bajs leken

Jag är så trött att jag inte förstår varför jag sätter mig och skriver ett inlägg här.
Det får bli kort.

Igår: studentmottagning, film, chill, alldeles för lite sömn
idag: musikalrep, grill och pool party hos Marta, otroligt mysigt men kom hem rätt tidigt
Imorgon: Morgonpromenad, jobb 14.30-22.30. Hoppas på lite folk på hotellet, inte för många incheck med andra ord. Sista gången jag jobbar regelbundet där nu, kommer vara extra då det behövs i sommar.

Fått veta om några betyg nu, blev ungefär som väntat. I alla fall mvg i Sv C och Företagande och arbete. Två kurser jag verkligen velat ha bra betyg i. Kändes kul när läraren i företagande och arbete sa att jag skrivit en av de bästa rapporterna och att han var impad eftersom jag jobbat själv också. Det behövde jag höra! Tyvärr sket sig nationella skrivdelen i Sv B och får därför bara vg där. Men men. Mvg i C-kursen ju, känns bra.

ÅH vad jag är trött. Och smått irriterad på mig själv av några anledningar.

Just det. Jag och Nea hade en rolig utekväll i onsdags, ännu en gång. Vi har alltid kul när vi är ute, även de gånger vi varit själva. Haha ja vi kom hem halv 5 så det säger väl det mesta. 

Sammanhängande och bra. Ni kan förstå att jag har mvg i sv c va? Märks tydligt på den här bloggen.



Mamma och pappa är ute med båten hela helgen. Hade inte bangat på att följa med om jag hade haft mindre och göra. Med det här vädret kan det ju inte bli annat än härligt och brunt.

Bajsleken var en grej Ludde förklade för oss hos Marta ikväll. Ex: Bajset i graven bredvid
Fråga: vilken film?
man byter alltså ut ett ord från en film mot bajs så ska de andra gissa vilken film. 
Vi var alla mycket skeptiska, förutom tvillingarna som är typ 10 år, älskar kiss och bajs och skrattade en hel del.
Men det var lite kul. Några minuter sådär.
Sen spårade det väl ur lite.
Tror jag trots allt kommit ur kiss och bajs åldern. 
Fast jag enligt vuxenpoang.com bara är 10.5 år gammal...

Kort var det jag. En bild till kan vi ta från förra sommaren då jag och marta var i skärgården. Här nedan på besök hos hennes faster på Rödlöga, som av en ren slump visade sig bo mittemot min fasters pojkvän. Vi rodde över och fick den stora äran att låna dasset. Jag var måttligt imponerad.
Och måttligt het.
image139

så bara därför måste jag slänga in en lite finare bild från samma resa. Osminkad och sådär men hey jag ser ju kind of sportig ut så den gillar vi. (bry er inte om ostbågepåsen i vänstra hörnet)
För jag har ju idag bestämt mig för att springa midnattsloppet i Augusti. Tror jag. Återkommer med slutgiltligt besked.
image140

Kort var det ja....

då var veckan igång

Lördagen blev inte som väntat. Vigseln var vacker, så vacker att vi, jag Marta och Greta, hann börja gråta innan Hannah knappt kommit in. Haha. Fick tyvärr inga bra bilder på brudparet, men här syns Hannah lite i alla fall.


sen är det jag och Gretch, Marta våran driver, Gretch och jag igen. Himla mysig dag!
På kvällen vimlade jag runt på Stureplan! Haha ja det var ingen väntad kväll, men kan säga så mycket som att det var oväntat trevligt... =) resten is a big fat secret som ni bara kan drömma om att någonsin få veta. 
På mors dag var vi bla hos farmor o farfar, jag lekte med Xue en del och insåg hur mycket jag kommer sakna henne i höst... gör lite ont när jag tänker på det. But hey, that's life..?

Hade konsert igår, sjöng Hide and seek med Sara och Anna. Det gick rätt bra och det kändes kul att jag lyckades sätta den, inte alltför lätt. Nu borde jag få mitt mvg i sångsensemble... hoppas på det! Ska sjunga den imorgon med på Saras konsert. På torsdag har bla Unn konsert, sen ska jag springa iväg o sitta barnvakt. 
Annars är det mest massa rep för musikalmojs samt konserter nästa vecka. Den sista inlämningen, i företagande och arbete, lämnade jag in idag. Nu är det verkligen bara musikgrejer kvar. Och lite teater.
För jag ska spela teater i musikalen. Haha ja ni kommer och kollar får ju se... kan bli intressant...!
Musikalen har tom en egen hemsida, vet inte om jag är mogen och länka till den här. Haha. (en minst sagt ocharmig bild finns upplagd på mig, gaaanska stor och tydlig) 




från bikten.nu

Jag har haft sex med min pojkväns bästa kompis. Flera gånger. Vi låg med varandra i våran säng när min kille var på jobbet. Har även haft sex med min tremänning. Och legat med fjorton andra sedan jag och min kille blev tillsammans.
Han skulle aldrig tro något sådant om mig. Snart ska jag till Italien med en kille. Har inte sagt något till min pojkvän. Ska säga att det är en tjejkompis.

Haha alltså va? Ska man skratta eller gråta? Finns det ärligt talat sånna människor?

Nej ni efter dessa allvarliga funderingar på livet, världen och alla dessa sjuka människor som existerar säger jag tack och hej för denna gång. Godnatt!
Btw så spelade jag ju in en låt förra veckan... och har lite annat också. Blir nog så att jag lägger upp lite låtar jag sjunger efter studenten. Så alla som aldrig hört mig sjunga får göra det. Kanske är kul... kanske.. eller.

PS. I studentpresent vill jag ha pengar, träningssaker (bla hantlar och en balansboll, som jag troligtvis kommer få från storebror) samt en longboard helst designad av Jacob, känn dig tvingad. Det var nog mest det jag ville få fram. Jag vill ha en longboard. En sådan Jacob longboard. För den är så stajlish så jag dreglar värre än en unge som äntligen somnat djupt efter 13 timmars oavbrutet skrikande.
Mm, faktiskt.
Jag drömmer om den på nätterna.


Och en sista grej.
Börja gå morgonpromenader. Man mår bra. Framförallt i det här vädret. Det är sjuukt jobbigt att gå upp för oss morgontrötta människor. Men sjuukt skönt när man kommit utanför dörren ett par gånger. (sen att jag inte går så ofta o att jag oftast går de dagar jag har sovmorgon, alternativt tar sovmorgon fast jag egentligen inte har det, behöver vi inte poängtera) Rör på fläsket kära läsare, och ett tips för att få i er mer vatten: ät pizza, vänta en timme eller två så kommer ni dricka så mycket vatten att ni kanske tom känner er lite nyttiga trots de där äckliga raparna som kommer upp lite då o då efter en sånhär fet måltid.
Avsluta med lite choklad, så får ni i er ännu mer vatten.

haha ingen lär ju hänga med så bäst att jag slutar...
GODNATT!
Lite Scrubs på det kanske?

När löven faller

I torsdags efter konserterna på skolan, som för övrigt var väldigt bra, kom jag hem till en lite ledsen familj. En vän till familjen har gått bort, jag kände henne inte direkt hade bara träffat henne ett par enstaka gånger, och mamma och pappa hade under kvällen blivit tillfrågade att ha hand om minnesstunden efter begravningen. De var även värdpar på deras bröllop för två år sedan. De hann bara vara gifta två år, sedan dog hon efter en operation som hade gått bra. Det sorgliga är också att mannens förra fru gick bort för 4-5 år sedan. Och så nu nästa. Och dom var lyckliga. Han hade fått en ny start, och så skiter sig allt. Jag vet inte vad man ska säga? Jag känner honom inte, men vet vem han är och så känner jag Sirppas (hon som gått bort) systers familj. 
Mannen frågade om jag vill sjunga på begravningen, det skulle betyda mycket för dom. Jag har sagt ja då jag inte bara ser det som en stor ära att bli tillfrågad utan även som något som skulle vara själviskt att säga nej till. Det är för familjens skull och trots att det kommer vara oerhört svårt, jag har sjungit på en begravning förut, så både kan och ska jag klara det. 
När löven faller med Carola, det var önskemålet och den blir det. 
usch... hur ska det gå? Jag som är så känslig överlag. Men nej ni, det här ska jag klara av. För deras skull.





Igår efter skolan shoppade jag loss på Gina tricot. man får ju mycket för pengarna alltså! 1000 kr och då fick jag två par jeans (rea, halva priset, wie) en vit tubtopp, en turkos klänning, ett silverhalsband och ett par solglasögon. Fett värt får man lov och säga. Är redan kär i baggyjeansen. Tyvärr sjukt stora i midjan men ska be Annylainen sy in dom lite... 
Efter ett slöpass på gymmet (bara 40 min, men jag har iaf träningsvärk idag så helt ok var det väl) åkte jag till staden för att träffa Jacob, Malin och Marcus. Gled lite longboard i tanto (de har byggt SJUKT snygga brädor och jag Ska få en också) och Lina och Linda joinade. Sen pyste vi till Fridays där det chillades och skreks lite...
Allt som allt en mysig kväll. Gissa om jag är taggad på longboard nu... får jag ingen i studentpresent ska jag se till att köpa en. Måste ha en ny som är bättre. Åtminstone köpa nya hjul. 
Snart blir det BRÖLLOP! Hannah gifter sig, Miriams storasyster. Det roliga är att hon gifter sig med en kille, Daniel, som jag kände lite halvt under tiden jag bodde i Kungsängen. Haha, blev lite chockad när dom blev tillsammans för två år sedan. Frikyrkovärlden är rätt liten trots allt..!
Ikväll blir det nog lite dans, lite party, liiite utgång! Förhoppningsvis med Melai och hennes gaang. Det blir kul! Annars blir det till och se melodifestivalen in tha church. Haha kan väl inte påstå att jag är särskilt brydd, men med det gänget blir det väl kul hur mycket man än ogillar det. 

Nu ska jag ut i solen! Klinka lite gura och skriva klart de sista inbjudningskorten till min studentmottagning den 10e Juni! Usch o fy på mig att jag inte fått iväg alla än... pinsamt. Men det är mestadels till finnarna som ändå inte kommer, haha. Men inbjudning skickar man ju såklart ändå, mna vill ju ha pengar! (Bad Sara, very bad)
ÅH vad jag längtar! Mottagningen blir nog bra, verkar som att de flesta kan komma vilket betyder att det blir 40-50 pers. Blir det dåligt väder kommer det va crowded här.. haha. Blir ju intressant..!

Trevlig helg gott folk! Kom ihåg att ni bara är unga en gång (men var inte lika dumma som jag för det) ja nu fick ni allt något att fundera på va.... moha. 

Dear friends

Nu är jag nästan klar med projektrapporten, några små ändringar sen ska den skickas iväg. 
Ja ni vet den där lättnadskänslan när det känns som att sten ramlat bort från ens axlar osv.. så känns det i alla fall.
Grymt skönt.
Nu är det 'bara' en inlämning i företagande och arbete kvar. Det är BARA det kvar i alla dessa teoriämnen jag haft under trean. Det är så obeskrivligt skönt. Sen ska jag vara med på 6 konserter och 2 musikalföreställningar = en hel del rep. Det känns mest roligt eftersom jag inte kunnat fokusera på sången och musiken någonting den senaste tiden. 
Hur som helst. Snart jag tar studenten och det ska bli kanoners =) saknad o allt det där, jovisst, men det kommer vara så skönt. Jag känner mig så redo att göra saker på egen hand nu. Bli vuxen helt enkelt. 
Det som känns jobbigt, jättejobbigt är det jag skrev i nå tidigare inlägg också, är att lämna alla vänner. Inte bara klassen men alla andra vänner och familjen då jag flyttar till Åre i Augusti. Jag är extremt tacksam för alla de underbara vänner jag har och för min familj, och det är i sånnahär flytt och starta upp ett nytt liv situtationer som man verkligen inser det. Jag har flyttat många gånger. 8 tror jag. Jag har lämnat skolor och vänner bakom mig, funnit nya och hela fadderuttan. Skillnaden nu är att flera av de vänner jag 'lämnar', är de vänner jag haft kontakt med och träffat efter jag flyttade från Kungsängen. Ni kanske inte förstår vad jag menar men det behöver ni inte heller.

Viktor ringde idag. Från jobbet, som han alltid gör. Vi pratade om det vanliga, skojade om saker förmodligen ingen annan skulle tycka var roligt. Han la på mitt i allt- någon kund kom. Han ringde upp och jag brölade i telefonen. Tjatade lite på att han ska fixa en snygg longboard till mig. Pratade flick och pojkvänner/flirtar. Ja, den där vanliga fadderuttan. Pratade om studenten lite, om sommaren och om vi kanske ska ta en tripp till Götet.

Linnea ringde mig igår. Hon har fått ett nytt jobb på en restaurang och hon verkar trivas rätt bra. Ville bara kolla läget. Småtjötade lite om dittan och dattan, ses förhoppningsvis till helgen. Vilken C? Ja, det där vanliga snacket. 


En liten kärleksförklaring till dessa två:
Så slog det mig nu idag att de här två vännerna är något av det dyrbaraste jag har. Jag har känt Linnea sedan första sommaren då jag flyttade från Härnösand, då var jag 10 år, till Kungsängen, hon var min första vän här. Viktor och jag började i samma klass i 6an på högstadiet, vi var 12 då. Började bli bra vänner i 8an. Bästa vänner i 9an. Linnea och Viktor har tom varit tillsammans med varandra, i 8an tror jag det var. Ja jag har kort sagt många minnen med dom här två typerna, och har haft en jobbig period med Linnea och en jobbig med Viktor då vi varken pratade eller umgicks med varandra. Båda dessa perioder  var oerhört jobbiga. Jag vet inte riktigt om nån förstod hur jobbigt det egentligen var. Dom var ju mina bästa vänner. Och är än idag några av mina bästa vänner.
Jag är så glad, så glad så det finns inte, att de här två oerhört jobbiga perioderna fick ett slut. Idag vet jag att jag kan ringa dom när jag vill. Prata med dom när jag vill. Och det roliga är att jag är ganska olik både Viktor och Linnea, på många sätt. Vi har inte alls samma syn på gud till exempel, vilket ju är en ganska stor del i mitt liv eftersom jag är kristen. Men fortfarande så har jag något band med dom här typerna som är utöver det vanliga.
Jag älskade Er under dom perioderna vi inte pratade, då vi hade ouppklarade jobbiga saker bakom oss. Mindre allvarliga som lite mer allvarliga. Men jag slutade aldrig älska er. Och kommer inte göra. För ni två är sådär speciella. Speciella på ett alldeles särskilt sätt. Om vi någon gång till i livet har en dålig relation med varandra så kommer ni fortfarande vara älskade av mig. Alltid. Det liksom finns inget annat.
Och jag hoppas verkligen att dom här två vännerna som har varsin alldeles egen liten plats i mitt hjärta blir lyckliga. Att ni får de liv ni önskar. Att ni finner kärleken. Och framförallt önskar jag att ni Aldrig någonsin tvivlar på hur mycket ni betyder för mig. Utan er, och det har jag som sagt varit med om, är det så mycket svårare. Livet utan er blir så mycket svårare än man kan tro. 
Nea och Viktor, jag älskar er och kommer alltid göra. Tack för att Ni finns.



1. Viktor och jag i skärgården sommaren -06
2. Viktor och jag inför balen i 9an Juni-05
3. Nea och jag i mitt rum i Kungsängen, ht-2004
4. halsband som jag köpte åt oss från thailand -04
5.Viktor och jag på 'klassens dag' juni-05
6. Julaftonsmorgon -05
7. Nea sommaren -06
8. Viktor 2008
9. Nea 2007
10. 30 December, dragqueenfest hos Fanny, 2007


En förebild

Festen igår var riktigt lyckad. Roligt och mysigt. Skrattade mer än jag gjort sammanlagt på hela veckan tror jag. har ju jobbat hemifrån så har träffat så mycket mindre folk än jag är van vid. Och jag skrattar som mest när jag får umgås med Er!

Det var riktigt segt att dra sig till jobbet idag också, mestadels för att jag missade Passion som typ jättemånga skulle gå på... på Hovet. MEN mitt på dagen kommer Truls in. Skrattar inombords åt namnet men tycker om honom direkt, lugn, söt lite äldre man. Kanske 60? Vi börjar småprata och kommer fram till att han ska till Afrika imorgon. Superintresserad som jag är av Afrika börjar jag fråga, och vet ni vad han ska dit för? Hans son jobbar som koordinator för ett sjukhus, så han skulle hälsa på honom där samtidigt som han mest åker dit för att kolla hur det går med den skolan han startat upp. Jag önskade genast att jag skulle kunna satt mig ner med honom i några timmar och fortsatt prata om mission, bistånd och allt. Jag höll mina drömmar inombords och försökte uppträda profisionellt. (Hur stavas det?!) Lite ledsen i ögat fortsatte jag med allt pappersarbete och genast när jag kom hem googlade jag honom.
var ju tvungen och kolla vem denne man som fascinerade mig på några minuter var. Och tjenare! Det är ingen helt okänd man det här.   
Läs detta
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/artikel_38807.svd

I den här artikeln berättas det om när Truls jobbade med fångar på ett fängelse. Med fångar som bland annat har mördat andra människor. Med fångar som begått några  av de värsta brotten i hela Sverige. Bland dessa människor jobbade han, han ville hjälpa dom att lära känna sig själva skulle man kunna säga. Bara en sådan sak som att ta varandra i händerna var svårt för dem, eller att bli kallad för sitt eget förnamn. Ja läs artikeln så förstår ni. 

Kan man bli annat än sporrad att jobba med människor i framtiden? Skulle inte tro det. inte för min del i alla fall. Vilken förebild. För mig och för många andra människor. Jag önskar att jag i framtiden har fått vara med och starta en skola i ett land där det verkligen behövs, eller barnhem eller något sådant där som själv får se med sina egna ögon faktiskt gör skillnad. 
Till och börja med ska jag få äran att jobba med ungdomar i norrland nästa läsår, då jag flyttar till Åre. Det känns som en stabil och trygg start på att få jobba med människor. För att bygga en skola vipps sådär i något annat land kan man ju inte göra hursomhelst, erfarenhet och kunskap mina vänner. Erfarenhet och kunskap.. (för att låta lite äldre sådär)
Vill Ni jobba med människor? Och i så fall inom vilket område och på vilket sätt? Tankar kring detta?


Fram till onsdag jobbar jag, förhoppningsvis om jag är tillräckligt smart, stenhårt med min projektrapport samt repar massa inför både dittan och dattan (kommande kosnerter och musikal) så det blir dåligt med uppdateringar. Förhoppningsvis måste jag säga ännu en gång. På onsdag ska projektrapporten in, före det blir det inge bloggande i alla fall. Måste göra det sista i skolan någorlunda bra i alla fall.

Ha det bra alla läsare! (ps. ni suger fortfarande på att kommentera...)

fest i kyrkan

Lång dag, har ont överallt. Har aldrig tyckt att det varit så jobbigt att gå upp och jobba på hotellet som i morse, jag var så läskigt trött! Men iväg kom jag och tur var väl det med tanke på alla snygga killar som ramlade in en efter en... haha. Nä men det var 111 pers (ja vi hade mycket och göra idag, var inte själv för ovanlighetens skull) som kom från Phone House. Säljare hela bunten, ni vet unga säljare. Mest killar men också tjejer. De flesta runt 20-25 skulle jag tippa. Många verkade trevliga, men snygga säljarkillar som är duktiga på att sälja verkar ju vara helt bedrövligt självsäkra. Sådär att man nog tror att dom innerst inne nästan mår dåligt. Det fulaste som finns, det är snygga killar som Vet om att dom ser bra ut och visar det med en sådan överlägsenhet att man har lust att skratta åt dom.
Men det värsta var en tjej som betedde sig som hon vore två år, min kollega gjorde helt rätt medans den här tjejen betedde sig rent ut sagt som ett svin. Riktigt pinsamt var det. 
Man tackarja för trevliga människor! =) I alla fall så var ju där över 70 killar, de flesta snygga och många trevliga. Ja nej jag klagade inte. Lite ögongodis har ju ingen dött av. 
Slutade 3 och efter det tränade jag, med en oerhörd motivation! Gick ruskigt bra! Sprang 4 km på 20 min och körde styrketräning i 45 minuter. Så har gått 35 min idag, sprungit 20 och styrketränat 45. Känns med andra ord rätt bra. Framförallt med tanke på godiset jag åt igår.

Nu ska jag fixa inbjudningskort till min studentmottagning och sedan ska jag på fest i kyrkan. Killarna har ordnat fest för tjejerna, haha det här blir intressant! Blir säkerligen en mysig middag och sedan något spex på det. Ska bli kul att träffa alla igen, var några veckor sedan jag träffade de flesta.


Mamma och jag i början på året, hon festfixad och jag sjuk och äcklig.
Världens finaste människa, det är hon, Min mamma.
image122






Praying, and hoping for the best

Sover som en stock

Tror att det är något fel på mig, sover ju lika mycket som en björn som ligger i ide. Var på skolan ett tag i morse, sen skulle jag hemma och börja skriva på min tiosidiga asjobbiga projektrapport, men det gick bara inte. Sov nästan 3 timmar i stället. Känner mig inte riktigt pigg fysiskt, förkylning på g? Alla i min klass har varit eller är sjuka. 
Jag var i stan en sväng också och köpte inbjudningskort till studenten (orkar inte vara pysslig och göra egna, sen är jag inte särskilt pysslig av mig heller) och så köpte jag en datorväska till Marta+familj som tack för att jag fått låna deras bärbara alldeles för länge nu.
Snart ska jag ta en promenad till St:eriksplan för att sitta barnvakt åt lillkvinnan Xue, ska bli mysigt för det var ett bra tag sen sist. I natt sitter jag väl och skriver åtminstone början på rapporten. Ja, så får det bli. Måste komma igång nu så jag slipper skriva allt på måndag och tisdag.

Förresten såg jag en tant med rosa trosor idag. Små, små små rosa stringtrosor som stack upp på den lite för stora röven. Inte så najs i mina ögon. Vem vet vad Herr Gösta tycker i och för sig?
Det vill jag vid närmare eftertanke helst sluta tänka på... gäddhäng hit och dit, hårstrån på mindre härliga ställen. Nej tack nu ska vi sluta fantisera.

image121


Jag bangar av någon anledning inte på att åka tillbaka igen... HM:s nya reklamfilm är inspelad på stranden tom, världens näst vackraste strand. Var den klassad som när vi var där i alla fall. Lika vackert som på den här bilden faktiskt. VI var där precis före högsäsongen= lika lite folk på stranden som här. 
Det complainade vi icke på..

Sommar och sol igen tack =) men i helgen bryr vi väl oss inte för då jobbar vi. Right?

Man kan ju inte bli annat än glad


Jag har fått saker gjorda sen jag skrev det förra inlägget. Jag och Evelina är riktigt förberedda inför morgondagen. Det kommer nog bli bra =)
Mindre kul är att mamma har tillbringat dagen på akuten... förhoppningsvis och troligtvis är det inget allvarligt. 

Träning och mat och sådant.
Har kommit igång med morgonpromenader nu. Förra veckan kollade jag på "Du är vad du äter" och då en kvinna väger 135 kg var Skippers råd att hon bla skulle gå på en 40 min promenad varje morgon. Jag går 30, typ.. när jag känner för det, haha. Men minst 3 gånger i veckan kommer jag köra på, plus gymmet såklart. Det känns ju realistiskt och då jag inte väger riiiiktigt 135 kg och inte är överviktig borde det räcka. Man känner sig så fräsch efteråt! jag lovar! Är det svårt att komma ut på morgonen- ta med mamma eller pappa. Jag gick med pappa en morgon förra veckan, fungerade kanonbra förutom när vi började tjaffsa om vilket hus Unn bodde i på andra sidan vattnet. 
Kör på GI-mat nu också, mestadels i alla fall. Jag mår bättre av det faktiskt, inget bröd (fast det åt jag imorse) inge rid, pasta o sånt (fast några gafflar med råris fick jag i mig igår) haha ja ni hör ju hur seriös jag är.
Det är tanken som räknas ;) haha nej men jag har ofta känt mig uppsvälld o fått ont i magen då jag ätit, känns inte alls så längre faktiskt.

Ikväll ska jag ta tag i några pluggsaker. Små saker bara, känns skönt. Men måste bli gjort. Missar konserten på skolan där bla Marta är med, men jag hinner verkligen inte. Och orkar inte heller. Känner att jag börjar slappna av lite nu, axlarna värker inte och jag vet att jag kirrat åtminstone ett par MVG. Känns skönt. Och när jag stressat för mkt o sedan slappnar av blir jag sjukt trött. Och det är vad jag är nu. Inte så konstigt kanske.

Trevlig kväll!


Livet?

Jag borde fixa massa saker. Och det ska jag. Det är bara så fruktansvärt skönt med en slapp förmiddag. Men jag har massa saker jag både borde och måste ta tag i. Jag ska. 
Snart.
Några bilder från Härnösand kanske vore på tiden... =)
Jag vet, mitt hår ser katastrofalt ut. De hade ingen hårfön och jag orkade dessutom inte bry mig om hur jag såg ut under den helgen, fruktansvärt skönt! =) Maria syns på en bild, Johannas lillasyster som var och hälsa på en kväll/natt. Världens gulligaste människa, henne har jag känt sen hon var typ 4 år. Emelie är med där på en bild, är hon inte söt så skrik?! Omänskligt söt. Barndomsvän hon med från åren i Stigsjö (Härnösand)
Johanna har en man också, men han jobbade och var i Sundsvall den helgen så träffade inte honom så mycket. Därav är han inte med på någon bild. 

Jag hakar på bloggtrenden....

För 5 år sedan...
Var jag 13 och skulle snart fylla 14. Jag gick i 7an på Hagnässkolan i Kungsängen utanför Stockholm och jag hade ett ganska tufft år med en ätstörning som tack och lov inte varade alltför länge. Jag red och hängde i stallet en del, och trivdes riktigt bra där. Tyckte det fanns alldeles för många jobbiga människor i skolan men jag klarade mig fint pga vännerna och familjen.

För 3 år sedan... 
var jag 15 och skulle snart fylla 16. Jag gick mitt sista år på hagnäs och skulle flytta från lilla Brunna till Solna, 8 min med tunnelbanan in till city. Jag var förväntansfull och längtade efter sommaren och hösten. Sista månaderna i 9an var tuffa men roliga, min klass var på topp och vi hade det riktigt kul tillsammans, som jag minns det. Jag kände mig självsäker och var nog rätt nöjd med mig själv men gjorde saker jag ångrar ändå.. ung och dum.

För 1 år sedan... 
var jag 17, snart 18 år gammal. Slutade snart 2an på gymnasiet och längtade till sommaren som var den bästa någonsin tror jag, men också den jobbigaste hittills. Såg fram emot frankrike resan med mina vänner, finland och allt annat jag gjorde den minst sagt fullspäckade sommaren. Johanna skulle gifta sig om bara ett par månader.  och våren för exakt ett år sen var jag lycklig, jag svävade nog lite på moln. Samtidigt som jag grubblade som aldrig förr.

För 3 månader sedan...
Var det yp sportlovsläger i Kittelfjäll och jag var på praktik i finland 2 veckor helt själv. Det var en jobbig tid på många sätt, samtidigt har jag under de senaste månaderna känt att jag växt i mig själv en hel del. Jag vet vad jag vill och jag gör det jag vill. Jag har kämpat rätt duktigt de senaste månaderna med inte bara skolan.

Igår...
Fixade jag med Evelina för projektredovisningen som vi har imorgon. Vi köpte bla en indisk rökelse grej, fett läskig sak som luktar mindre behagligt enligt mig. Jag introducerade Evelina in i ceasarsallad världen.
Jag gymmade på kvällen.

Imorgon... 
Blir det mestadels matlagning morgon-kväll då jag och Evelina bjuder teoriklassen på en indiskkväll.

Om ett år...
Bor jag faktiskt i Åre och ska snart flytta ner till Sthlm igen. Jag funderar på framtiden och har nog skaffat mig vänner för livet samt en riktigt stabil grund att stå på inför framtiden. Jag är ännu självsäkrare och är allt annat än stressad. Jag älskar livet och ser fram emot alla resor jag ska göra! Sedan har jag också lärt mig åka snowboard på en helt annan nivå än nu.

Time after time


Vilken röst.

Studentskivan/middagen igår var lyckad. Alla var där. Men att jag var hemma efter 1 säger väl en del.
Middagen kunde inte blivit mycket bättre, fina tal om våran underbara klass. Jag kommer sakna er enormt mycket.
Idag hade jag kort dag, bara sånglektion och sångensemble. Gick bra o sjunga idag, självförtroendet var på topp av någon underlig anledning. Uppspelet gick bra häromdagen... lyssnade precis på inspelningen, funderar på om jag ska lägga ut den här? Någon kommentar på det? 
Köpte en ceasarsallad från donken, knallade hemåt och satt ute och åt. Somnade på balkongen i solen. Och nu ska jag plugga. Sedan dra en träningsrunda. Borde i alla fall. Borde verkligen.
I det stora hela en bra dag. 






flashback warm nights
almost left behind

Båten

Funkade tydligen inte med bilden heller. Har lånat Martas bärbara några dagar, så jag kan plugga på andra ställen än hemma. Himla smidigt när jag var i Härnösand, men internet krånglade lite på den tydligen.
Här kommer i alla fall en bild på båten.... =) inte exakt den här som är våran då, men.
Det är en Bayliner 2858, 01a. 

image113


Ikväll har Emil sin skiva... men jag köpte aldrig någon biljett, eftersom vi har våran imorgon. Smart och bra var väl det, med tanke på allt jag borde och måste plugga ikväll. Men åh det hade varit kul! Aja, får träffa killarna imorgon kväll på MIN SKIVA, som kommer bli SJUKT rolig =) ALLA mina vänner kommer ju typ! Kungsängenkillarna, kyrkfolk och Nea o sedan massa kompisar till kompisar, ni vet. Och alla från klassen. Kan ju inte bli mycket bättre!

Hade konsert igår, sjöng "In a manner of speaking". Det gick rätt bra, ja det gjorde det faktiskt. Jag är helt OK nöjd för ovanlighetens skull. Sjöng samma låt på uppspelet för musiklärarna idag och det kändes också bra.
Det som får lida är ju träningen nu alltså... inte skönt och inte bra eftersom jag kom igång så bra. Har inte tränat på 7 dagar nu. Känns inte kul någonstans. Imorgon ska jag upp och springa före skolan. Måste verkligen det. SKA hinna träna 3 gånger den här veckan. Trots allt plugg. Ja, det SKA jag.
Lördag blir det jobb från 7-15, och på söndag 14.30-22.30. Och den här helgen ska det visst bli sjukt varmt i stan, och vi får båten på fredag. Om det känns bra att jag då ska jobba hela helgen?
Det kan ni ju lista ut själva. Morr. Aja, pengar.

Nu ska jag skriva om Martin Luther King och analysera två noveller skrivna av Borgés utifrån ett psykoanalytiskt perspektiv. Sedan en recension i nutida konst på det. Yes. 

SOLBRÄNDA BEN. SOLBRÄNDA ARMAR. SOLBRÄNT ANSIKTE. SOLBRÄND MAGE. SOLBRÄNDA FÖTTER. 
Ja ni hajjar. I can't wait =)
Förresten, ANTE ska jobba på junibacken i sommar! Ha ha .. ha

Härnösand

Det här inlägget postades tydligen aldrig, så här är söndagens inlägg

 

Hej igen! Nu är jag hemma efter en skön helg uppe i Härnösand. Kommer bilder sen, någon dag när jag har mer tid. Mösspåtagningen i onsdags var mysig och jag var nära att börja böla. Kommer sakna min klass sjukt mycket! Man får ta vara på sista tiden som sagt...
Efter lite sång på stan (jag missade när Danny kom förbi och sa att vi (eller dom då)  var bra och slängde i en slant (varför missar jag alltid kändisar) så pyste jag med Nea och grillade på Långholmen med hennes vänner. Sen pyste vi till Anny på söder där det var lite chill, men vi var så danssugna så vi drog till Toxic och dansade till 2. Haha. Med Nea har man alltid kul! =) Träffade några gamla vänner från Kungsängen också.
Efter 3 timmars sömn satte jag mig på bussen mot H-sand. Lyckades sova nästan hela resan så det gick fort!
Johanna och Samuel och lilla William, som är 6 veckor gammal nu, bor riktigt centralt. Tar 2 minuter att gå till "city".
har umgåtts med dom, ätit massa onyttigheter och hälsat på hos Sjödins, johannas familj, såklart. Det är så skönt att vara hos dom, eftersom jag bott där i ett antal veckor.
Och William, åååh jag fullkomligt älskar plutten. Som sagt, bilder kommer.

Träffade Emelie också, så kul att jag fortfarande har bra kontakt även med henne. Fin tjej det där! 

Vi har köpt ny båt! Såhär ser den ut, en bayliner 2858, 01a. Sommar Nu tack =)

 

 


RSS 2.0