nödvändigt

Känner att det här med blogg inte är särskilt givande ändå... kul för mig själv, men då kan jag ju lika gärna skriva egen dagbok, för hand. (Yeah right som om jag skulle palla eller ta tid till det) Men det man verkligen tänker på och vill få ut kan man ju inte skriva här. För alla kan ju läsa. Vem som helst. Jag vill inte att du, du du du du och du ska veta Det. Och inte det och inte det det det det det.
Hmprf.
Bitter Sara idag. Jag kanske kör på långa seriösa inlägg mer sällan istället. Aja, får se. 
Blir nog ett litet uppehåll nu i alla fall. Sen om det blir på några dagar eller några veckor får jag se. Känns inte kul just nu bara. Vill lägga tid på annat.

Livsnödvändig fakta om mitt liv:
Ikea blir det imorgon istället, med mamma efter kyrkan. Jag blir medlem imorgon. I kyrkan alltså. Det känns bra. Mycket bra och kul. 
Jag åkte taxi hem från Brunna i torsdags, fick betala 50 kr därifrån hem. Egentligen kostar det nog runt 300. Kändes bra.
En kille var sjukt trevlig och höll upp dörren mot mig och log gulligt på pressbyrån häromdagen. Detsamma hände igår. Jag blev glad. Sådant gör en glad. Tack och lov att det finns fina människor där ute. Jag var fin igår, tyckte jag iaf, då jag frågade en rätt packad kvinna (runt 30+) hur hon mådde. Hon blev jätteglad och tackade så mycket och frågade om jag också var så trött som hon var. 
Tänk att om alla människor, inklusive mig själv, skulle vara bättre på att hålla upp dörrar för folk, inte knuffas i rulltrapporna i stan mm. Tänk vad mycket gladare alla skulle vara. Jag ska försöka bli bättre på det.
Igår var det ungdomssamling hos Karl och Erika. Vi tittade på en bra film om Nelson Mandela typ, kommer inte ihåg vad den hette. Den var bra. Det var en bra kväll. Mycket bra. 
Vincent sa grejer som jag inte kommer glömma i första taget. Det ledde till ett öppet samtal jag behövde höra. Skitbra rent ut sagt. De där ungdomarna och våra härliga ledare, som känns mer som kompisar och inte ledare faktiskt, gör mig glad och de behövs verkligen. Undrar hur mitt liv skulle se ut utan Korskyrkan...utan gud. Har fått smak på det och nej tack, inget liv utan gud. 
Det vart ju lite nödvändig information ändå. Typ.
Nu ska jag gå och bli lite gladare, snart kommer det gäster och det blir goood middag!
Sen pyser jag till Mariatorget där det ska hängas med Kajsa, Jens och Agnes. Mysigt. Utgång eller chill, får se.
Förresten så har jag sett rätt många gilmore avsnitt nu. Bara en säsong kvar. Ska bli rätt skönt att få det gjort. (sett?)
En liten sak till. Mamma och pappa, eller mest pappa, har funderingar på en sak som skulle vara mycket kul. Extremt kul egentligen. Woho. Hoppas, hoppas. Dumt att säga något. För det får jag inte. Så det gör jag inte. Nu blev ni nyfikna va.... ho ho ho. Evil.

Trevlig kväll gott folk. På återseende!


1. Konsert i Uppenbarelsekyrkan i höstas. Jag sjöng en låt av Imogen Heap. Vi kan väl säga så mycket som att det gick ungefär lika bra som bilden är bra. Så kan ni ju tolka det hur ni vill. 
2. Jag, Kajsa. Vi, Emil och Jens chillade efter konserten, kollade på en dålig film, prata strunt och myste. 
Visst är jag snygg? Ser ut som en fisk

Som sagt i höstas. Vad mitt hår har vuxit sen dess. Ska klippa mig snart. Vet inte om jag ska ha kvar långt eller klippa det kortare igen. Svårt svårt svårt.
Mycket svårt. 


Barn. Ikea.

  

Enda bilderna som ville laddas upp nu. Facebook är något smidigare när det gäller att ladda upp bilder. Blogg suger ju! Hmprf. I alla fall så ska jag till Mikael och Blondie (hunden) snart. Magda fyller år så dom ska ut och ha trevligt. Med andra ord tjänar jag pengar! catchiing. Jag complainar icke. En femhundring blir det kanske tom. 
Eftersom jag jobbade igår blir det lite extra pengar där med. Kan med andra ord börja spara inför hösten och kanske tom köpa lite vårkläder. Yey.
Visst är han söt? Min lilla favoritkille. Har man problem att fånga upp en normal som är ca 15 år äldre får det duga med de små under tiden. 
Till höger har vi Ari (vän till familjen som jag känt sen jag föddes) och Alicia, 6 månader gammal. Är hon inte sjukt söt? Hon ser liksom ut som en docka. Och det där håret, haha. 
Två bilder på två ungar. Vad händer med mig egentligen. Jag har alltid gillat barn, men jag tycker de är sjukt irriterande också. Men nej, jag gillar dom mer än vad jag irriterar mig på dom. Dom är mer söta än jobbiga. Oftast. 

Promenad på 45 min. Duktigt. Sen vad jag åt efter det behöver vi inte prata om. Ikväll blir det nyttig mat i alla fall.
Imorgonefter gymmet ska jag till Ikea. Hoppas jag. För jag ska äntligen fixa till mitt rum. Lite smådetaljer. Fixa med foton och ramar, nytt överkast och kuddar till sängen, rensa bort onödiga grejer, fixa något mysigt till fönsterbrädan. Ja, ni hajjar. Det ska bli bra det här.  Har inte varit på Ikea på länge, jag gillar Ikea. Förhoppningsvis följer mamma eller pappa med, kanske Miriam också. Dom är duktiga på att inreda alla 3 och har samma smak som mig.
Kanoners. 

bajs i byxan

Cute

Inte lika bra som vanligt. Faktiskt. Men kul ibland.




Efter jobbet tränade jag, och eftersom hotellet är ett hotell med träningsprofil typ, så har vi lite sportiga kläder. Min tajta svarta tröja har en logga som det står : Get mov'in på och på baksidan står det: Life quality manager.
Vilket jag tycker är lite knäppt med tanke på att hälften av oss inte har någon utbildning när det gäller träning. Knäppt som sagt men när man är på gymmet iförd den här tröjan, vilket jag idag var tvungen eftersom jag glömde vanliga träningströjan, så är folk så otroligt trevliga mot en. Haha. 
Man får känna sig lite speciell. Där går man och tränar så gott det går, hoppas på att fettet inte skvalpar alltför mycket, och så tror de stackarna att jag är någon slags "Life quality manager". 
Kanske har de flesta förstått bluffen.

Ja, viktig information ni vet. Ville egentligen bara påpeka att jag tränade idag ;) Och jag var duktig. Körde bla 170 crunches på balansbollen. Hoppas det känns rejält imorgon. 
På fredag ska jag köra ett ordentligt konditionspass. Hatar att springa på löpbandet. Men jag hatar att springa ute i minusgrader ännu mer så måste köra på ett rent konditionspass i veckan nu om jag ska kunna springa ute i vår/sommar och har någorlunda kondition. Alltså måste jag bli vän med löpbandet igen. Det har ju gått bra i perioder. Styrka är bara så fruktansvärt mycket roligare...
Men jag ska banne mig kämpa på nu inför sommaren och hösten. 
Hur var det nu, onyttigheter EN dag i veckan. Och träning 3 ggr veckan. Ska fixa det. 

Till och börja med ska jag dricka vatten nu. Jag är törstig och jag vill ha vatten.
(Ärligt talat för att skölja ner de sista godisbitarna från påskägget... haha)

Kanadensiska pappor och ungar på väg till nordpolen

Shit. 10 min av Let's Dance och jag ångrar grovt att jag slutade dansa vid 12 års ålder. 
Vissa är så SJUKT duktiga. Lyrisk jazz dansade sista tjejen före reklamen nu. Lät dötrist enligt mig som inte kunde kolla på modern dans innan jag började på min skola utan att somna. Men det var sjukt vad vackert det var. Ojoj! Till och med jag såg att hon kunde sin grej.

Från emil.blogg.se:
Och varje morgon när jag är på väg ner till centrum för att åka och jobba så passerar jag ett dagis. Dom frågar alltid vad jag heter när jag springer förbi i ljusets hastighet med svetten sprutandes ur pannan på mig.

- Emil! Idag igen!

Jag blir alltid så jävla avundsjuk på dom där ungarna. En meter långa och påklädda som om det var en expedition till Nordpolen på gång. Inget balanssinne what so ever och gärna ska dom titta åt ett helt annat håll än det håll dom springer mot. Älskar fan ungar i den åldern. Och dom har ju inga krav från omvärlden, bara ut och lek med er ungjävlar tills vi ropar, då kommer ni in och dricker varm choklad, frågor på det?
Fan vad skönt det skulle vara. Ligga och göra snöänglar hela dagarna och sen vara t-v-u-n-g-e-n att gå och vila en timme mitt på dan för att sen kliva upp och rita lite teckningar bara, inget mer med det liksom. Skulle passa mig rätt fint.


Haha, han är så skön. Skriver inte om något vettigt utan klagar mest på livet, men på ett så skönt sätt. Man blir glad av att läsa hans ofta rätt pessimistiska blogg. Typisk Sara humor.
Tänk om man skulle lyckas vara sådär smårolig dagarna igenom. "som om det var en expedition till Nordpolen på gång" haha klockren.
Hiss/diss enligt er kära läsare? Alla har vi inte samma humor..

Jobbet gick bra! Det roligaste är att få hjälpa folk med allt dom undrar över och vill ha hjälp med. Skönt att slippa vara själv också så man kan fråga direkt om det är något man undrar över eller inte kan. 
Det var ett kanadensikt hockeylag med ca 16-åriga killar och massa pappor och tränare på hotellet, de kom häromdagen och ska no där 2 veckor. 
Killarna drack öl utanför gymmet igår och var lite högljudda så jag skulle säga till papporna/tränarna att påminna killarna om att det faktiskt är ett hotell med andra gäster och att man inte får dricka alkohol där osv, så kom hela pappagänget och jag passade på att prata med alla samtidigt. Då fick ju många höra tänkte jag. Inte så allvarligt, mer en liten påminnelse. 
Ställer mig där med 10-15 stora män runtomkring mig, alla typ en halvmeter längre än mig och berättar, inte säger till, utan snarare berättar att reglerna är sådana att man inte får dricka alkohol utanför rummet, att vi kan bli av med vårat tillstånd och att springa runt och väsnas inte uppskattas av de andra gästerna. Jag var verkligen inte hård, sur eller något, utan bara bad dom påminna killarna om detta.
De tog det nog rätt allvarligt. Inte så att dom vart sura på mig. Snarare vart jag orolig att dom skulle bli arga på killarna.
De vänder sig om och går, en äldre man, säkert typ en farfar som inte ville sitta hemma i gungstolen utan tyckte att en Sweden tour med grapparna lät himla kul, vänder sig om mot mig, ler och tar upp en liten brosch (stavas det så?) med Canadas flagga på. Haha. Gulligt.
En halvtimme senare samlas laget utanför receptionen. En del av dom glor på mig, inte surt eller så men lite sådär ursäktande och jag tänker att papporna nog pratat med dom. Så kommer en av papporna fram till mig:
"How are you doing?" med en mörk stämma, kunde inte bestämma mig för om han var irriterad eller glad
"Oooh, I am fine thanks!!?" nervös, tror han ska döda mig då han stirrar som om jag skulle mördat någon
"The boys will NOT cause any problem anymore! I promise you!"
"Oooh, It´s okey.."
"NO! IT IS NOT OKAY! But there will be no more trouble!" big fat smile
"hehe... ok.."

Kände mig rätt trygg med dom där papporna runtomkring. Hells Angels släng er i väggen typ. 

Värme, norrland, Afrika, Alicante

Är tankar som snurrar runt i mitt huvud...

Jag vill resa! Nu! Jag vill inte vänta! Uuuuh. Men den som väntar på nå gott bla bla.
Om ekonomin håller blir det definitivt en resa till Alicante med någon vän inom en snar framtid. Billigaste alternativet för att få sol och värme då jag känner en där som jag definitivt får bo hos. Billiga flygbiljetter dit är inte så svårt att hitta heller. 
Men smartast vore att spara spara spara. För pengar kommer behövas i höst och nästa år. Framförallt nästa vår.

Jag orkar inte ladda upp bilderna än. Jättetråkigt men några snodda från Madde ska ni få se i alla fall.

hade svullomyskväll med Unnan igår, helfestligt. Såg en apdålig film och en mysig rätt bra film. Little miss sunshine ni vet? Någon som sett den? Jag skrattade en hel del i alla fall.
Tog en promenad hem i morse (förmiddagen) från Hagaparken där Unn bor, det tog 50 min. Rätt bra gjort! Framförallt med tanke på att jag inte tränade idag. Får bli imorgon efter jobbet.
Var i kyrkan en sväng, ska gå medlem så skulle fixas lite med papper o sånt. Sen träffade jag Erika och Miriam en snabbis, kom hem, åt våfflor, kollade gilmore. Bestämde mig för att det inte blir något Härnösand nu i alla fall. Tyvärr. Men det blir om några veckor. Så snart som möjligt.
Ska sitta barnvakt på torsdag åt Mikael, vilket betyder 400-500 kr som jag inte kan, eller vill, banga. Det behövs.

Nu gilmore. Imorgon jobb 10-18.30

     
Jag och Emil, haha på buffén. Shower of flower (som har spelning på torsdag på en jazzklubb!) fick spela på scenen på båten. På den där alla dansband jämt spelar ni vet. Danne blev lite buddies med dom som spelat och då de förstod att vi var musikfolk så litade dom tillräckligt på pöjkarna för att låta dom köra Qack attack. Bakis var dom alla med mjukisbrallor och grejer. Haha, så söta. 

kind of crazy week, huuh?

Liten update.

Junibacken i fredags:
Helmysig dag! Åkt tåg, tunnelbana och buss en hel del till hans stora glädje eftersom han bara åker bil med sina föräldrar jämt. Trodde han skulle tycka det var superkul med Happy Meal men den där lilla killen har så svårt för att äta, eftersom att när man äter kan man ju inte prata. Och är det något han är bra på så är det att prata. Och flörta. Han är en riktig liten charmör. Sitter och blinkar med sina centimeterlånga ögonfransar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, han kommer bli en riktig liten ladylover. Han kommer bli en liten heartbreaker.
Jag hade aldrig varit på junibacken. Alla som läst Astrid Lindgrens sagor måste dit och åka det där tåget. Det var så mysigt!

Juste, i torsdags sov jag ju på hotellet med Nea. Vi hade det mysigt och lugnt! (Ellel hul läla vän?)

I helgen har jag jobbat. Det har inte gått särskilt bra. Men helt ok. Igår sov jag mestadels. 13 timmar, sen hade vi en kind of fancy easterlunch här hemma. Eller fancy var väl o ta i men min mamma kan det där med maten. 
Sen sov jag 40 min till (?!) och jobbade till 22.30. 
Nu sitter jag här och försöker ta mig i kragen och ladda upp bilder jag har från kryssningen, junibacken och från lunchen idag. 
Ska jag orka... eller ska jag inte orka.
Kanske kollar ett gilmore avsnitt istället? Får nog bli bilder imorgon.
Jag har 11 avsnitt kvar, sen kan jag sluta leva i Stars hallow. 
Fatta vad chill livet är! Jag har en del saker som måste göras, men det har ju alla, alltid. Men jag är inte stressad. Känner mig inte stressad. Det känns bra. Det går bra nu! Lov=lycka!
Sen känner jag mig inte mindre glad av den här nyheten som väckte mig natten mellan fre-lör:

BIG NEWS EVERYONE:
Johanna och Samuel har blivit föräldrar.
William Obadja Englund föddes natten mellan fre-lör kl 00.43 
Jag åker kanske kanske upp redan på torsdag, får se. Hoppas! Har inte varit i Härnösand sen bröllopet i Juli. Har nog aldrig varit borta från den staden såhär länge förut. Sen vi flyttade.
Hoppas hoppas jag åker upp! Hursomhelst. Han är här nu. Han är frisk, kry och Johanna klarade förlossningen ypperligt bra. Utan bedövning och allt var över snabbt. 
=´) 


Söt. 


Connie Talbot

Sjukt vilka talanger det finns ute i världen. Och själv tycker man att man kan sjunga någorlunda rent och okejbra. Alla jag känner och allt jag hört, typ, är ju bara fisar i rymden jämfört med den här sexåringen. Fatta vilken röst hon har nu, tänk er henne om 10 år. Stört. Helt stört. Hoppas att hon inte 'förstörs' (ni vet, media och allt) nu när hon blivit så känd vid så pass ung ålder.
Hur som helst, lyssna och njut.




och den här som fanns på hemsidan, kan man bli annat än glad?



Kryssning, matförgiftning

Kom hem igår kväll efter en 24-timmars kryssning med hela klassen (förutom Marta som vi saknade) till Åbo. Det var buffé, mys i hytterna, dans, dans och lite mer dans. Kvällen var rolig och det var kul.... tills runt 3-4 då jag började må sjukt illa. Förstod inte varför, och försökte somna.
Efter någon minut var det bara springa upp till toan och mysa där ett tag.
Sen var det ungefär så min natt såg ut. 7-8 timmar spenderades mestadels med toastolen. Jättemysigt och fräscht. 
Kunde inte ens dricka vatten utan att spy upp det. 
Vändningen till himmelriket kom då jag tagit mig i kragen och gått upp till taxfreen för att köpa mig cola (som jag hört att man ska dricka när man är magsjuk/matförgiftad?) Colan slank ner och den kom inte upp igen!
Extrem lycka och jag kunde sussa sött lite halvbra ett tag. Sen fick jag i mig en till cola. Jag började känna mig mänsklig och åt tom banan+fil. Under resten av dagen drack jag en cola till och när jag kom hem 2 tuggor av middagen. 
Nu sitter jag här, klockan är snart 11. Jag är hungrig som ett svin och magen låter som en gris som inte fått grymta på 99 dagar. 
Så NU, namnam MAT.

Sedan: Date med Nea på hotellet där vi ska bo gratis i natt och äta gott. (Alla som börjar jobba får en gratis-prova-på-att-bo-här-natt) ett pass på gymmet blir det också om jag känner mig mindre yr sen och självklart ett besök i penthousebastun!
Mys!
Mamma och pappa åkte till Riga i morse där de ska bo på något spa-hotell och bara mysa några dagar. Fusk =) men jag är glad för deras skull. 

Imorgon: Date med Mikael, ni kommer ihåg han jag ska till Junibacken med. Ska bli mysigt att göra något utanför hemmet med honom, är faktiskt första gången. Han kommer nog tycka det är hur kul som helst! 

Heippppa

min dag

image76

Min dag har bestått av smoothies (jag är grym på dessa vill jag lova) god sallad, fingers och gilmore, gilmore och lite mer gilmore. Nu kollar jag på en film, med bland annat Sandra Bullock, med mamma.
Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Och så kryssning på kvällen!

En någorlunda normal bild på mig och Viktor från i lördags. Hjälp, nu har verkligen all färg försvunnit... vit som ett lakan. Ojoj. Hoppas och ber att sommaren ska bli varm och härlig!!
image77


sjuk?

Thailand, Koh Lanta 04image74


Idag är jag hemma från skolan. Vilket betyder att går jag inte till skolan imorgon är jag ledig 2 veckor. 
Det är ju kryssning imorgon kväll med klassen som gäller. Klart jag ska med. Eller? Jo, det måste jag. Det blir kul. Det blir det.
I morse när jag vaknade var mina ögon helt svullna, kunde knappt öppna dom. Tog några bilder. Kunde inte låta bli att flina lite åt mig själv. Trodde först att jag fått ögoninflammation men det var ju bara pga kvällen igår. Pratade med mamma hur länge som helst. Fick veta saker jag nog mått bättre av att inte veta. 
Men men. Bara göra det bästa av situationen. Jag kommer sakna mamma så det gör ont i höst. Usch. 

Idag ska jag kolla på gilmore. Massa avsnitt. Tills jag har lust att strypa Lorelai. Hon är ju himla irriterande efter ett par avsnitt.


the weekend is kaputt!

.. men jag har bara 2 skoldagar kvar före 12 dagars ledighet så jag complainar icke!

Helgen har varit bra. I fredags var jag bara hemma (?!) mamma och pappa trodde att något var seriöst fel på mig där jag gled runt med godis i ena handen och glodde på massa superdåliga filmer. Hyrde 3 stycken efter skolan (på Unns namn, as always. Thank you babe) varav jag såg 2 i fredags. Båda var sjukt b-iga och rätt kassa. Precis vad jag behövde!
I går tränade jag, pappa följde med och han var rätt impad av hur fräscht gymmet faktiskt är. Blir lika glad varje gång jag går dit. Det var roligt att träna tillsammans med någon och det roligaste var när jag skulle lära honom några övningar med balansbollen... haha =). Sen var vi husliga resten av dagen. Storhandlade och tvättade, medans mamma låg och snorade sig och sov bort febern. Sen vart det chill hos Viktor. Åt middag med hans roliga familj och på kvällen bar det av till ett uteställe i Jakan. Det var inte överdrivet kul men det var roligt att hänga med killarna lite igen!
Tyvärr missade jag Ante, men på lovet ska vi till Romme så då får jag leka lite med honom också.

Idag var det kyrkan, käk i kungshallen med Marta, Fredde m.fl och sen chill hemma. Så ni hör, vilken lugn helg Sara har haft =) och inte har jag panik över det heller! 
One tree hill har börjar på 5an igen. Jag hoppas verkligen att Micke laddar ner skiten till mig snart. Besatt var ordet.

Nu borde jag skriva om/ändra en artikel som ska redovisas imorgon.. får se hur det går med det. Har ju massa gilmore jag lika gärna kan kolla på... haha. 


En kväll i Gamla stan med M, mirr och greta. Nov-07. Osminkande och allmänt heta som ni ser!
image71

Vi försöte vara konstnärliga. Martas huvud kapades ännu mer på de andra. Den här bilden är grymt tråkig om man inte känner oss.
image72


Utan dig

Date

Jag har en date nästa fredag. 
Och inte med vilken kille som helst, utan Mikael.
Mikael diggar mig och ser upp till mig, bokstavligt talat, som ingen annan.
Våran lunch ska äga rum på McDonald's. 
Han älskar nämligen Happy Meal.
Sen ska vi gå till Junibacken.
Nämde jag att Mikael är 4 år gammal?
image70


'Charlie bit me!!'

   Jag och min gravida kvinna. Johanna Elisabeth Englund, gift med Samuel Englund blir snart föräldrar. Den 11e April beräknas den lille ploppa ut. Med andra ord blir det en tripp upp till Härnösand i April. Känns underbart spännande och roligt! Hon ska bli mamma. Hajjar ni? Mamma Johanna. 
Jag tippar på att när brorsan får barn, kommer det kännas ungefär såhär.

Igår hade jag en bra dag, lunchade med Marta, köpte en ny bra jacka som är minst sagt behövlig då jag flyttar till Åre i höst (förmodligen) slutade alldeles för sent och blev sjukt glad när pappa hämtade mig. Vi gick och åt och väl hemma var jag så trött att jag knappt pluggade något.
Det sjuka är att jag inte känner mig stressad. Jag har mycket och göra, men nu är det mesta faktiskt gjort, men jag mår ändå bra. Jag känner mig glad. Efter praktiken och kittelfjäll känner jag mig som vanliga Sara igen. Grymt skönt!
Räknade precis ut att jag bara har 4 skoldagar kvar före en och en halv veckas ledighet från skolan!
Går nämligen bara i skolan måndag och tisdag nästa vecka. På tisdag kväll åker hela klassen på kryssning till Åbo och på torsdagförmiddagen är det intagningsprov för de små niorna som ska söka in på sveriges bästa skola (min för er som inte förstod det).
Jag complainar inte! Några inlämningar till, lite läxor hit o dit. Sen är det klart! På påsklovet ska jag inte plugga ett skit. Jag ska jobba. Träna. Sova. Äta. Träffa vänner. Vilken lyx!

Var på hemgrupp i kyrkan idag också, första gången på alltför länge. Jag mår så bra av alla där. Ni är betydelsefulla. Och jag är glad att jag fått lära känna er. Utan Korskyrkan skulle jag inte vara den jag är idag. Mitt liv hade varit så mycket mindre betydelsefullt än det är. 
Tackar gud för vissa personer jag mött under tiden på gymnasiet som gjort att jag hållt mig någorlunda i skinnet. 
Utförligare beskrivning en annan gång kanske? Lite för personligt att skriva på bloggen. Men mina vänner, jag älskar och uppskattar er alla! Mer än ni tror.

Haha, den här var väl himla söt... fick mig att flina lite extra ikväll i alla fall


hahaha, vadå brist på vettiga saker att göra. Min humor till hundra procent i alla fall. Hur kul tycker ni det är på en skala 1-10? 

 


Godnatt people! Imorgon väntar sånglektion, sångensemble, träning, och en ledig torsdagkväll! Inget barnvakteri. Skönt. Ska plugga lite, laga middag och chilla =) 

some photos

image63

Nyårsafton. Bättre sent än aldrig? =) har hur mkt bilder som helst att ladda upp nu. Så de dagar jag hinner dyker det upp en eller annan bild.

Min storebror ska kanske börja träna på hotellets gym! Hur bra är inte det. Då kan vi träna tillsammans när det passar båda =) inte helt fel med tanke på hur lite vi umgås. 
Har varit en låång men bra skoldag. Är så sjukt trött efter helgen, har jobbat helger förut på mina gamla jobb, men aldrig 8 timmarspass både lördag och söndag. Och så kommer det vara resten av terminen, fast varannan helg. Skönt att jag trivs bra där, annars hade det bara känts jobbigt. Nu känns det bra eftersom jag vet vad jag ska göra med pengarna också, har något att verkligen spara till.
Ikväll kommer jag somna säkert 9. Morgondagen blir med andra ord säkert super.
Ikväll: plugga, så mycket jag bara orkar. Vilket säkert inte blir så mycket som tänkt men huvudsaken är att jag får något gjort.

Några bilder till kanske..
  

1. Nea, kajsa och basse på middagen
2. Jens och Evelina
3. jag, Lars (neas pojkvän) och Lina
4. Anna och jag, hade inget med nyårsafton att göra men hon är bara så söt.

Några från Kittelfjäll finns på bilddagboken! Funderar starkt på att ta bort bilddagboken.. det går ju inte att ladda upp på facebook, i bloggen Och på bilddagboken. Någon gräns får man ju ha. Roligare o samla allt på ett ställe. Tråkigt när inte alla har facebook bara. Hm. Det i-landsproblemet får jag lösa en annan dag.
Nu luktar det mat!
Trevlig kväll

Klättra, mys, melodifestivalen

I torsdags när jag var och tränade på hotellet kollade jag om jag skulle stå själv under helgen.
Det skulle jag.
Plus att en ny tjej skulle ha passet efter mig. Det bådade inte gott.
Men det gick bra! Överraskande bra måste jag säga. Fixade det mesta.
Sen var det klättring igår på hotellfasaden, de har en klättervägg där som hotellets gäster/folk som tränar på gymmet får klättra på med en instruktör varje helg. Det var premiärhelgen för i år igår.
Jag testade efter jag slutat, det var sjuukt läskigt. Höjden var inte och leka med och jag kom rätt högt upp! Ska testa igen om 2 veckor och se om det går bättre. Då kanske det är lite varmare också, så fingrarna inte blir halvt förlamade.
Körde en timme på gymmet efteråt, älskar sånnadär balansbollar! Man kan göra så mycket övningar utan maskin. Ska införskaffa mig en sån tills i höst när jag förmodligen inte har tillgång till något gym längre.

Efter jobbet pyste jag till Lina som numera bor i en mysig lägenhet vid Mariatorget. Snackade skit ett bra tag, sen kom Evelina, Unnan och Marta. Vi köpte mat och onyttigheter och bänkade oss framför melodifestivalen. Sen hur mycket vi lyssnade på allt är ju en annan sak... haha. Tog en promenad till Martas lägenhet i Gamla stan och har sovit över här. Himla mysig kväll! Somnade verkligen direkt när jag la mig i sängen och känner mig utvilad nu. Riktigt skönt.
Nu blir det kyrkan om en timme och sen jobb från 14.30-22.30.

    image61  

Hemska tanke

Jag har tappat bort en rätt viktig genusessä. INTE kul, med tanke på att jag vart rätt duktig och tom gjort ett första utkast och pratat med min lärare för att kunna göra om det och få ett bra betyg. Det är mycket tankar angående betyg nu. Det är inte bara en eller två ämnen som jag ligger på gränsen till mvg i... känns som att det vore himla trevlig och skrapa ihop några fina betyg nu på slutet. Men jag ska ta det rätt lugnt ändå, göra mitt bästa och inte sätta för höga krav på mig själv. Mår bra nu, och har tänkt fortsätta med det =) ska inte bli som före praktiken och i höstas igen. 
Hur som helst så är jag tillbaka i vardagen igen. Skönt skulle jag inte kalla det, men kul att träffa folket igen. Jag lever liksom i känslan att jag redan tagit studenten. Att jag är fri att resa, upptäcka och ja, allt sånt kul. FY vad jag INTE ska plugga på några år! =)
Träffade Jacob i måndags, första gången på ett halvår, sjukt kul att få se honom igen! Prata om allt han vart med om på riktigt. Man blev inte lite avundsjuk! Skalbaggar i maten kan jag dock klara mig utan...
Drack en hel kopp te för första gången i mitt liv! Varför påstår folk att "söderblandning" är SÅ gott?! Fattar inte grejen... varm choklad är liksom, himmelriket jämfört med den där smörjan. Men jag ska lära mig! Något te måste ju falla mig i smaken. 

Med en normal vardag igen får bloggen lida lite. Har inte tid att skriva varje dag. Exempelvis slutade jag 17.15 igår, åkte till hotellet och tränade, kom hem halv 8. Var trött men glad, berodde mestadels på att jag har otroligt fin utsikt hela vägen hem från hotellet och jag lyssnade på en sjukt glad låt! Skulle plugga, pratade i telefon 2 timmar istället. Mycket viktigare. 
Så nu måste jag ta tag i åtminstone ett arbete. Måste börja nu om jag ska hinna klart, för senare ikväll åker jag till Marta! Sova över och bara få hänga lite... grymt skönt. 

Imorgon slutar jag tidigt, efter gymmet ska jag hem och skriva en annan grej och sen sitta barnvakt till Xue! Det var länge sen så det ska bli mysigt. Hon är omöjlig att inte sakna. 
Fredag blir det också plugg efter skolan, middag i kyrkan och häng med folket där. 
Lördag och söndag jobb, plugg, träna. Får se om jag hinner/orkar med något mer. 8 timmarspass blir man rätt seg av. Men det ska bli kul, tror att jag jobbar själv första gången...scary.

HEIPPA! 

Baltazar

Gårdagen var rolig, drog till det fina fyrstjärniga hotellet i Älvsjö där Jens, Kajsa, Basse och Johan underhöll i lobbyn. Det var bra, och jag blev stolt över att känna dom. Som alltid, haha. Gissa om jag blev sugen på att få kolla in rummen... men jag var smart nog att inte verka alltför udda och fråga om det.
Efter varsin gratisdrink drog till vi till Baltazar där vi träffade Anny och hennes vänner. Det blev en trevlig kväll med mycket prat.
Idag har jag slöat, slöat.. slöat... kollat på tv... ätit en fin god middag som mamma lagat, tränat på hotellet och nu är jag redo för att skriva en litet arbete som ska vara klart och redovisas imorgon! 
Känns inte särskilt kul eller uppiggande att gå till skolan imorgon för första gången på 4 veckor. Men det är bara några veckor kvar till påsklovet, haha. Och för varje dag som går - en dag närmare studenten!

Trevlig kväll!
Btw, Annys kompis syrra är ståuppkomiker och känner Björn Gustavsson. Jag hade ett långt samtal med henne, och fick bla veta att Björn har flickvän och är inte homosexuell. Såndär livsnödvändig information ni vet.

Bloggen

Lilla Anna

jag o anna

Lilla Anna på besök från norrlands djupa skogar. Är hon inte söt? 

image59



Kittelfjäll 2008

Hemma från Kittelfjäll! Det har varit en bra vecka, annorlunda men bra. Med annorlunda menar jag att jag aldrig varit på ett sportlovsläger med 360 deltagare. Allt var bra planerat, till och börja med kom vi fram som planerat och hem en timme tidigare än planerat! Vi åkte på natten både dit och hem, mycket mysigt enligt mig. Det går så mycket fortare när man kan sova lite och flumma med Marta på natten är bland det roligaste som finns. Jag har skrattat jättemycket den här veckan, haft några allvarliga, bra och givande samtal, fått hänga med några vänner extra mycket och ja, helt enkelt haft det otroligt bra! 
Gud är bra. Kan inte bortse från det faktum att gud finns, trots att jag tvivlar, eftersom det känns så ofta att han verkligen finns. Tanken att gud inte existerar finns inte för mig. Det funkar liksom inte. De gånger jag tvivlat som mest har det funnits ett tomrum inom mig som fyllts varje gång jag bett eller känt guds närvaro.
Sportlovsläger eller andra kristna läger får alltid mig att må bra. Så bra som jag aldrig annars mår. Varför? För att jag känner mig trygg. Älskad. Välkommen. Klart man gör det i vardagen också och i kyrkan här hemma i Sthlm, men läger är speciellt. Man är sig själv, det är drogfritt vilket bara är skönt, inte för att jag är nykterist men för att ingen är sig själv när man dricker och det är oerhört skönt att bara hänga med folk och ha kul utan alkohol.
Den här veckan har jag fått höra av 2 fina, unga tjejer att de ser mig som sin förebild. De orden värmer så mycket och jag ska verkligen försöka vara deras förebild, bete mig på ett bra sätt och försöka att inte göra så många misstag. Tänk att få ses som en förebild. Jag mår så bra när jag tänker på det. Unga tjejer behöver bra förebilder. Sen att jag inte tycker att jag alltid är det är något jag måste jobba på... för det vill jag vara. Det behövs i det här samhället.
Vi, jag, Marta och våran girlie Olivia hade turen att få bo i huvudbyggnaden, hotellet. Vandrarhemshotell skulle jag dock kalla det. Nyrenoverade rum= fräscht med bla platt-tv. Vårat rum blev inte helt oväntat hängrummet. Mysiga eftermiddagar, bra morgonsamlingar, straff-uno. Afterskin var rätt bra den med, hängde inte där mycket men de hade verklige fixat och planerat mycket kul! Bla speeddejting en eftermiddag som jag tyvärr missade. Haha. var ju ändå mest yngre killar och riktigt så desperat har jag inte blivit än. fast det var ju mest en rolig grej men men. 
I söndags var det sådan snöstorm att jag bokstavligt talat gled iväg med alla min packning, hajjar ni? 60 kg+ packning på ett antal kg blåste iväg. Helt sjukt. Alla skulle gå till ladan för kvällsmöte och vi gled/blåste hela vägen dit. Haha. Mötena i ladan var bra och lovsången härlig.
Några interna grejer, alla från allas våran Emelie, aka Tudd:
"Ska ni ha era föredragsbyxor på er?"
"I like big buts and a candlelight..." 
" Jag är ROTTATOJLE"

Har tyvärr åkt väldigt lite snowboard, första 2 dagarna pga att jag inte var frisk/kände mig frisk, sen var det rätt dåligt väder de andra dagarna med alldeles för mkt lösnsö för min smak (jag är rätt dålig på att åka). Känns jättetråkigt men lite har jag åkt iaf. Offpiståkning är vad som dominerar i Kittelfjäll vilket jag är för feg och för dålig för. Men men, är väl bara tuffa till sig lite. Blir förhoppningsvis romme nån helg snart med Kungsängen grabbarna! Så då får jag åka lite mer. Känner mig inte klar för den här säsongen.
VI kom hem igår morse, halv 6. Sov under dagen och på kvällen var jag i Kista med mamma, shoppade 2 tröjor och 3 par skor för 1100 kr. Slå det! Inte var det nå secondhand inte. Mycket nöjd. Sen gick vi på bio och såg "PS, I love you" som var riktigt söt. 
Idag kommer farbror+familj från Östersund och hälsar på, får äntligen träffa lilla Anna igen som snart fyller 2 år, min sjukt söta kusin som är blandning mellan en finne och en korean. Har nog aldrig sett en sötare unge. Lägger upp bild sen. 
Ikväll ska Anny firas! Kvinnan fyller 19 imorgon. Först ska jag till ett hotell i Älvsjö där bla Kajsa och Jens spelar/sjunger, sen ska vi ut på Söder. Blir nog en mysig kväll! 



Kineser som inte kan säga r är rätt roligt... (emil.blogg.se)

- Vill ni ha eftelätt mina hellal?
- Ja vad har ni för nåt?
- Vi hal flitelad banan med glass och silap.

RSS 2.0