Tolka efter skoter uppför fjäll

Jag mår bra nu, inga men efter hjärnskakningen men om jag ramlar igen är det mindre bra.. men det ska jag itne tänka på, har flera månader kvar på säsongen och jag ska åka så mycket jag bara kan, vill och hinner och skadar jag mig skadar jag mig. Så länge jag lever och inte bryter 15 ben och ligger still i en månad och blir lika fet som någon stackare i Mississippi (sjukt svårt att stava) så är jag nöjd.
Har åkt 4 dagar i rad nu och det går verkligen framåt... i slutet av säsongen ska jag kunna raila. Det är mitt mål. Borde inte vara alltför svårt. Får väl se hur det blir med den saken..

Det här var i söndags, den bästa dagen på säsongen hittills för min del. Joel, jag och Matilda. Jag med grönt. Fotografen är den nya, sjukt snygga hunken som börjat på skolan, Jonathan. En skön norrlänning.
Det som är kul att vara i Åre såhär länge är att man hittar alla smultronställen... vi var i Tegefjäll den här dagen och jag slår vad om att 9/10 turister inte inser hur bra backar och bra skogsåkning det finns några km bort från VM8:an och de där uppkörda backarna som alla håller till i. De skulle bara veta..! Tegefjäll är mys i alla fall.


I måndags tolkade vi uppför ett fjäll med skotrar. Eller de andra i Zebra teamet tolkade. Jag tolkade ungefär 50 meter sen ramlade jag och insåg att jag aldrig kommer komma upp. Jag har ju precis blivit någorlunda stabil i pisten, men offpist och dessutom efter en ryckig skoter.. haha nej det gick inge vidare. Men jag tackade inte nej till skoter.
Efter en 10 minuter var det så dimmigt så vi åkte vilse. Eller fel i alla fall. Men våra kära lärare och de andra fjäll/friluftsmänniskorna som hade skotrarna kunde sin sak och vi hittade fram till kåtan där vi grillade och åt. En meter djup snö och det blåste ingenting, det var en riktigt bra dag.

Sofia klarade sig såklart inte utan mobilen länge.


Det grillades vid en kåta som sagt. Min hamburgare brände hål i min vante.
Var hamburgaren sjukt varm, eller är det kanske världens dåligaste
kvalité på dom stackars vantarna är frågan...





Nu hänger jag på Zebra café, eller jobbar. Är dock inte så mycket folk så springer runt och gör lite småsaker.. ska tex klippa 200 lappar nu. Ska delas ut i brevinkast samt i liftköerna. Reklam om Zebra alltså. Kom hit och du får en gratis kaffe.
Ikväll blir det Vänner hoppas jag, en kille på skolan som har massa avsnitt. Gissa om jag är lycklig... Phoebe får mig lycklig. På riktigt. Vilken karaktär alltså.

Ciao.

En till hjärnskakning

Hade en suberbra helg med släktingar i Gåxsjö, som ligger en bra bit utanför Östersund. Farbror fyllde 40 så det var fullt hus. I princip alla förutom min familj var där, det var riktigt kul att träffa alla och framförallt att leka med barnen! Det blev masssssa mat, det godaste köttet jag ätit (dom slaktar själva) och såklart Ji-Yeons goda koreanska mat. Mumma.

Sen i måndags var vi ju lediga, då vart det backen.. och gissa vem som får sin andra hjärnskakning för säsongen?
Japp. Jag.
Det var skitmkt is och jag tappade kontrollen helt enkelt, dunk dunk dunk och knak i nacken.
Svimmade några timmar efter, och har spytt nån gång sådär pyttelite bara. Spydde i morse igen, så nu tjatas det om att jag ska åka och kolla upp det.. så det blir kanske sjukan i eftermiddag. Känns så onödigt bara eftersom man inte kan göra något åt det. Är ju bara vila.
Aja, jag mår bra i alla fall.. =) det gör jag. Lite snurrig sådär mest. I morse efter frukosten kändes det som att jag ätit en ko, så då mådde jag illa men det gick över sen.

Ha det bra folket, Ciao
Kul att du hittat hit käre farbror!

saknar


Världens finaste, starkaste och bästa människa.
Min mamma.



Oavsett vad man själv ser, tänker, eller tycker. Så finns det alltid någon som ser något annat.



Man ska inte ta folk för givet. Man ska inte ta någon för givet.
För en dag så försvinner den personen.
Och sen står man där.
Utan att förstå någonting.
För det finns ingen anledning.
Personen bara bryr sig inte.
Det blir som om personen dör.
Tjipp och hej liksom. Out of the blue. Nu drar jag. Hoppas du får ett trevligt liv.
Jag brukar dela upp vänner och bekanta i några kategorier;
de som säkert kommer få en inbjudan till mitt bröllop.
De som inte kommer få det.
Och dom som man tvekar på.
Jag vill gifta mig en vacker dag och dom som
blir bjudna kommer vara folk jag vill ha där. Såklart.
Så ibland tänker jag så. Bara för att.
Och i detta fall känns det rätt solklart...
Du får i alla fall inte komma på mitt bröllop


Hörni, ge varandra komplimanger. Säg fina saker till dom ni gillar, eller inte gillar för den delen. Fast sånt ni menar.
Det värmer och kan betyga så mycket. Eller en spontan kram bara.
Svenskar är så dåliga på det..
men inte alla.
Svammel svammel. Goooodnatt

Copperhill

Backen idag efter en halvdags funderande och planerande inför duvedsdramat.  Det var najs även fast jag inte hann åka så länge, hade caféet idag med Dg och johannes. Lugnt. För lugnt idag med. Vi måste marknadsföra oss mer.
Sen efter caféet var Johannes gullig och åkte med mig upp till Copperhill. Fick äntligen se hur det såg ut! Det är ett nytt design/lyxhotell som öppnat en bit utanför Åre. Såg riktigt fint ut. Var länge sen jag knallade in på nåt hotell sådär och kollade, jag älskar hotell. Har någon konstig passion. Om man nu kan kalla det så. Hah.

Imorgon efter skolan och backen blir det buss till stan (Östersund) där jag ska hänga några timmar, kanske gå på ungdomssamling i en kyrka där, för att sedan hämtas upp av farbor+familj. Vi ska till min farbror som bor en timme bort från östersund åt andra hållet och fira hans 40-årsdag. Ska bli kul att hägna med några släktingar lite och komma bort från skolan och allt.
Träffa några härliga kusiner, äta koreansk mat (farbrors fru är från Korea) och kanske har jag tur och får med mig massa mat hem hit..
I söndags jobbade jag och städade stugor i Björnen, som ligger en bit utanför Åre by, och då får man ta den maten man hittar. Haha låter skabbigt men det är rätt bra. Fick lite pasta och lite annat...
Det där med städjobbet där är väldigt chill. Kommer jobba någon söndag då och då, när jag själv vill/orkar/hinner och det är bara säga till nån dag innan för de behöver typ alltid personal på söndagar eftersom alla kommer och åker då.
Är ju dessutom ob på söndagar. Det enda minuset är att man missar en dag i backen. Men pengar behövs så.

Nu blir det sängen.
Hoppas ni mår bra?! Och kom ihåg att på han där uppe kan man alltid slänga en bön eller två...

Ciao

förresten så har jag kirrat säsongskort (ja inte på egen hand men ändå) till några uteställen i Åre till alla i teamet. Najs. Äntligen blir det lite dans.

Åre igen och Zebra caféet är igång...



Ja, varför inte en bild på mig från i våras när jag var sjuk? Det jag gillar med bilden är just det att jag var rätt dålig här men ändå lyckas se helt ok fräsch ut. Haha.
En dag som denna, när jag känner mig precis tvärtom, typ sminkad och frisk och ändå ofräsch, så blir jag lite glad när jag ser den här bilden.
Fast nu när jag kollar på den igen så är den itne så charmig ändå.

Ehh aja.

På Emils blogg, emil.blogg.se, som jag av någon anledning tycker är rätt kul ibland och därav läser den var och varnnan dag, läste jag idag något som jag tyckte var värt att kopiera.


Finns det något som får en att se dummare ut än att gäspa med stängd mun?
Varför hatar resten av Sverige sin egen huvudstad? Vad fan har vi gjort er egentligen?
Varför har alla i USA skorna på sig inomhus? Är de efterblivna eller?
Varför verkar inga andra länder ha osthyvlar? Är dom efterblivna eller?


Det här tycker jag var lite kul. Tänkt på det jag med. Framförallt detta hat mot Sthlm. Här uppe får man stå ut med en heel del Sthlms skämt, och visst det är kul, men ibland tröttnar man lite när man får förklara att NEJ alla är inte dryga brats. För här i Åre är det mestadels de dryga bratsen som syns och hörs.
Vilka i-landsproblem!

Jag har det i alla fall bra här, känns förvånansvärt bra att va uppe igen. Kul att träffa alla och jag gillar verkligen mitt team. Alla var så glada och träffa varandra! Och Zebra caféet är öppet på riktigt nu. Ons-lör. Sweet.
Mitt i Åre ligger alltså det här caféet, typ 50 m från Åre station. Sjukt bra läge.
Nu ska jag iväg till tant Annas, det nattcaféet som några av oss jobbar med.
Imorgon blir det snowboard, måndag med. Wie! Idag vart det ingen åkning tyvärr, men jag tränade lite med min pilatesboll (sjukt bra träning!) och gick en promenad. Är riktigt rastlös efter den sega dan så ska bli kul att åka iväg nu.

Och förresten så köpte jag biljetter hem till v.11 idag, för 256:- tur och retur. Det är NAJS.

Åre igen

Har inte riktigt haft tid att uppdatera mina kära, trogna, (få) läsare. Haha.
Det kommer, det kommer..

Idag är typ den stressigaste dagen under de här veckorna hemma i Sthlm. Åker upp igen ikväll och då är det klart man lyckas boka in massor sista dagen... why not.

Först var jag och tog blodprover på vårdcentralen
sen har jag "packat" (har det mesta kvar kan jag ju säga)
ska träffa Nea halv 3
åka till faster och klappa på Xue och Josef en sista gång
träffa Marta och laga middag tillsammans
hem och packa på riktigt
tåget går 23.50

Puuuh..

Ha det bra folket!

Kajsa jag och Jens på nyårsafton
(observera mina snygga naglar)

Nyåret

Nyår var najs. Mer än så orkar jag inte skriva nu.
Bättre uppdatering en annan dag när jag sovit lite mer.
Var på en fin vigsel idag.
Sov 14 timmar nyårsdagen.
Var ute igår och hade riktigt kul med Evelina.
Men idag är jag död.
Typ.
Och jag vill nog inte åka till Åre på onsdag...eller jo. Det vill jag. Nej..
Jo, fatta snö.. snowboard. Träffa alla igen. Hänga på caféet. Det blir najs! =)
Jag har sjukt snygga naglar. Bara så ni vet.
Och några dagar till i Sthlm känns ju kanon.
Och imorgon ska jag äntligen gymma. Har vart så förkyld så har inte vart någon idé.
Men nu så. Sats it is.

Såhär såg jag ut på nyår... vad jag gjorde tar vi i ett senare inlägg. Jag kom hem 4-5 på morgonen i alla fall. Så det säger väl en del om hur kul jag hade.

Det funkar inte att ladda upp. Så det sket sig ju. =P

En annan dag som sagt.

By the way, Spotify är ju typ världens grej. Chill. Dock ett minus när han den där Kevin helt plötsligt dyker upp i en reklam.. jag tycker inte hans brytning är särskilt charmig, haha.


RSS 2.0