födelsedag

Nu är jag 19! Gammal som få, otroligt rolig ålder det här.... party.

Hade en superbra kväll/natt igår. Började med lite champagne hemma med några av alla 12 vänner som var med och åt. sen pyste vi till Söderkisen där det åts middag och fick några presenter. Bland annat ska jag få en dag fylld med överraskningar från Unn, Lina, Jens, kajsa mfl. Ska bli sjukt roligt. Vet inte ens när denna dag blir av. Vet absolut inget.
Sen drog några vidare till huset, lite fler pojkar fårn Kungsängen dök upp också. Togs massa bilder så när jag fått dom från Nea lägger jag upp nåhra här.
natten avslutades i Råcksta, jag och Rebecka drog på efterfest. Himla random och himla trevligt.
Sov 2 timmar.
Åkte hem och duschade, fick presentkort till Löplabbet (äntligen nya träningsskor!) och sen pyste vi till kusinen Jockes artonårsfest. Här har vi tillbringat större delen av dagen och om någon timme ska vi kolla på matchen.

Tack alla för gårdagen. Ni är underbara hela högen!

Pussochkram från en glad men omänskligt trött Sara

Gymmet 7.40 en lördag

Inte särskilt friskt beteende att vara på gymmet så tidigt en lördagmorgon. Men hurtigt, det är det minsann!
Okej det var väl mest för att jag inte kunde sova men ändå.
Det hela måste börjat med onsdagens utgång. I torsdags efter jag och Johan vart på Friday's och kollat på matchen (japp jag såg nästan hela)  så var jag sjukt trött i= sov 12 timmar den natten. Igår var det farmor och farfars guldbröllopfest. . Var där från 15-01.30. När alla gamlingar dragit skulle det städas, alla finnar skulle in och basta (det är inte som med er svenskar att man sitter 15 min utan det handlar om timmar) och sen var det dags att åka hem. Vaknade alldeles för tidigt, 06.15 av att nån granne hade fest? har aldrig i hela mitt liv vaknat av att en granne har fest. Så jag tänkte att det var väl lika bra att gymma när jag ändå skulle göra det någon gång under dagen. 
Det gick riktigt bra, 15 min snabb promenad dit, 60 min styrketräning (körde riktigt hårt med benen men hela kroppen hanns med också) och sen 15 min promenad hem.
Nu ska jag ta en dusch. Sen sova. Kl 18 kommer några vänner hit, tar ett glas champagne som är kvar från mottagningen, beger oss till Söderkisen där vi är 11 eller 12 pers som ska äta middag och sen dra ut. Lite för att fira mig som fyller år imorgon.
Ska bli otroligt roligt. Med så härligt sällskap kan det ju inte bli annat.

Festen igår var lyckad. Farmor och farfar var nöjda och pussade till och med på varandra då de skärde (bla bla det heter faktiskt skar kommer väl nån tänka..men det skiter jag i för det låter fult) i tårtan. Gifta i 50 år är värt att fira tycker jag. Äktenskap har en tendens att hålla i min släkt, har en relativt stor släkt och det är inte mer än en morbor vad jag kan komma på som skilt sig. Så in your faces mother ******* äktenskap kan visst fungera. 

Farfar är rätt rolig. Otroligt klumpig ibland när han ska säga något. Han har en tendens att antingen säga lite för mycket om vad han tänker och tycker eller bara råka klanta till sig och formulera saker på ett minst sagt klantigt sätt.
Igår var det bland annat "....mina härliga barn och deras riktigt otrevliga barnbarn. *kort tystnad och lite nervöst skrattande från oss andra*. nej jag menar trevliga barnbarn". Och massa annat i samma tal jag inte kan förklara, såntdär måste upplevas på plats. Det jag skrev nyss lät ju inte särskilt kul.. men ja ni hajjar.
Han gör lite småroliga saker rätt ofta, kommer på egna, enligt honom, genialiska lösningar till små vardagsproblem. Igår var det farmors rullator som fick lite hjälp på traven. Farmor skulle gå från bilen till festlokalen. Hon var tvungen att gå uppför på en dålig grusväg och hon har riktigt svårt att gå. Så jag skulle hjälpa henne att dra i rullatorn eftersom den fastnade i gruset, det var helt enkelt svårt för henne att putta på. Så farfar hämtade ett rep och knöt fast där fram. Beordrade mig att släppa efter lite och instruerade mig sedan i hur jag skulle dra i repet för att inte skada min rygg.
Riktigt kul tyckte jag+kusinerna. Farmor orkade inte ens kommentera utan kämpade på med stegen och idén var ju inte helt dum utan jag gick framför och drog i repet var femte minut ungefär. Kändes som att farmor var en hund eller något.

Som sagt; sömn och en dusch. 

Några fler bilder först. Midsommar än en gång. Och så en på mig och Unn från i onsdags.
1. Lina och jag blev oroliga att stången inte skulle komma fram så vi tog saken i egna händer
2. Jag och Ante visar våra rätta sidor. 
3. Tim jag och Ante myser i mörkret..
4. Kajsa och Jens vårat älskade par
5. Emil, the birthdayboy =)
6. Unn och jag i onsdags. (Vad är det med  mig och min hals nuförtiden?)
7. Min favoritbild. Påminner mig om en vas. 




Everything's gonna be alright


Alicante

Resan är bokad =) Unn och jag åker till Alicante den 14e Augusti. En vecka bara hon och jag, ingen press, ingen stress, bara sol, god mat och trevligt sällskap. Tydligen bra shopping också, billiga fina skor. jag som verkligen inte är en skomänniska kanske tar mig tid att fynda några dojjor. 
Ska ta mig en liten tripp till stan nu och kolla om det finns träningskläder och även bra träningsdojjor på rean. Behövs kan jag säga... mina skor är så dåliga att om jag springer några km får jag en fin liten blåsa på foten. Varje gång. Inte särskilt bra. 
Dojjor. Fult ord.


I alla fall så skickade jag en låt till emil, (emil.blogg.se) där jag sjunger häromdagen. Han har ett par gånger uttryckt sin fetish för tjejer som kan sjunga. Så jag tänkte att jag skickar en låt och ser vart det här kan leda. Kanske blir det så att jag flyttar in hos honom om en månad eller två, till hans härliga lägenhet med alkisar o polacker utanför dörren. Kanske blir jag bjuden på en middag med mamma scans köttbullar och ett kilo pasta för att sedan sitta uppe hela natten med den här mannen och dricka öl, loda vid datorn och kanske efter att ha vänt på dygnet totalt gå till hans jobb på konsum för att hälsa på hans älskad och saknade arbetskamrater. (han har semester)
nej ni, det låter som mitt drömliv! =)

Nu var jag kanske elak? Jag är mest ironisk, han verkar rolig och kul den där Emil. Annars skulle jag inte skriva om honom. Sen ska han förmodligen hjälpa mig med den här låten också.. att få ut den på youtube kanske, med ett fint bildspel till. I hope so. 

Igår efter jobbet (jag vet hur gamla män och kvinnors underliv ser ut nu, och det är inte alltid så smickrande) vart det en riktig tjejkväll ute. Kul var det. Jag, Unn, Lina, Kajsa, Evelina, Anna och Lisa satt på hirshen och pratade om livet. Jag hängde i och för sig mest med en kille vars ex var helt galen av svartsjuka för att han dansade med mig. Ojoj, jag kände mig kind of special. Han brydde sig inte så mycket om henne utan gav mig all uppmärksamhet. Moha, tyckte synd om tjejen... men vad ska man göra när man är så sjukt snygg som jag o inte kan hantera alla killar som raggar på en? Någon gång måste man ju va snäll och ge en man den uppmärksamhet han kan behöva.
Fy vad mycket skit jag pratar. Jag kom i alla fall inte hem före halv 4 så det var en rolig kväll.

Några bilder:

1. Unn, Ante, jag och Jens hos Unn, (som fortfarande bor i Gustav den tredjes gamla villa i Hagaparken. Kommer alltid tycka det är fränt) på midsommarafton
2. Marta, Evelina, Lina och jag i Martas lägenhet i gamla stan i måndags
3. Viktor, jag, Ante och karro på midsommar
4. Tim, Viktor och Ante kunde inte släppa taget om varandra... fortfarande på midsommarafton
5. Sanna hjular för fullt under fotbollsmatchen och Kajsa the värdinna ser allmänt crazy ut.
6. Ännu en bild från midsommarafton. Mina ögonfransar syns där bredvid Viktor, till höger. Om ni kollar riktigt noga.
7. Mamma och jag på studenten. Världens finaste person är hon, min mamma. Det går inte att inte tycka om henne.



Nu ska jag till stan, sen ska jag promenera i årstaskogen med Clair och sedan träffa en annan vän för fika och bio i stan!
Imorgon blir det farmor och farfars guldbröllopsfest. Där ska det sjungas "Somliga går med trasiga skor" och andra låtar som gammalt folk kan gilla. 
En absolut sista sak. Jag har kommit igång med gymmandet efter 3 veckors "vila". Och jag har sjuk träningsvärk. 

Sommaren har börjat

Nu känns det som att sommaren verkligen har börjat. Har varit ledig sen i torsdags och det beror väl mycket på det, men midsommaraftonen med vännerna i fredags är nog den egentliga orsaken.
Det började med att vi (jag, Kajsa, Jens, Lina, Emil och Unn) åkte till Vaxholm för att dansa runt stången, sjunga de klassiska midsommarlåtarna och picknicka. Solen sken och det var mysigt. Sedan åkte vi hem till Unn som bor i Hagaparken i världens sötaste hus. Tim, Ante, Viktor och Ferre (mina kompisar från Kungsängen) joinade och vi åt, dansade och pratade strunt. De flesta sov över och det var verkligen lyckat!
Massssa bilder togs, men inte med någon kamera jag är ägare till så får se när de bilderna läggs upp.

Ni får se några bilder från förra helgen när gammelfaster firades istället. Samt en bild från musikalen som jag inte tror jag lagt upp.. och en från klasskonserten

1. Klasskonsert och jag har ingen hals?
2. Joakim och Xue
3. kusinerna (förutom lilla Anna) på pappas sida. Haha bara Micke ser 'seriös' ut..
4. Älskade lilla prinsessan

Storebror och jag

Gammelfaster firades som sagt, så pappa Harry höll ett litet tal. På finska såklart, så jag förstod eller orkade väl ärligt talat inte lyssna på allt som sas. Men prata inför folk märks det att han gjort ett antal gånger. Det syns väl bara på bilden eller hur? ;D


Idag blir det städning, familjen kommer hem efter deras tripp till skärgården och gammelfaster flyttar in för ett par dagars tid imorgon, ska förmodligen ta mig ut och springa ett par km också. Kanske med Clair, om vi båda hinner.
Först lite tv och slappande, vart ingen lugn kväll igår heller utan jag och Lina drog till huset. Vi var nog egentligen för trötta båda två men det var lite småkul i alla fall. Måste lära mig att jag faktiskt kan vara hemma och inte göra något en kväll... ingen som dör av det. Och jag skulle nog må fint av det.
Veckan som kommer är fullspäckad.

Mån: jobb, gymma och träffa en vän
Tis: jobb, sedan raka vägen till Kungsängen för att sitta barnvakt
ons: gymma, jobbar kväll och sedan utgång med tjejerna
tors: ledig, springa milen och lära mig några låtar. Ta det lugnt med andra ord..
fredag: farmor och farfars guldbröllopsfest (där jag alltså ska sjunga)
lördag: om det är fint väder blir det en båttur med pappa och några vänner, för att fira mig som fyller 19 på söndagen. Mindre bra väder; middag någonstans och utgång
Söndag: fira kusin som fyller 18 (och mig lite kanske eftersom jag också fyller...)


Nu är det inte långt kvar tills jag flyttar till Åre... 25e Augusti. Spännnnnande...

Hemtjänsten

Nu har jag hunnit jobba ett par dagar, och är trött som få. Ikväll jobbar jag bara 4 h, 16-30-21.30. Började nästan gråta igår då jag insåg att jag missar första halvlek. Men aja.. kan inte direkt göra något åt saken nu. Får ju i alla fall se slutet.. men ni förstår, det känns lite surt.

Begravningen i fredags var jobbig. riktigt jobbig. Det gick inte bra och sjunga, men en del fixade jag. Och den delen gick riktigt bra. Fick höra från många att jag sjöng från hjärtat och att det var vackert, är ju det som är det viktiga på en begravning. 
Sedan åkte jag till Värmdö, Ingarö, där Kajsa och Jens hade trädgårdsfest med gamla klassen! Väldigt mysig och trevlig kväll med god mat, snack och oseriöst fotbollsspelande.
I lördags var Jacob+ kompis, Evelina, Emil och Lina över för att kolla på matchen. Vi beställde många pizzor och drack massa läsk. Sedan blev det utgång på Huset. Det roligaste under kvällen/natten var väl när jag pratade surfing/wakeboarding med en snygg kille som visade sig vara ganska töntig. Jag blev besviken. Hade ju planerat att gifta mig och skaffa 3 barn med honom.
Nej ni... Lina och Emil drog rätt tidigt och jag och Evelina pratade med en bekant resten av kvällen, förutom när vi dansade omringade av hundratals killar som ville klämma på våra rövar.

I söndags var det middag utanför Enköping, på en restaurang man inte hittar till om man inte vet vart den ligger. ute i ingenstans. Väldigt mysigt ställe, perfekt för min lugna släkt på pappas sida. Vi firade gammelfaster som fyllt 80. Jocke tog massa kort så det kommer väl upp här en vacker dag.

Igår efter jobbet, var på en matlagningskurs hela dagen som var riktigt rolig, åkte jag till staden för att träffa Miriam! Köpte lite saker, åt och gick på bio. "Dumpad" såg vi, lagom seriös? På smällen var ju 1000 gånger bättre. Mysig kväll med min kvinna i alla fall!

Nu ska jag få i mig lite föda, dra en träningsrunda lite senare (ska nog anmäla mig till midnattsloppet ändå...eller? kan inte bestämma mig, min kondis är verkligen inte på topp) och sedan jobba som sagt.
Egentligen borde jag inte springa, mina fötter har mått så dåligt efter alla dessa dagar med högklackade skor. Kudne inte gå normalt i förrgår. Vila idag, komma igång imorgon? Vore nog bra. Har ju ändå ont.. men usch jag känner mig så slappig, har inte gymmat på över 2 veckor! 

Ja kära läsare, det var mina djupa tankar om livet. 
Hur lägger man upp en låt man har på datorn? Hjälp? Då får ni höra mig sjunga i alla fall. Är väl jättttekul?



Jag och bror. Fint klänningen lagt sig över mitt ass. Sexy mothaaa.
Gillar naglarna grymt mycket. får iof ändå inte ha långa naglar i jobbet, tröstar mig med det...


Student+ nytt jobb

Jag har tagit studenten =) Yesyesyes. Utan överdrift var det en av de bästa dagarna i mitt liv.
Ett stort tack till alla vänner, min familj, släktingar och min före detta klass. 
50 personer kom på den lyckade mottagningen, som förutom all blåst var perfekt. Jag fick oväntat mycket pengar, fina blommor, smycken, glas mm. Flaket var SJUKT kul. Ni som är vänner med mig på facebook ser ju alla underbara bilder där. Men lägger upp några här, kommer fler senare.


familjen, lite släktingar och Kungsängen pojkarna kom till utspringet


efter flaket (fick självklart duscha o fixa mig, stank verkligen och såg ut som skit haha) kunde mottagningen börja!
Checka in naglarna, I like it. Inte alltför ofta man har så snygga naglar... Xue: 'Har du sånnadär plastnaglar på dig igen?!' har haft det EN gång när jag råkade sitta barnvakt åt hene för över ett år sen.

Kajsa, jag, Evelina och Unn



kusinerna Jesper och Xue

och Avslutningsvis för denna gång... my woman and moi





Jag var ledig igår och idag började jag jobba inom hemtjänsten i Solna/Sundbyberg. Det har varit en dag med mycket information och mycket att ta in. Träffade några kunder och några var riktigt mysiga. Men alla är vi ju olika och alla gamlingar är inte alltför lätta att hantera. Har insett idag att det här verkligen kommer vara en bra erfarenhet för mig. Kommer vara tvungen att göra en del jag alltid sagt att jag aldrig ska göra... haha.

Nu ska jag sova, det vart e spontan utgång med Ante, Erkki, Emil och Natta igår. Träffade även Rebecka och Emmy. Var roligt att hänga med killarna lite, men efter att ha gått upp 7 i morse är jag inte nådigt trött nu.. ung och dum passar väl in som beskrivning på gårdagen. Men det är ju kul o 'dansa'. 
Taxi hem 2 dagar i rad är väl i och för sig inge halleluja moment.. men jag prutade igår, haha. Fattar inte riktigt hur jag lyckades...eller snarare varför han stannade taxametern för jag klagade på att "det var minsann billigare igår". Aja, det complainar vi inte på!

Men men, nu blir det sängen! Imorgon väntar begravning... ska sjunga "Du omsluter mig". Det blir sorgligt, förmodligen mindre bra men jag ska verkligen försöka att hålla tårarna tillbaka och gör det här bra för deras skull. 

Godnatt folket! 

jag sjunger

I´m not ready to make nice med Dixie Chicks.

Såga mig inte nu, första gången jag lägger ut något på internet ju! =)

2.11, där kommer det bästa. Det och slutet är jag mest nöjd med.

Eh, hur gör man? haha! Har som en mp3fil, hur lägger man upp det? Hjälp, någon?

En liten grej till bara. Metrobloggen.se/gymglam där har ni en bra blogg om en tjej som tränar och lägger upp massa bra tips osv. När jag var ute o sprang igår och var halvt död tänkte jag på henne och orkade motivera mig själv att springa lite till! Faktiskt. Hur bra är man inte då? Läs!



Och så en bild på mig och Kajsa från i fredags. Ja jag är lite brun, men tjeenare svett svett?




It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could


Studenten närmar sig..

Har varit dålig på att uppdatera, är så mycket som händer nu. Efter studenten på tisdag blir jag nog lite aktivare.

Jag har bland annat:
haft klasskonsert, sjöng "In a manner of speaking". Gick bra!
haft en till konsert, sjöng "Hedonism" med Skunk Anasie, gick väldigt dåligt
vart ute med klassen, tappade bort min väska som jag sedan hittade
varit med i en musikal som en kille på min skola regisserat, på Boulevardteatern i Sthlm
solat och därmed blivit brun, jag är lycklig
insett att jag verkligen är gräsallergiker och att jag får fula röda prickar som kliar
shoppat för mycket, och gjort av med för mycket pengar i allmänhet (lön+skatteåterbäring+lite andra pengar trillade in på kontot) fast ja har en del kvar, och så ska det förbli
varit på en del mottagningar och utspring, då väldigt många vänner tagit studenten!
spillt cola på Lambretta som kollade på musikalföreställningen
varit sexig i en korsett (musikalens fel, än en gång)

Jag har inte:
städat mitt rum
fixat bankgrejer


Några bilder från en dag med Unn kanske?





Unn leker Björne.
Och så lite snigel på det kanske.. äh det är internt.


STUDENTEN på tisdag!

Nu ska jag städa mitt rum. Det behövs...och är ett måste då det trillar in 48 pers på tisdag.


RSS 2.0