Körkort

Unnan ringde precis, hon klarade uppkörningen!! Hon har körkort =) Stolt som en hönsmamma!
Ganska många vänner till mig som har det där himla körkortet nu... kanske att jag borde ta tag i skiten än en gång. Har ju kommit en bit med körningen så det vore ju dumt att inte fortsätta. Har haft så mkt med nya jobbet och skolan senaste tiden bara att jag helt enkelt inte prioriterat det. Om jag inte tar det nu i vår så får det bli i sommar. Kan lova att jag har kortet senast i slutet av Augusti. Flyttar jag till Åre måste man ju ha det.. annars kommer man ingenstans.
Yeye, Unnan har iaf kirrat kortet! Viktor gjorde det för några veckor sen, Ante i höstas, Marta klarade teorin i måndags, Lina har också klarat teorin, vilka fler är på g? Hm. Press. 

Jacob är hemma från Hawaii!!!!! Mannen har varit borta i 6 månader, ett helt halvår! Det är lång tid! Pratade med honom på telefon nyss, helt sjukt att han är tillbaka! Och att höra hans röst igen, låter som en amerikan nu. Kanske. Eller.. nej. Kul är det i alla fall =D

Jag mår lite bättre idag. 38-39 grader skulle jag gissa på. Just nu verkar alvedonen så känns rätt bra förutom halsen.
Imorgon blir det Kittelfjäll, 12 timmars bussresa med sköna människor, garanterat kul. Hoppas febern är gone bara.

Idag ska jag städa mitt rum.. tror jag.. om jag orkar. Kolla på dåliga tv-program, kanske borde man börja packa lite och Nea kommer förbi sen. Kanske Unnan också kikar in. Ska försöka få i mig lite mat också, har inte blivit mkt föda de här dagarna. Supit juice mestadels. Fruktsockret har förmodligen klistrat fast sig i tarmarna eller något. 
Great plans for a great friday night you know.

Heippa

Bonde Fredrik


Det är nästan jobbigt att kolla på... haha. Alla är vi olika... men han är så ovanligt blyg. Ska man skratta eller gråta åt hur han står där på slutet? haha... kolla på den så förstår ni vad jag menar.

Kvällen igår var hemsk. Febern steg för varje timme, kl 22 hade jag 39+ och i natt 40. Har sovit väldigt dåligt och lite, vaknade av hostattacker varvat med en äcklig blöt säng pga febern. MYS.
Men, imorse när jag vaknade för att ta mig upp och gå och vaxa benen mådde jag mkt bättre efter en dusch och några ipren. Det var dock en pina att vaxa benen, det är ju inte det skönaste, men med feber blir det värre kan jag lova. Skönt att mattan är borta, haha. Ska ju bada i badtunna och basta massa i Kittelfjäll! Då vill man känna sig fräsch. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon och att febern inte stiger igen. 

Viktor kommer om några timmar, han är en av få vänner man både vill och kan hänga med hur sjuk man än är. 
En gång när mamma och pappa var bortresta för 4 år sen kanske och jag var rätt sjuk med hög feber, så kom Viktor och Linnea (de var tillsammans då) till mig med nybakade kanelbullar. De sov över nere i vardagsrummet med mig på madrasser (mådde så dåligt att jag inte ens orkade gå till övervåningen) och när jag vaknade av att jag kallsvettades så hoppade Viktor upp och hämtade vatten. De var så gulliga trots mitt äckliga tillstånd.
Så jag messade V igår och bad honom komma, så vi hinner ses innan jag åker igen också, och han ringde upp direkt... febern kanske gick ner pga det! Är SÅ glad att vi är back on track igen. Det betyder mycket. 

Nu ska jag glo på Gilmore girls och försöka sova. Apelsinjuice är SÅ gott när man är sjuk.

Lördag 18.30 går bussen! Nya inlägg när jag kommer hem.
Heippa

sår i halsen

Feber. Halsont. Känns som att jag har sår i halsen. Har hostat så mkt.
Jag klarade av jobbdagen kanonbra ändå. Proppade i mig alvedon och stre (vad det nu heter? för halsen).
Det är annat än att jobba på de lugna helgerna kan jag säga. Vi hade 110 utcheck före 3. Fakturor på många. Krångel med betalningar (mkt för att vi är några nya som måste fråga en hel del) osv osv... började 6.45 idag med, så när klockan var 3 var jag glad. 15 min kvar. Dagen slutade med en surkärring, säkert jättefin kvinna men den suraste och olyckligaste kvinna jag pratat med tror jag. Sorgligt. Jag höll skenet uppe hela dagen, tyckte jag gjorde det bra trots mitt tillstånd. Känner att en del saker sitter rätt bra men börjar tröttna på att fråga saker hela tiden till vissa människor som blir irriterade SÅ fort. Tom jag har bättre tålamod än some people.. men de flesta är hypertrevliga!
Hemma sjönk jag ihop i sängen direkt, alvedonen slutade verka och kändes som att febern gått upp ett par grader under dagen. 
Dumt o träna när man känner i kroppen att man snart blir sjuk? JA. Dröjer ett bra tag innan jag gör det igen.
Har inte 40 graders feber och mår inte så dåligt att jag måste ligga i sängen hela tiden, Men jag åker till Kittelfjäll på lördag som sagt. Jag tänker och vill inte sitta på rummet några dagar när de andra är ute och åker. NEJ. Jag ska banne mig ÅKA. Himla bajs.
Hemma imorgon? Mm, borde. Men det är Så bra för mig att vara på hotellet såhär flera dagar i sträck, lär mig så mycket och nästa helg jag jobbar ska jag förmodligen stå själv. 
I-landsproblem. 
Stress är inte bra för mig har jag kommit på. Då blir jag såhär gnällig.
Nästa vecka kommer bli fin. Mycket fin. Sedan efter lovet ska jag skita i skolan (eller inte. men ska inte ha så högra krav på mig själv och trycka ner mig själv när jag inte lyckas, utan helt enkelt börja njuta mer av allt bra jag har i mitt liv. Tankesättet betyder ju allt, försöker man se positivt på allt så blir det mesta positivt. Allt handlar om inställningen, som vi hör fröken ajax och blondinbella nämna sisådär varannan dag o de låter sådär extra sjukt äckligt pissigt kräkreflexerna darrar positiva.
Nä, det är bra att se ljust på saker och ting. Och det gör jag för det mesta, det här bara vart ett babbligt inlägg. Ni fattar.

Jag saknar er, Viktor, Marta, Unn, Lina, Kajsa, Jens, Johanna+familj, plus massa fler som jag inte träffat på alldeles för länge.
När allt når sin spets så inser man att vänner är bland det viktigaste i livet. Och nu menar jag inte att jag har gått och fått en pinne uppkörd i röven och ska ligga i koma resten av livet (pga nerverna som skadades under olyckan) utan jag bara ville peka ut er lite. Mina vänner. Ni är fina. Och jag vet att ni, (vissa) finns där när det jobbiga händer. Det är vad vänner är till för!

En liten bild på stranden och solen i Frankrike... bara för att påminna oss alla om att sol och värme existerar. (Som Robin sa, jag är nog född på fel ställe...)

france
Fr v: Marta, Kajsa, Jens och jag. Beziérs, rivieran juni-07. 

Nu ska jag kolla på Gilmore girls, trycka i mig några alvedon till och bara njuta av livet. För det är inte alltid man har anledning att sitta en vardagkväll och glo på skit och inte plugga.
(Sen att jag har några uppsatser jag borde skriva är ju en annan femma, men en annan dag...en annan dag..)

älska hotell

Trött! Efter jobbet (praktiken egentligen men är ju mitt jobb så) tränade jag, tog det dock lugnt för jag tror jag har feber. Inte nu! Bad timing! Åker ju till Kittelfjäll på lördag! =/ och de här 5 dagarna på hotellet behöver jag. Asbra övning. Så hoppas verkligen inte att jag känner av någon feber imorgon. Halsont dör man ju inte av..

Fattar inte riktigt varför jag är så tokig i hotell. Eller egentligen är det ju inte så konstigt. Eller är det det?
Hur som helst blev jag överlycklig idag då jag fick veta att vi som jobbar på Hotell Mornington har rabatt på ALLA de hotellen, det hade jag dock förstått, men det jag inte visste var att vi får bo för endast 100 kr/natt!!! Då snackar vi rum som kostar över 1000 för en natt. Så bokar jag ett dubbelrum en helg på Mornington i stan, som ligger på Östermalm, så betalar jag 200. 
Vem bangar? 

www.mornington.se  Bromma är hotellet jag jobbar på och Stockholm är det som ligger på Östermalm. 
http://www.morningtonhealthclub.se/BMA-Default.aspx Health Cluben där jag jobbar. I love it.




Kuuul

Det var en rolig kväll igår, jag och Nea lyckas alltid ha roligt. Kom hem halv 4 så det säger väl det mesta =)
Orkade tyvärr inte ta mig upp till kyrkan, har inte vart där på länge... men om en vecka får jag hänga med massa korsisar hela veckan! Kittelfjäll it is. 360 pers, hela anläggningen där uppe är hyrd för oss. Snacka om att det kommer bli roligt! =)

Robin, hon från California/New York (pluggar i New York) kommer till oss på middag om några timmar. Mamma har vart jättegullig och gjort massa god mat, bakat och fixat. Medans jag legat och kollat på tv hela dagen.. men nu ska jag tag i lite som måste göras.

Imorgon börjar jobbveckan på hotellet. Ska bli roligt, kommer vara mycket att ta in men väldigt bra att jag är där 5 dagar i sträck eftersom jag nästa helg jag jobbar ska stå helt själv. 
Träningen har det ju vart lite sisådär med i Finland tyvärr, 2 veckors uppehåll i princip, inte riktigt men har bara tränat 3 gånger. Nu när jag ska vara på hotellet så mycket blir det perfekt med att träna på gymmet före/efter jobbet! Och det gymmet... ja, jag är verkligen glad att jag får träna där gratis. Gillar det mer än World Class. Och world class gillade jag verkligen.

jessjess.se är en tjej som pluggar på svenska skolan i Nairobi, Kenya. Tjejen verkar ha bra musiksmak! Inte ofta man ser en tjej med välkänd blogg som länkar till någon vettig låt. Credd till henne. Skulle btw gått i samma klass som henne på Jensen, om jag inte kommit in på sthlms estetiska. 
Här är i alla fall en av låtarna hon rekommenderade idag.
Take me away -Lifehouse


det sket sig

jag måste ut ändå. Haha, har ju faktiskt inte träffat Nea sen jag åkte o jag är så sugen på att gå ut och träffa svenskt folk! Så ringde Nea och sa att jag hänkar ändå.
Hon blev glad! Och jag är glad! En kväll med nea är alltid rolig. Sandra och hennes vänner kommer också till Vibe sen så det blir nog en bra kväll =)
Jag kör på gratis inträde och nyktert, så slipper plånboken eka ännu tommare. 

WIE! 

Kanske ska skippa den där chokladkakan?

...För sånhär rumpa vore ju rena rama självmordet. Alltså tjenare, vad tänker folk med när dom äter sånna mängder att dom blir SÅDÄR stora?!

http://www.youtube.com/watch?v=RDfggrz5uF4&feature=related

Vet fortfarande inte hur man länkar till något på youtube så hela rutan syns i bloggen! Hjälp någon?

Jag börjar mitt nya lugna liv med att tacka nej till utekväll med nea + hennes vänner, och skippar även Albins och Benjamins spelning på söder... orkar helt enkelt inte. Såg att "Dårarna stängs" går på 4an ikväll också. Har velat se den så why not ikväll.
Så det blir god sallad+tunnbrödsrullar med lax+ choklad för min del ikväll.
Skönt!

(Ska jag vara helt ärlig, så var det mest min tomma plånbok som skrek nejnejnej gå inte ut ikväll... ;) but still)




Hemma!

Prästen frågade barnen:
- Vad är det som är litet, brunt & lurvigt, med en lång tjock svans & hoppar omkring i träden?
En liten pojke svarade:
- Om det hade varit någon annan som hade frågat hade jag sagt en ekorre men eftersom det är du som frågar så är det säkert Jesus.

Kvällen på båten kan sammanfattas såhär:
Jag, två tanter som inte gillade varandra men älskade mig i samma hytt, plus Robin (amerikansk tjej, från California). 
Två heta italienare+ supertrevlig tjej från Australien. Alla tre pluggar juridik i Uppsala.

Behöver jag säga mer än att jag hade en rolig kväll?

Robin är alltså från Amerika, California, San Diego. Hon pluggar mode i New York och är utbytesstudent i Milano (Italien) fram till sommaren. Hon har lov och reste själv till Finland en vecka, är i Sthlm några dagar och åker på måndag till Paris för att träffa klasskamrater och gå på någon flashig modegrej. 
Hon kommer på middag till oss imorgon! Verkligen jättetrevlig. Så jag har inte bara övat på finskan utan engelskan också =) hon var förvånad att jag pratade så bra engelska trots att jag aldrig bott i England eller något engelsktspråkigt land. Bra kick för självförtroendet! 

skitskitskit

Ni vet att man ibland har sånna där bilder på vänner/familj som man blir glad bara av att kolla på? Min kamera är ju heelt full med över 400 bilder (pga den borttappade kamerasladden) och jag tänkte radera några bilder för att kunna ta några sista här imorgon. Då råkade jag raderna en bild.
En av de bilderna jag absolut NTE ville skulle försvinna. Ni vet en såndär PERFEKT bild som det bara finns En av. Plus några andra....
JÄTTEKUL. Vad glad jag är nu! JIPPIE.
Och nej, jag kan inte låta bli att vara bitter över alla små kärlekspar som sitter på någon mysig restaurang för att sedan gå hem och mysa i soffan.
Men jag är Glad för Er skull.
Det är jag faktiskt.
Men lite får väl man klaga när man inte ens har kramat mamma eller en god vän..
Kärlek är trots allt det viktigaste och bästa som finns.

För att muntra upp mig lite:
Glad blir jag när tänker på min fina storebror...
Tycker ni att vi är lika förresten? Råder delade meningar om det men det är en vanlig kommentar.

image39

.. och på underbara lillkvinnan Xue (kusin som jag sitter barnvakt åt mycket)
image20

Hyvää ystävänpäivää

Hyvää ystävänpäivää teille kaikille! Glad alla hjärtans dag till er alla!
Fast på finska är det inte alla hjärtans dag, utan alla vänners dag. Alltså ystävänpäivää är 'vänskapsdag'.
Nog om det.

Idag har jag städat, fixat massa lakan och sånt och dukat fint inför olika möten som hålls i husen här runtomkring.
Min alla hjärtans dag ska 'firas' med en tv-kväll. Har inte kollat på tv mer än 20 min de här 2 veckorna. Ska ockupera Anskus och Mattis tv då de ska bort ikväll, blir massa vänner avsnitt, möjligtvis någon film. Får se om jag får sällskap av Joel (14-åriga trummisen) eller om jag får vara med mig själv.
Ansku och Matti kommer nog inte hem så sent heller, och tack och lov har jag lärt känna Ansku så bra och tycker om henne så pass mycket att jag får krama henne varje dag. Utan närhet i 2 veckor dör jag. Jag måste få kramar! Snart är jag hemma och jag ska krama min familj och mina vänner mer än vanligt.
Tänkte göra en liten sammanfattning på dessa två veckor, som faktiskt varit väldigt lärorika för mig som person, så ni som inte inte orkar läsa alla lång inlägg också får någon uppfattning... =)

Jag är alltså i Kaunianen, ett ställe 25 min med "pendeltåg" utanför Helsingfors. Jag har praktiserat här 2 veckor på en folkhögskola/bibelskola. Anledningen till att jag hamnade här var för att Ansku (Anneli) är mammas barndomsvän och hon och hennes man, Matti, är ansvariga för det här stället. Jag har träffat dom när jag var 1 år gammal och de bodde i Monaco och en gång när jag var 7 och vi var på middag hos dom här i finland.
Jag ville till finland för att min finska är så kackig, ville helt enkelt komma igång med språket igen, sen tänkte jag att det säkert är en bra erfaranhet att åka själv till ett ställe där jag egentligen inte känner någon.

Arbetsuppgifter: städning av rum (det fungerar även lite som ett hotell) och allrum, receptionsjobb, varit med de som går musiklinjen några dagar, medverkat på en konsert (sjöng en låt av Norah Jones) och även på en liten musikunderhållning under fikat igår, roddat en dag åt en Steel Pan orkester (Anskus 2 äldre söner är med där). Sen har jag gjort lite allt-i-allo jobb.

Roliga händelser: Lördagen då jag var med Steel pan orkestern hela dagen, åkte även med turnébussen, lärde känna Ankus och Mattis söner litegrann. Måndagkvällen då jag var med en av deras söner på bio och fick se hans supermysiga lilla lägenhet. Middagarna hemma hos A+M. Ett par från Kitee (karelen, där släkten bor o mamma är uppväxt) har väen varit här nu samtidigt som jag varit här, har lärt känna dom rätt bra trots att de är runt 30.

Plus med dessa 2 veckor:
har insett att jag klarar mig på egen hand väldigt bra
jag klarar av att vara själv en längre tid utan att få tuppjuck
har fått vila ut, stressa av och ta det lugnt
fått lära känna nytt folk, nya kontakter är alltid kul, framförallt med folk från andra länder (visst det är inte afrika precis men ändå)
har lärt mig att uppskatta små saker på ett annat sätt, till exempelvis att
Har insett att jag är en lätt person att lära känna, jag är bra på att småprata (vilket finnar har svårt med)
Har fått bättre självförtroende när det gäller min sångröst och min musikalitet. Går som sagt på ett musikgymnasium i Sthlm, där det är hård konkurrens. Här är musiken lite mer på kul och det är inga intagningsprov vilket gör att nivån varierar en hel del. Jag har fått mycket beröm för min röst och jag har förstått att jag lärt mig väldigt mycket om sång i allmänhet, om min röst och att sjunga i stämmor (deras kör här, ja ni i klassen skulle skratta...) på skolan, hemma i Sverige.
Har fått komma bort från Alla där hemma. Det behövdes! har saknat väldigt många och det behöver man ibland.

Minus: har fått umgås med en tant som har en SJUK mustasch (hur stavas det?) seriöst, jag har aldrig sett något liknande! Hon luktar och andas väldigt konstigt också.. haha, jag har väldigt svårt med folk som har hår på konstiga ställen i ansiktet och andas så högt att det hörs på en meters avstånd. Något man borde jobba på kanske.. aja det var ju en liten petitess.
Det jobbiga har varit ensamheten, som jag framförallt kände av de första dagarna. Har som sagt lärt mig att trivas med att vara ensam, bättre än förut i alla fall. Tror dock att mitt pressade schema kommer se likadant ut som förut när jag kommer hem igen, med mycket lite tid för endast för mig själv. Jag är ingen ensamvarg helt enkelt. Inget minus i och för sig. Enligt mig ;)
Att åka finlandsbåt själv har varit ett stort minus. Jag blev tillfrågad om att vara med i en trekant på hitvägen, det säger väl det mesta?...
Sjunga karaoke helt själv, alltså utan nån publik som känner en är Inte heller superkul. Fast.. sjunga på 'scen' om man nu kan kalla det det, var precis lika roligt som vanligt! Kanske drar en Jailhouse rock imorgon med? Kommer troligtvis inte kunna låta bli..
Jag har delad hytt på hemvägen, damhytt, men ändå. Kul och lämna alla grejer med främlingar i hytten? Nja.. har jag tur får jag egen hytt, annars får jag se det som en sista upplevelse! (hoppas det är inte är någon som spyr)

Lång uppdatering ändå... men jag beklagar mig icke!
En och en halvtimme kvar på alla hjärtans dag. Kollade på vänner nästan 4 timmar, köpte choklad och ska läsa ut en bok nu. Ensam alla hjärtans dag kväll? Ja. Men mysig =) hade jag varit hemma hade jag nog ordnat en singelfest... kanske man ska göra någon gång? Vem är på? (Vet inte om jag ironisk, men det är jag nog)


Näst sista kvällen

...sen är jag hemma!
Var på en mycket trevlig middag hos Anneli och Matti. De har en helskön kille på 14 år, verkar vara grym på trummor. Sen kom även Joonas (han som skulle gifta sig med mig) med fästmö (som sagt, gick itne som planerat) och även ett par som jobbar här. God mat också! Tog för en gångs skull några bilder så dom kommer upp sen..
Nu sitter jag och spelar poker med några killar, elelr spelar o spelar... sitter mest o kollar på för jag fattar noll. Haha, försökte lära mig det där en gång förut men viktor och dom andra lackade för dom tyckte att jag skulle förstå allt efter 2 min. Vilket jag såklart inte gjorde så jag blev utesluten ur spelet rätt fort.
Så, jag börjar med andra ord trivas när jag snart ska åka hem... det var sant det som dom säger om att finnar tar lite längre tid på sig att lära känna folk. Dom suger på att småprata. Men hey, sitter här med fyra trevliga killar som faktiskt frågade Mig om jag ville vara med. Haha. Känns som när man var liten.
3 av dom är ruskigt söta också, just for your information.
(Nu känns det ännu mer som när man var liten)
HEIPPA!

ROSS PLAYS KEYBOARD (voff, voff..!!)
http://youtube.com/watch?v=yLa8Br569gA&feature=related

nostalgitripp

1. Jag någonstans i södra Sverige, Philips landställe.
2. Jag en morgon på rivieran, Beziérs
3. Utsikten från släktingarnas stuga i karelen, norra Finland
4. Emanuel och jag på liseberg
5. Micke, storebror
6. Johannes och jag, minigolf under pingsthelgen då vi var på Philips landställe
7. Jag på fest, efter att ha badat i poolen (aka "The blair with project" picture)
8. Jag, Miriam och Johannes, också från helgen på Philips landställe
9. Jag och Helene på väg hem från Göteborg. Hon har precis flyttat till Australien för ett helt år
10. Mitt rum
11. Daniel och Philip på Johannas studentmottagning
12. Malin, jag och Jacob på min 18-årsdag
13.Stigsjö, Brunne, Härnösand. På andra sidan sjön bodde jag förut
14. Lina, Albin och Unnan. Utekväll i somras
15. Världens sötaste Nea
16. Mamma och Micke på Grand hotel
17. Kajsa och Jens, på min 18-årsdag
18. Jag med min longboard
19. jag på balen i 9an!
20. Jag och Nea på fest
21. Unnan, Albin och jag. Frankrike bilden.




Eftersom nya sladden till kameran ej är köpt ännu och jag inte kommr köpa den förrän nästa vecka, tidigast, så kollade jag igenom bilddagboken och kunde inte låta bli att samla ihop ett litet kollage med mestadels bilder från sommaren 2007. Väldigt lite med tanke på alla bilder jag har från sommaren, men aja, livar upp bloggen lite i alla fall =)


Idag var jag som sagt ledig, har varit i stan med Ansku och fikat, kollat runt i massa affärer. Sedan träffade jag även gammelfaster!
Imorgon ska jag vara med musikklassen igen, sen ska jag bort på middag! (50 m ungefär)
På torsdag blir det städning. På fredag åker jag hem! På lördag morgon är jag hemma.
Vilken bild är skönast?

Jag är ledig imorgon! Jaa!

Roligaste kvällen hittills =) vi såg en film som jag inte kommer ihåg namnet på vilket gör det hela lite svårt... haha. Men den började på J! Den var rätt rolig och bra, bra skådisar. Sen gick vi hem till Tuomas pyttelilla, jättemysiga lägenhet som ligger väldigt centralt i Helsinki. Kollade på vänner och kom hem för ett tag sen. Sååå skönt att få hänga med en trevlig och rolig människa i ens egna ålder! Äntligen!
På lördag kommer jag hem! Utgång för hela slanten? Vill träffa så många som möjligt =) sen jobbar jag på hotellet hela nästa vecka, väldigt mycket också verkar det som, och sen åker jag till Kittelfjäll en vecka, så vore roligt att träffa många av Er!

FRIENDS, Rachel scares Joey
http://youtube.com/watch?v=lacuCRfDEBU

En liten snutt från konsertern i lördags, tyvärr dålig bild- och ljudkvalité eftersom Joel filmade med mobilen, men ni får iaf en uppfattning om vad steel pan musik är. De spelar alltså Bara på steel pan trummor och även lite andra trummor. Rätt häftigt va?
http://youtube.com/watch?v=mi9lZRs8Nw0

Imorgon är jag som sagt ledig! Ska sova till minst 11, sen ska jag med Anneli till stan och shoppa. Eller shoppa ska ju inte jag göra då jag inte har råd men, haha. Kolla runt lite i alla fall =)
Snälla människor, börja kommentera lite! Får ju fler o fler läsare varje dag.

Vad tycker ni om Steel band klippet? Och även om min kusins låtar?

död kvinnas gamla räkningar

http://www.znapmusic.com/kristoffer

Min lilla kusin, som inte är så liten längre, har börjat rappa en hel del. Alla låtar som han lagt upp där har han gjort själv hemma.
Kan inget om rap, men nog blir man lite stolt! Lilla krille har gått och blivit stor!
Texterna är fängslande i alla fall, om man orkar lyssna ;)
En av mina favoriter är "Förlåt". 
Haha, fräsig bild va?!

image34

Idag har jag städat bort en bortgången kvinnas räkningar, foton m.m. Sorgligt på något sätt, hon verkade vara en fin människa. Om man nu kan säga så fast man aldrig träffat människan eller hört nåt om denne? Haha.
Kort dag idag, skönt! Ska ta en joggingtur nu om jag inte somnar innan, är helt död! Hade för första gången under min vistelse här svårt att somna. Så ska sova innan kvällsmaten, sen ska jag till stan och träffa Tuomas. Vi ska på bio! Blir nog en trevlig kväll. Skönt att få umgås med någon i ens egen ålder =)
Pratar med tanter dagarna i ända, eller tanter o tanter, men äldre kvinnor. Trevligt det med, men ja ni hajjar galoppen.

Vad gör ni denna måndagkväll?!

Björn Gustavsson

http://www.youtube.com/watch?v=0q7WR0iTwqU&eurl=http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13457

Som jag såg live för några veckor sen ju!
han uppträdde tydligen på melodifestivalen igår, eller när den nu var?

Turné med Steel band lovers

Gårdagen var blandad. Det var både roligt och mindre roligt. Det är helt sjukt vad man kan känna sig ensam! Har aldrig känt mig så ensam som jag gör här flera gånger om dagen. Är ju så van vid att jämt ha folk jag gillar runtomkring mig, eller åtminstone folk man kan prata med i närheten. Hursomhelst, tack vare Thomas, som är son till de jag "känner" här vart dagen den roligaste hittills.
Det började med att vi från Helsinki åkte buss till ett ställe där vi lastade på alla trummor och grejer, sen åkte vi buss någon timme tills vi kom till Turku (Åbo) där konserten skulle vara.
Thomas är en sjukt underbar kille. Den finaste kille jag träffat här i Finland, någonsin ärligt talat. Han tog hand om mig hela dagen, var allmänt trevlig, sa vad jag kunde hjälpa till med, och såg till att jag kom in gänget lite. Några andra trevliga typer fanns det också men det är ju sjuuuukt vad finnar inte kan småprata eller sociala sig med främmande människor!

Exempelvis. Vi sitter och äter på ABC (bensinmack, matställe, affär, som finns i hela finland, har öppet 24/7) och äter, Thomas går iväg på toa. Alla har ätit klart och börjar gå från bordet. Kvar sitter jag utan att ens ha fått en vink att "kom med, vi går dit" inte ett enda ord sa dom till mig medans han var borta, kollade inte ens på mig. Inte en blick. Sen lämnar dom mig där som ett himla mobbningsoffer. Liksom, va? Beter man sig så?
Lackade nästan men lugnade ner mig med tankar om att alla inte är översociala... haha. Gick och satte mig med den gravida kvinnan+ man+ busschaufför. De sa inte heller ett enda ord, och kollade inte på mig.
Tack Gode Gud kom Thomas tillbaka och jag kunde börja hänga efter honom igen, haha.

Roddningen var lite likadan, folk var inte otrevliga men dom bryr sig liksom inte om en på något sätt.
Efter konserten, som var bland det häftigaste jag sett/hört, var bussresan tillbaka minst sagt rolig. Finnarna fick i sig sin alkohol och helt plötsligt fanns jag. Gabriella/Cinderella döptes jag till av den fullaste mannen, eftersom båtarna heter så ni vet. Det var allsång på bussen för fulla muggar, det pratades, sjöngs, skreks och ja jag vet inte vad.
Exempel på att jag helt plöstligt blev synlig: en kille jag bara hejjat på under morgonen skulle krama mig när vi sa hej då och han tackade så mycket för att jag hade hjälpt till med roddningen.
Haha. jag skrattade en hel del under resan och blev ännu gladare då Thomas och jag efter en konversation om att vi båda älskar FRIENDS och att Ross är så sjukt rolig när han spelar synt (....voff, voff voff!) unnan fattar, kom fram till att vi nästa vecka ska ha en vänner kväll. Han ville rädda mig från att dö av tristess här i Kauniainen.
Så tack gode gud för den mannen. Nej så negativ ska jag väl inte vara, gårdagen var som sagt rätt rolig och den kommande veckan blir säkerligen mer innehållsrik än den förra =)

Middag på onsdag kväll (med bla han som skulle gifta sig med mig men skaffat fästmö, vilket jag inte gråter över då han kom bakis igår, sa hej, sov, knappt pratade med mig, men blev plötsligt social och trevlig då han återigen blev full på kvällen)
På tisdag är jag ledig, har jobbat varje dag sen jag kom, så ska till Helsinki med Ansku (mammas vän, också min handledare här, det är alltså den familjen jag "känner" här och det är pga dom jag kom hit) och sedan på kvällen blir förhoppningsvis vänner-kvällen av.
Ska på middag ikväll till dom också, känns mycket bra eftersom jag vet att jag där får mat jag kan äta mig mätt på. Alltså finsk mat skiljer sig ju inte överdrivt från svensk, man kan ju få i princip samma saker, men gud, maten här på internatet är snusk! Fräscht och så, men typiskt finska grejer. Idag var det "fin" söndagslunch efter gudstjänsten. Jag var aphungrig och kunde inte längta mer efter en god måltid då jag endast åt en hamburgare+piirakka under gårdagen. Till min stora besvikelse bestod den fina, väldigt goda söndagsluncen, av någon svampröra, potatis i olika former, anklever, konstiga sallader behöver jag säga mer? Gaaah. Nu är jag så hungrig så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Ska nog pysa till affären och köpa något nu, då jag ska till dom först vid 7.

Nog med babbel, det är kul för mig i efterhand att läsa i alla fall =)

falsksång

Jag måste tillägga en sista grej... i båset bredvid mig sitter en tjej och "sjunger" (snarare ylar falska toner) till någon låt jag inte kommer på just nu men RnB är det, det låter så hemskt det bara kan och kvinnan är seriös. Dålig låt också.
haha. Det förgyllde min fredagkväll.

mikä perjantai...

image17

Anna, Lisa, jag, Unnan och Persson
Har lagt upp den här tidigare jag vet. Saknar min klass bara! Så en bild på några från klassen skadar ju inte. Det här var efter Kajsas middag i höstas, utgång i stan. Mycket skönt folk, förutom ett litet tjaffs (jobbiga män) och en sugig karokesång framförd av mig var kvällen lyckad.

Jag gick ut och sprang en runda här bland alla fina hus (Kaunianen är motsvarigheten till Djursholm typ) i 25-30 min. Det gick förvånansvärt bra och jag tror att timmarna i gymmet gett lite resultat ändå, det roliga var att jag köpte chips efteråt, och gick sedan tillbaka till rummet och läste och proppade i mig det. Haha, fick nog i mig fler kalorier än jag gjorde av med...
Seriöst får jag snart tuppjuck! Har under kvällens gång kommit fram till att en fredagkväll utan att träffa folket eller käka en god middag SUGER BALLE. Ja det är bra för mig och ta det lugnt, men vad skönt det ska bli att komma hem om en vecka och köra på det vanliga.
Morgondagen blir dock rolig =D den kommande veckan med förhoppningsvis. (föregående inlägg)

Jag har kommit till nivä nio på det där spelet på Ipoden nu, bara så ni vet hur uttråkad jag är.

Steel pan lovers

Gårdagens konsert gick bra, sjöng som sagt en låt av Norah Jones, Come away with me. Sjöng den på ett uppspel för lärarna för 2 år sen och det är lite av en steg dänga så texten sitter ännu. Han som ledde hela programmet sa något mycket smickrande efter mitt uppträdande som jag ska tänka på när självförtroendet inte är på topp.
De som spelade och sjöng tänker jag inte uttala mig om...  Kan säga så mycket som att ljudet var extremt dåligt och de som var duktiga fick inte riktigt ta plats. En tjej sjöng dock en egenskriven låt som var riktigt vacker och bra gjord!
Det var första gången på många år som jag kände mig nöjd med ett framträdande. Mycket för att jag inte kände någon press eftersom nästan ingen visste om jag ens kunde ta en ren ton. Scenspråket kunde dock varit mycket bättre men det funkade! Jag är nöjd. Ja, det är jag. Kanske säger annat efter att ha sett DVD:n..

Hur som helst. Idag har jag städat med världens skönaste estlänning, en tant på 50+. Extremt positiv! Inte överdrivet men hon är verkligen nöjd med livet. Hoppas att jag är lika glad när jag blivit så gammal..
Efter en kvällsfika igår hos mammas vän+man, de som var anledningen till att jag hamnade här, kom vi fram till att jag ska åka med deras söner som spelar i en Steel pan orkester imorgon! De har konsert på kvällen och jag åker på morgonen med hela turnebussen för att rodda och se vad dom sysslar med.
Deras äldsta son meddelade mina föräldrar, då jag endast var 1 år gammal (han 5-6) och vi hälsade på dom i Monaco där de bodde, att han skulle gifta sig med mig när jag blev stor för han tyckte att jag var så söt. Haha, har inte träffat han sen jag var 7 så vi får se om det blir något giftermål! Nej han har tjej, förlovad till och med tror jag. Den yngre är dock 21, singel och konstnärlig av sig... men det minnet jag har av honom, det enda minnet, är när han gav mig spice girls på band då jag var 6-7 år. Haha.
Ska bli kul i alla fall, få komma bort från skolan och internatet lite och hägna med, förhoppningsvis, sociala musiker hela dagen.
Söndag blir det jobb i receptionen, ska bli kul att få göra något nytt.

Btw, fick ett sms från chefen att jag nu finns med på schemat. Varannan helg blir det, som överenskommet. Med andra ord: jag har ett 'fast' jobb! I alla fall inte lika osäkert som tidigare. Det betyder att de åtminstone är relativt nöjda med mig på hotellet! =D Känns jättebra! Längtar till att få praktisera där sista veckan före lovet, v8 och få träna på ett Bra gym. Försökte ta en powerwalk i morse, det gick inge vidare... haha. 20 min i alla fall. Styrketräning är såååå mycket roligare..
Tar en spurt till affären nu, köper något gott, tränar lite på det hemska gymmet (kan iaf hoppa hopprep, köra utfall med vikter, och mage) sen väntar boken och ett oerhört roligt spel som jag hittade på min Ipod. Har kommit till åttonde nivån.
Låter det som mig det här? Haha =) "hemma" en fredagkväll med en bok i högsta hugg.

Trevlig helg folket!


Det går framåt...

Det går framåt här i Kaunianen utanför Helsingfors, som jag så duktigt lärt mig att stället heter. Jag var som sagt inge vidare glad de första 2 dagarna, men igår efter middagen blev jag bjuden till en konsert av 2 killar. Trevliga typer och jag är glad att jag fick något att göra under kvällen. Konserten var dock ingen höjdare men lite kul att en av killarna kände artisten så vi fick gå "backstage" (vilket var framför scenen före konserten, haha)

Idag har jag hängt med dom som går musiklinjen! Jag har insett att mina klasskompisar där hemma, på Sthlms Estetiska gymnasium, är väldigt duktiga. Dom kan spela här, men nje, ingen hög nivå direkt.. en kille var dock grym på fiol och trevlig annars också (han var en av de få som pratade med mig och frågade lite om vem jag är) och en tjej hade riktigt vacker röst! Jag blev tvingad att sjunga lite jazz och efter lektionen frågade en kille om jag inte ville uppträda på deras talangjakt (ja något sånt var det) imorgon kväll.
Varför inte? Så vi spelade igenom "Come away with me" och ska köra den imorgon kväll. Kul att få stå på scen och sjunga lite här också, bangar man ju inte på =D

Ikväll tog jag lite mod till mig och åkte själv för att utforska staden Helsingfors. Det gick bra, jag var inte så långt ifrån stationen i och för sig men haha. Åt en dyr sallad på ett café, köpte några böcker (jag läser ju här, eftersom jag har Tid till det vilket jag inte har hemma) och roade mig med att prata engelska med finnar som med allt annat än bra engelska försökte förklara vägen till mig till olika ställen. Sen lyckades jag ta mig hem levande.

Det är en bra erfarenhet. Det är bra att åka iväg såhär och inte känna någon och ta hand om sig själv. Det måste man nästan ha prövat på om man ska klara sig själv då man reser eller flyttar någonstans. Men jobbigt är det, eftersom man för första gången får vara på ett ställe där ingen egentligen bryr sig eller undrar hur det går för en, hur man mår och om man kommer i säng på kvällarna.
Men jag har ju mammas gamla vän i närheten, så någon slags trygghet har jag. Och eftersom det är en bibelskola jag bor på är det ett väldigt tryggt ställe.
Och, tro det eller ej. Jag stressar nada. Jag varken kan eller har något att stressa över här. Det som är hemma kan jag inte göra något åt. Så det är själsligt ett väldigt bra ställe för mig, som terapi nästan. Eller inte bara nästan, det är nog det. Bara "umgås" med mig själv är inget jag gör hemma.
Lyssna här mina vänner: Jag ska efter att ha skrivit detta inlägg gå till mitt rum, läsa en bok, äta vindruvor och bara.. ta det lugnt. Det bästa med allt är jag längtar till rummet nu, jag längtar till att läsa min bok. Tjenare, när har jag senast längtat efter att sitta för mig själv och bra läsa en bok?

Kan dock inte undgå att säga er att jag längtar efter alla redan. Längtar efter en fartfylld vardag med, för det är sån jag är. Men alla behöver vi lugn och ro!
Och sedan SUGER gymmet! Det är verkligen SÄMST! Får bli powerwalkpromenader och någon joggingrunda om jag orkar istället. Kanske är bra att spendera lite tid ute i den friska luften!
Så, det var en inte alltför kort uppdatering på livet här ute.
Trevlig vecka!

Evelina, det låter ju verkligen kanon! Vad kul att det blev så bra där och det där med sommarjobb är ju pricken över i:et.


Boende på internat i Finland

Jag rekommenderar inte någon att åka finlandsbåt själv, framförallt inte tjejer. Klart det funkar men det är som att alla äckel är samlade på ett och samma ställe. Det hela börjar med att mina hyttgrannar består av ett gäng killar i 25-årsåldern som stirrar på mig som om jag vore den enda kvinnan på jorden. Jag klämmer in mig i hytten och träffar sedan på dessa typer ett par gånger på båten, de verkar tro att jag itne vill något hellre än att umgås med dom! Jag drog såklart en Jailhouse rock på karaoken, var ju tvungen trots att jag var själv. Det var mindre kul utan min familj som hejaklack men nog gick det bra.
Sedan läste jag ut halva boken.
Sov 3-4 timmar pga grannarna som bankade i väggen oavbrutet i någon timme. Kände inte riiiiktigt för att gå dit och klaga.
Matti hämtade mig från båten och jag har under dagen sett hela stället här, bor massa ungdomar men man ser inte till dom så mycket. Hoppas på att man hittar någon trevlig musikare att tjöta med för det kommer bli ganska långtråkigt här annars. Hur det än blir så kommer jag verkligen vila upp mig här.
Ska snart sova så jag hinner sova klockan runt, imorgon är det någon happening som tydligen är rätt stor i Finland. Man äter ärtsoppa och åker nerfär backar med pulka osv.
Ja, ni hör ju hur det låter ;P haha. På onsdag ska jag hänga med musikarna, då får man förhoppningsvis några nya "vänner" och leka med!
Palla att inte prata med någon under 40 på 2 veckor? Nej tack.
Kommer säkert några fler uppdateringar =)

Hur har ni det? vad händer för er som praktiserar? kommentera lite nu! Jag känner mig oerhört ensam här borta! Ringa kostar skjortan så det har man inte råd med.

Våldtäktsförsök

Kvällen blev rolig! Det var otroligt kul att träffa killarna och Nea. Fick träffa några gamla klasskompisar och jag var glad hela kvällen! Riktigt lyckat. Var så skönt att bara hänga med folk man tycker om som man inte träffat på ett tag och det var grymt kul att vi var så många. Lilla Tim får äntligen gå ut i vuxenvärlden! Som han längtat också.

Det mindre roliga med kvällen var att Nea blev utsatt för ett våldtäcktsförsök på väg hem. Hon bor i Sundbyberg, jättenära stationen och var ca 50 m hemifrån då en man grep tag i henne. Tack och lov blev hon helt tokig och lyckades ta sig loss genom att bita honom, slå, sparka, skrika och riva. 
Så jag ska inte vara hemma ikväll som planerat utan åka till henne och vi ska hyra film och bara mysa. Min lilla Nea... jag är så glad att hon lyckades ta sig loss. 
Vilka psykstörda människor det finns. Jag vet en som blivit våldtagen vars liv blev mer eller mindre förstört efter det och ett våldtäcktsförsök mår man nog inge vidare av heller...  usch.

Folk ska på premiären till sthlms nya nattklubb ikväll, och jag bangar verkligen. Det är kul att gå ut, men inte så himla ofta och jag åker ju imorgon.. vill ta en lugn kväll.

Ha två toppenveckor nu alla läsare (som fortfarande är dåliga på att kommentera...) 


Händelserik helg

Inte för att det är ovanligt men... =)
Om några timmar ska jag äta middag med Nea, kanske Fanny också. Sedan drar vi till toxic med folket från Kungsängen. Tim och Emil ska firas lite mer.. hoppas kvällen blir rolig! Jag är nämligen så otaggad man kan bli för tillfället. Mensvärk, ekonomiska problem, min sminkväska är borttappad, eller förmodligen blev den stulen på gymmet igår och jag åker på söndag och mitt yberbra, rätt dyra mineralsmink låg där.. allt som allt var det grejer för ett värde av 400 kanske. Känns inte bra! Tur att jag får sno en mascara från mamma och får väl köpa nytt mineralsmink när jag har råd... med min hy kan man inte använda vad som helst. Då blir det utslag och röda kinder så det räcker för halva Sverige! 
Köpte presenter till mamma och Micke idag, det är väl det som gör att plånboken ekar tom egentligen. Men han fyller 20, och mamma är ju... mamma. Klart man måste spendera lite på familjen!
Fick alltså studiebidraget igår, redan oroar jag mig. Jag tänker nog snarare för mycket på mina pengar och vad jag handlar än tvärtom. Lönen i slutet av månaden efter alla 8 timmars pass på hotellet kommer sitta fint! Måste börja spara till hösten också.
Ja, det är vad jag grubblat över under eftermiddagen. Pengar. Jag måste sluta grubbla så mycket över minsta lilla! Jag har ju så jag klarar mig. Verkligen.

Som sagt, party ikväll. Hade absolut inte bangat på att dra hem till Karl och Erikas nya lägenhet med ungdomarna från kyrkan... men men. Blir nog roligt det här.
Imorgon fyller som sagt brorsan 20. Släkt osv kommer. På kvällen snackas det om utgång med folk från klassen, det lutar åt ett nej från min sida. Vill nog vara hemma och packa och umgås med familjen för en gångs skull.. får se. Och på söndag åker jag! 2 veckor. Finlandsbåt själv för första gången. Kan ju bli... kul. Fast jag har inga större förhoppningar, haha. Blir kanske flyg hem, får se hur billigt det är.
Vet inte hur tillgång till dator kommer vara så blir knappast dagliga uppdateringar. Roligt lär jag ju ha, ska bo på internatet i ett eget rum, med massa ungdomar runtomkring mig. 
Så trevlig helg gott folk! Blir säkert en uppdatering imorgon.
baj

RSS 2.0