Livet i Åre

Jahapp, då har livet här uppe börjat.
Det kunde nog inte börjat bättre måste jag säga. Trivs riktigt bra, har bara gått snart 3 dagar men ändå. Öronen mår tyvärr rätt kasst och ett läkarbesök borde bokas in... men jag väntar några dagar, man har inte riktigt tid med sånt. Man umgås så mycket som möjligt med alla såhär i början framförallt, det är inte kul att missa något.
Förkylningen suger rejält den med... snor, snor och så lite mer snor!
Folk verkar vara rätt duktiga på att träna här, springa, promenader, innebandy. Det gillar jag. Då blir det inte svårt att komma igång med träningen igen nu efter 3 veckors uppehåll.
Och jag har hört rykten om att de som gick Zebra här förra året, hade hela 100 skiddagar.
Hajjar ni hur grym jag kommer bli på snowboard? Woho! Kommer iaf utvecklas... får man ju hoppas. Annars är det nog inte riktigt rätt grej, haha.

Vi ska starta en blogg, en blogg för att berätta om vad vi i Zebra teamet sysslar med, vilka vi är och så vidare. Så dår får ni som inte riktigt hajjat vad jag ska göra under det här året veta lite mer! =)
Vi är 7 personer och alla verkar vara helgrymma. Sociala, trevliga, snygga. 4 tjejer och 3 killar.
Min rumskompis heter Elin och är 20, eller 21, och kommer från Umeå. Rummet är helt ok, inget utöver det vanliga men sen valde jag det billigaste alternativet också. mamma och pappa kommer upp om några veckor och då blir det nog mycket bättre, med lite uppfräschning!
Det verkar inte finnas otrevliga typer på skolan och allt som allt är vi 140 elever tror jag. Så det är många nya ansikten! Och för er som gått samma skola som jag; Malin som sjöng och gick ut trean förra året, hon går bibellinjen här!
Haha, liten värld?

Nu ska vi in till Åre för att träffa en snubbe vi ska jobba med, vi ska fungera som kamratstödjare på en skola inne i Åre. Tror jag. Låter kul i alla fall.


Om ni saknar mig kan ni ju skriva en rad eller två, om ni inte gör det så vet jag väl vilken vänskapsnivå vi har.. ;) eller om ni tror att ni kommer sakna mig.
Jag har ju ingen mobil för tillfället så lite kärlek och omtanke behövs. Inga sms liksom... ni vet. Brukar ju vanligtvis få en sådär 20 sms om dagen som lyder typ ; "Sara du är världens bästa och jag älskar dig över allt annat."
Typ.
So go nuts people!

CIAO

Åre

Försökte skriva ett inlägg. Det ville inte publiceras. 
Skit blogg.

Hur som helst var Spanien fint, jag är brun. Jag är sjuk. Ena mitt öra hör jag inte så mycket på. Det är konstigt och är det fortfarande så om några dagar måste jag till läkaren. Vi solade, badade, solade, badade, träffade lite smågalna människor, träffade trevliga människor, bodde med en galen hund. Det var fint.
Men nu, ikväll om en timme och 10 minuter går mitt tåg upp till Åre. 
Jag flyttar alltså. Nu. Snart. Ikväll.

Hjälp.
Det blir bra det här, det blir kul.

En litet tips; Maria Mena. Asbra musik. Bra texter. Skön, lite udda röst.

Ta hand om er, försöker uppdatera med jämna mellanrum om jag har tillgång till dator.
Min mobil kommer fungera i veckan igen, förhoppningsvis före fredag.

CIAO!

Mycket att se fram emot! Alicante, Åre.

Nu vill jag verkligen bort. Bort från Sthlm och alla här. Bort från den här sommaren som varit otroligt konstig på många sätt. Bort och lägga fokus på min relation med gud. Umgås med folk som ger mig positiv energi och som berikar mitt liv. Den här sommaren har liksom tagit bort små delar av mig, succesivt, och det börjar jag inse först nu. Men det har vart en bra sommar också. Men jag är verkligen ung. Det märks. Smart när jag vill men kopplar bort de smarta tankarna alltför ofta.
På torsdag åker jag som sagt till Spanien en vecka med Unn. Det ska bli grymt, grymt skönt. Bara få vara med någon jag är trygg och trivs med, ta det lugnt, bada, sola, mm. Lovely. Sen kommer jag hem 2 dagar och sedan flyttar jag till Åre.
Först spanien med en fin vän, direkt efter det; Åre. Kan inte finnas mycket härligare att se fram emot.
 Åre kommer bli grymt tror jag, Tror och hoppas att jag kommer tillbaka nästa sommar både smartare och med en stabilare grund. Mognare helt enkelt.
Kanon. Vad mycket fint man har i livet som man inte ska kasta bort!

Helgen har varit jättebra, och jättejobbig.
Men tack och lov verkar allt lösa sig...
och man lär ju av sina misstag... eller?

Tack till alla fina underbara människor där ute =)
Tryck upp något i röven alla ni hemska otäcka själviska människor där ute =)


Unnan och jag i Béziers, södra Frankrike Juni-07
Det var den bästa och samtidigt sämsta lunchen i mitt liv.
Den började dåligt med ansjovis på pizzan (jag mådde fruktansvärt dåligt och ville ha god mat och så lyckas jag beställa bland det värsta jag vet) men slutade bra med massa god mat på ett annat ställe. Jens mådde skit och han var inte sen att berätta det och klaga var femte sekund, vilket slutade med en massssa skratt. Ojoj vilken lunch!

Junibacken, bio, städning, bröllop

Innan jag glömmer; GRATTIS EMELIE! Och Ludvig! Dessa två har vart tillsammans i jag vet inte hur många år, 4? Och har nu förlovat sig. Solnedgång i något varmt land är ungefär vad jag vet. Grattis vännen! Är så glad för er skull. 

Igår hade jag och Xue en heldag. Vi var på junibacken (fick gratis biljetter eftersom Ante jobbar där, danke!), åt på donken (Happy meal som femåring ni vet) och knallade runt på djurgården och kollade på båtar. Hon älskade att kolla på båtar och kan mer om det än jag.. haha! Sen kan hon verkligen hur många fågelsorter (arter kanske det heter?) som helst! 
"Där är en skata (okej det visste tom jag), där är kanadagäss och där är bla bla bla.." kanadagäss visste kanske jag med.. men hon kunde fler och när hon inte visste frågade hon mig om jag visste. Jag svarade ärligt att jag inte kan så mycket om fåglar. Hon suckade lite och sa att min mamma är inte så bra på det hon heller..

När vi gick på toa på donken:
- Sara, det är JÄTTE mycket kiss på ringen! Då måste man torka, faktiskt!
-Eh, aa just det, bra Xue! Torka på!

Så torkar hon toaringen med en bestämd min, sätter sig och kissar, kollar på mig och ler som om hon tänker "det är bra, nu vet Sara hur man gör..."
haha, hon är helhärlig den där lill kvinnan. 


Hämtade henne vid Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan, där kungliga filharmonikerna övade. Hennes mamma, alltså min faster Lena är violinist. Med andra ord riktigt duktig! Vi satt och lyssna 10 min och jag märker att det är först nu efter mina är på musikgymnasiet och sen har det säkert med mognad att göra, att jag kan uppskatta klassiskt. I alla fall när det är en hel orkester som är grymma. Världsklass helt enkelt. Är riktigt stolt över min faster, musikalitet på en hög nivå!

Och nu strejkar bloggen,igen. Funkar ju aldrig och lägga ut bilder här!!! EN vart det nu, dessutom inte världens roligaste. Har försökt 10 min nu, orka lägga ner mer tid. Morr. Lägger ut bilder på lillkvinnan och annat kul efter helgen. För nu är det fullsmockat schema som gäller! Vart några lugna dagar nu, eller lugna för och vara mig i alla fall, och det har varit grymt skönt. Vart hos farmor och farfar, umgåtts ovanligt mycket med brorsan. Men nu kryper det i benen... har inte kunnat träna sen i tisdags heller pga foten (se föregående inlägg) och det gör ju inte saken lättare. Längtar konstigt nog efter att springa milen nu... framförallt efter att jag satte på mig ett par shorts idag som satt löst för några veckor sen(?!) 

Fredag: luncha med Melai kl 13, rep i skolan med rektor och gamla klassen kl 15.30 (japp, ni hörde rätt. Trots att jag tagit studenten ska jag tillbaka till skolan några timmar) vi ska repa för Maddes bröllop på lördag som vi ska sjunga på. Hela klassen ska sjunga och vår käre gamle rektor Mats håller i det hela. Ska bli grymt kul att träffa alla igen!! Min klass var underbar för er som inte förstått det.
Sen blir det party- again. Imorgon stureplan (iih, sa jag verkligen det där?) eftersom det är någon stor happening pga datumet 080808. De beräknar att 350 000 pers kommer och hela stureplan ska "förvandlas till ett stort dansgolv". Blir intressant och se hur det går med åldersgränsen där... men det löser sig. Jag, Nea, Josse +hennes kompisar, brorsan+ kompisar, +några andra jag vet ska dit och alla har de rätta frisyrerna och kläderna så det borde gå smärtfritt. (ehm.. host? ska jag ta linnet från gina tricot, eller det där från hm?) 
haha. Aja, det blir en rolig kväll oavsett vart vi hamnar.

Lördag: bröllop. Madde och Philip =) vigsel kl ett och senare är det fest i Berwaldhallen.

Söndag: jobba på hotellet för första gången på läänge

Mån, tis, ons: jobba! Middag med Camilla en kväll, träffa Karl och Erika en kväll. Packa. För på torsdag om en exakt en vecka åker jag och UNN till ALICANTE!!!!! ÅH det ska bli så kul!! Och så skönt!! Lovely. En hel vecka med en av världens finaste tjejer som jag snart flyttar ifrån, och vi har knappt hängt något i sommar. Vilken vecka det kommer bli =)


Nu ska jag ta tag i mitt liv (avsluta städningen, mamma och pappa kommer hem imorgon) samt kolla de sista OC avsnitten som jag inte sett än.

Ha det bra, ta hand om er. Krama någon ni tycker om! Och lev varje dag som om den vore er sista. Man vet aldrig när det tar slut... klyshigt, men så sant. "You don't know what you have, until it's gone"
Här kommer en låt av Lifehouse, lyssna på texten.




I miss all the little things

blå fot

Min fot är blå.. och svullen som ni ser... jag ramlade i en trapp i fredags, på 90's och visst det gjorde ont, och visst det var lite svullet två dagar efter och lite blått omkring. Igår kväll hade mina tår blivit blåa. Idag efter en timme på gymmet (inte smart att träna jag vet men jag "använde" bara foten 10 min när jag värmde upp... och när jag gjorde utfall, annars körde jag bara på maskiner/hantlar. Och det gjorde ju inte så ont. Sen när jag kom hem såg ännu svullnare ut.
Efter några timmar såg den ut såhär. Fast blåare i verkligheten. Sen spred sig den blåa färgen till undersidan av foten också. Micke tyckte jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, mamma är ju inte hemma, det gjorde jag och de sa att det med största sannolikhet är en inre blödning som startat där vi slutet av smalbenet, före ankeln, och sen har blödningen spritt sig till foten... wierd. Det konstiga är att jag håller på att tappa känseln. Försökte sticka med en gaffel så hårt jag kunde och kände ingenting, det kan inte vara så bra.. får se hur den mår imorgon.
Ska till junibacken med Xue imorgon, får väl halta runt. Dit ska jag i alla fall, sista gången jag umgås med henne innan jag flyttar. Min lilla kvinna. Eftersom Ante jobbar dä får vi gratis inträde också ;D
Imorgn kväll blir det SATC kväll med några tjejer! Då får foten vila i alla fall.



En överviktig gammal tants fot! Ni ser ju själva. Tom tårna ser ut som små korvar. och nu är den alltså blå UNDER foten också. 

Young and stupid!


Det var sommar, det var party


Linnéa firades som sagt lite i lördags. Kvällen började på nivå 22 där vi satt på de mindre charmiga rangliga stolarna, men billigt är det. Sen vart det en snabb visit till Ace, som ska vara sååå bra men tjenare nej? Inget speciellt alls. Vi ville dansa så vi drog till toxic. Där var vi ett tag men till slut drog vi till ett gäng killar som var i närheten av rådmansgatan på nå mindre hak. En trubadur spelade, men det var så mycket oväsen så man hörde tyvärr inte alltför mycket. Sen blev det taxi hem, självklart på killarnas bekostnad... haha. Rolig och lyckad kväll iaf! Och visst borde jag väl köpa mig en skinnjacka... så grymt snyggt. 
(den sista bilden kan ni väl ta med en nypa salt, toaletten på nivå 22 ser ut sådär. Äckligt och billigt, och sen såntdär porrljus på toan? Inte särskilt inbjudande. Men vi hade kul i alla fall...)





Kan ju inte avsluta med en sådan hemsk bild, vad ska ni tro om mig? Här är en från skärgården istället, med noll smink och ett oskyldigt leende.. ;D

Nu blir det tv, mat och sen ska jag springa milen igen! Kanske blir det bio ikväll.
Ciao!

I wanna f*ck you in the ass



hahaha


Longboard

Hemma från skärgården igen. Var där mån-fre och har haft det helt underbart. Kunde inte blivit bättre. Det är inte alltför ofta vi gör något tillsammans hela familjen, alla flänger åt olika håll (jag i alla fall...) hela tiden, men nu vart det hela 5 dagar tillsammans. Det var mysigt och gick väldigt bra, jag var lite tvek på det här med att vara på en båt så pass länge men nej, jag mådde bra med "Snabba cash" och solen sken varje dag. Och med mamma ombord vart det ju lyxmat varje måltid... jag complainade icke! Igår kom några vänner till mamma och pappa och jag och Micke drog oss hemåt.

Vet ni vad? Jag har sprungit milen på 50 min nu. Det är rätt bra. Jag är nöjd och glad, träningen har verkligen gett resultat. I tisdags morse och i torsdags kväll sprang jag på Ornö ute i skogen bland alla flugor och getingar. Men jag föredrar faktiskt att springa på ställen där det är mer folk. får en helt annan push bland människor. 


Igår kväll grillade jag, Ante, Johanna och Erkki nere vid vattnet här hos mig. Det var riktigt mysigt och sen drog vi till 90's där jag träffade på lite folk från skolan. Jonas bland annat, och några dansare. Roliga människor det där. Jonas trivdes nog himla bra eftersom majoriteten av folket var män som var där för att ragga på varandra. Som sagt, Pride it is in Sthlm. Vi var helt oförberedda på att det var nån gaykväll där på 90's men sen när vi såg fler och fler män hångla började vi hajja grejen. Haha stackars Ante hade nog föredragit ett ställe med lite fler straighta tjejer. Men men kul hade vi! Grymt rolig musik att dansa till i alla fall. massa gamla goa 90-talsdängor. 
Ikväll blir det utgång igen, Linnéa fyllde 19 i måndags så jag, hon och Josse ska ut. Blir väldans massa utekvällar såhär på sommaren när man inte är bortrest. Men med rätt personer är det kul och med Nea kan det inte bli annat än kul.

Jacob har gjort klart min bräda nu! Den är grym. Snygg. Fräsch. ÅH jag längtar tills jag får den. Förhoppningsvis blir det imorgon. 

RSS 2.0