ett megaläger.
På påsklovet och veckan innan eller efter ska jag förhoppningsvis till Sydafrika med ett gäng ungdomar från Älta, Jacob med familj, Malin, Sally, några andra ungdomar från den kyrkan och deras ungdomsledare. Får veta nu i början av Januari om det går ihop med allt och om det blir av. Fatta vilka härliga första månader på året!

Praktik i finland och på hotellet, sportlovsläger i Kittelfjäll och förhoppningsvis en resa till Sydafrika.
Vadå bra början på året? Måste försöka tänka på allt härligt jag har att se fram emot, på alla mina underbara vänner, min fina familj, den fina och bra kyrkan jag går i och på att läxor och prov och skolan inte betyder allt och att jag itne ska deppa pga det. Det är bara 6 månader kvar! Sen tar jag studenten. Orka kämpa sista biten.

Ett plus och en annan rolig sak är att jag börjar på friskis till helgen, äntligen börja gymma efter 2 månaders uppehåll... nu ska fläsket börja röra på sig igen! Skönt!


bara inte det går fel....

Gott Nytt År!!

Festen i förrgår kväll var himla rolig! Jättemånga var utklädda riktigt bra och det dansades till Aqua och Spice girls. Haha, ja, jag kommer inte glömma kvällen på ett bra tag!

Gårdagen var jättetrevlig. Det började med matlagning och förberedning inför våran trerättersmiddag hos Emil. Vi var 9 stycken och menyn var följande:

Avocadohalvor med hemmagjord skagenröra
Varmrökt lax och spenat-chevré lasagne
Havreflan med citron och chokladmousse

Ja stavat rätt har jag väl inte gjort but that´s not the point..

Sen drog vi till Gamla stan till Skeppsbar, där det var en nyårsfest som vi hade köpt biljetter till. Vid tolvslaget stod vi precis där vid vattnet, rätt nära slussen. Det var packat med folk eftersom det är ett bra ställe att se fyverkerierna på. Kvällen fortsatte och det hela slutade med att jag, Kajsa, Jens och Evelina sov hos Emil! Han bor i världens största och fränaste lägenhet vid Mosebacke.
Somnade vid 6, vaknade 11 och nu har jag precis duschat och om några timmar kommer JOHANNA hit!!!!!
Sliten och trött efter 2 nätter med alldeles för lite sömn, så det blir några chilliga dagar med min gravida kvinna.

Nu måste jag äta något innan jag svimmar. Gott nytt år mina vänner!!

RSS 2.0