Sthlm vs. Åre



Det är skönt att vara hemma hos familjen, särskilt på ett sätt jag tänkt mycket på. Det är rent. Det är rent och fräscht. Det står inte äckliga, odiskade kastruller vid spisen, eller tallrikar med mat i tv-rummet som legat där en vecka. Och sen behöver man inte heller dela köket/rummet ja all yta, med någon hela hela tiden. För det är inte kul i längden. Eller jo det är det ju på ett sätt, men tjenare vad jag uppskattar mitt rum här hemma. Det är mitt och ingen annans. Där får det vara som jag vill och där får jag vara ifred om jag vill. Det är bara att stänga dörren.
Men jag ångrar absolut inte att jag delar rum uppe i Åre, det gör jag inte. Jag lär mig mycket. Har lärt mig och kommer lära mig. För man måste visa hänsyn till någon hela tiden. Dygnet runt.
Är otroligt glad att jag fått turen att dela rum med en så lättsam person som Elin. Vi är så olika men kommer så bra överens. Sjukt bra.
Jag får ju också åka massa snowboard, efter säsongen har jag förhoppningsvis lärt mig en del.
Jag får vara med några sköna människor.
Ja det är klart att det finns positiva saker.. men det är ju det här att jag tröttnat. Jag tröttnar på allt SÅ snabbt. Alldeles för snabbt. Vill göra något nytt. Hela tiden.
Men är det något som verkligen verkligen får mig att vilja åka upp igen, så är det gemenskapen med alla på skolan och alla ungdomar vi kommer möta. Det känns spännande. Jag måste fokusera på det. För det kommer hända mycket nu, väldigt mycket kul. Duvedsdramat kommer igång. Caféet öppnar på riktigt.
Stockholm är alltid Stockholm, och stan finns kvar.
I Åre ska jag bara vara några månader till. Är ju läge att göra det bästa av det. För det är ju sjukt najs. Det är det verkligen.
har väl bara insett att jag är en stadstjej... i alla fall i ungdomens dar ;)

Så att leva i nuet, som jag uppenbarligen är så dålig på, ska jag verkligen försöka att göra.
Nu har jag en och en halv vecka kvar i Sthlm. En och en halv vecka med nyårsafton, tid med vänner och familj. Inte alls mycket inbokat. Bara hänga med dom jag vill hänga med. Rensa rummet också, haha. För det måste jag göra.
Nu ikväll njuter jag av att vara hemma och göra ingenting. För det är något jag lärt mig uppe i Åre, det är Ok att inte göra något. Ingen dör av det.
Imorgon ska jag jobba 8-16. På tisdag 16-21. Sen ska jag inte jobba något mer. Känns gaaanska så bra.

Var ute igår efter jobbet förresten. Först träffa jag några gamla klasskompisar på Sjätte tunnan i Gamla Stan. Sen efter en sväng på söder vart det toxic med några från Kungsängen. Det var sjukt kul, vilken danskväll! Fötterna värkte verkligen när jag gick hem. Det är så sjukt roligt att dansa om man gör det med rätt personer.
Lite jobbigt var att jag betalade 100 kr i inträde och sen la 400 kr i fickan för att jag inte skulle göra av med något, och dom blev stulna. Något surt. Men det var ju ett försök till att inte göra av med massa pengar i alla fall, haha.
Har gjort av med väldigt lite pengar under den här veckan. Snacka om att jag är ekonomisk. Är väl illa tvungen i och för sig men ändå.

Nu ska jag sluta. var på stan idag och träffa en gammal vän jag inte sett på typ ett år, sjukt kul. Köpte då en ansiktsmask som jag nog ska testa nu. 'Vardagslyx' som man så fint säger.
Godnatt, Ciao


Kritvit julafton

Det kom faktiskt lite snö i Sthlm idag. Men kritvitt kan man ju inte kalla det, annat är det uppe i mitt andra hem, Åre.
Men jag däremot var kritvit... eller är.
Feber och ont i halsen har jag. Och min kamera suger ju arsle så ma ser ännu blekare ut i fel ljus. I alla fall så har jag inte vart sjuk på hela hösten, så det är väl min tur. Tycker dock att det hade kunnat vänta tills jag åkte upp igen. Haha. Här vill jag göra så mkt, träffa folk och gå ut, jobba, vara med familjen. Men mår jag bättre imorgon ska jag nog ut på kvällen, annars får det väl helt enkelt va men det vore himla kul. Jag ska i alla fall sova läänge imorgon och har jag tur så har jag sovit av mig allt skit ;)

Dagen började med våra små familjetraditioner. Julgröt, en tidning var till mig och Micke (jag fick fitness magasin, otroligt bra eftersom jag i ett av paketen nu ikväll fick en träningsboll, äntligen! Inspiration inspiration mina vänner) samt julkortsläsning.
Sen blev det kalle, julmat och paketöppning med släkten på pappas sida. Det har vart en mysig dag förutom att vi fick beskedet att farmor fått en tumör i tjocktarmen. Förhoppningsvis är den godartad.

Blir en bättre uppdatering någon annan dag, med bilder från hösten i Åre. Tömde nämligen min kamera för första gången sen i augusti idag. Haha.

Men nu blir det sängen. Sömn och vila sägs ju vara bra mot förkylningar...

Jag och mamma idag



nyårsklänning

Hemma i Stockholm. Helgen började bra och slutade sämst.
I lördags bjöd jag några vänner på middag här hemma, sen var vi ute och hade det kul. Först var vi och drack en sjukt äcklig drink på EGO, sen dansade loss på Sturecompagniet, som jag kan berätta mer om en annan dag när jag orkar skriva lite. Där finner man i varje fall de otrevligaste vakterna i hela Stockholm.
Idag köpte jag de sista julklapparna och hittade även en klänning till nyår. För första gången. Plus en tröja till julafton. Mys.

Julstämmningen är som lite förstörd. Känner mig överkörd och dum. Men tack och lov har jag rätt lätt att se framåt och inte älta alldeles för mycket. (Eller?)
Imorgon ska jag jobba 7.30-12.30, vilket känns ok. Ska bli skönt att träffa folk man inte känner och gå ut och gå lite. Sen kommer Johanna+familj hit, och sist men inte minst får jag förmodligen träffa Unn. Så det blir en bra dag.
Ska även försöka träna en del nu när jag är hemma i stan. Har saknat gym så fruktansvärt mycket. Och lite lättare att komma ut och springa här än uppe i Åre där det är -20 var och varannan dag.
Positiv jag låter. Sjukt kul såhär 2 dagar före jul. Tragiskt. Haha.
Men det ni, det får ni överleva med. Nu ska jag sova. Ta hand om er och God Jul.

Den där låten jag skrev till julafton får nog ligga och damma någonstans...

hjärnskakning och sjukhus

Bloggen ser ju hur mysko ut som helst. Aja en snabb uppdatering. I helgen var Philip, Marta och Simon och hälsade på. Grymt kul! De var fascinerade av det vackra vinterlandskapet- och det är jag med. Varje dag.
Zebra cafeét var öppet ochdet grillades hamburgare mm. www.zebrainfo.com Nu har även presentationerna kommit upp! Fick en mindre hjärnskakning i backen i lördags då jag ramlade pga av en kille som körde in mig lite smått.
Det gjorde lite ont o jag är lite virrig idag med, så borde nog inte sitta här heller.
Simon var med i freeride tävlingen på lördag kväll och skadade sig så pass att det blev ambulans till sjukan. Tack och lov gick det bra och ambulanshelikoptern som de hade lyft från Östersund, vände tillbaka och läkarna tyckte att de kunde avvänta och se hur han mådde. Väl tillbaka på skolan hade Simon lyckats tappa bort nyckeln till deras rum och vi ordnade snabbt ihop ettlitet sovcamp på Carros rum. Och det var även Simons födelsedag.
Otur hade vi men tro det eller ej, hade vi riktigt kul också! Så tack för helgen =) grymt skönt att hänga med lite folk hemifrån.

På fredag åker jag hem och är hemma nästan 3 veckor! =) Lovely. Ciao


BryrMigInteAlls

Vila i frid

Döden är inte så kul. Verkligen inte. Inte lidande heller.
Vart är världen på väg? Vart är vissa människor på väg?
Vila i frid, Angelicas mamma.
Hoppas och ber




"When everything feels like so far away, god you are near me. Close to my heart, cloe to my soul"





För övrigt så mår jag bra. Det är bara rätt så tråkigt, jobbigt och man blir lite arg på gud (vilket nog inte är fel för det tror jag man får vara ibland) när det händer så mycket skit runtomkring dom man bryr sig om.
Som sagt, det är lugnt med mig. Jag åker i backarna i det vackra vinterlandskapet och trivs med kylan och all snö. Faktiskt.
Men shit. Världen alltså...

60 cm snö

Ni såg rätt. 60 cm snö. Typ minst. Det är sjukt mycket snö, lagom kallt och alldeles underbart. Ingen slask som det förmodligen är i Sthlm.. ;)
Tyvärr kunde jag inte åka idag och kommer inte kunna åka förens nästa vecka pga mina snowboardboots som suger balle, men nästa vecka så. Synd med tanke på att jag är sämst på att åka i mitt team och med andra ord behöver utvecklas och åka en hel del =P. Men men, kommer väl ett antal fler dagar att åka på... förhoppningsvis på måndag om jag får låna Joels igen.

I alla fall så har några på skolan fotat, det är rätt många som gör det typ jämt men jag gör det aldrig, lite nytagna bilder på hur det ser ut här nu. Så jag lånade några bilder och lägger upp dom här så får ni bildbevis på hur vackert det faktiskt är =)





Första bilden är på skolan, det är Simon som tog bilderna på teamet också som tagit den. De andra två bilderna är Annas och det är också utanför skolan. Detta är alltså något jag ser vaaaarje dag. Rätt så najs utsikt från klassrummet med andra ord ;)

Idag har förresten varit en bra dag. Mycket tankar och fint snack med Malin efter middagen, som jag alltför sällan pratar och umgås med. Det är verkligen en fin tjej!

Och ett glädjeämne till...
Nyårsfesten är kirrad. Anny och Kajsa lyckades till allas våran glädje hyra en festlokal på Långholmen i Stockholm. Så där är partyt den 31a December 2008. Wie! Håller tummarna för att allt ska gå vägen nu =)

Ante åker till Österrike imorgon den lilla nissen. Glad för hans skull eftersom han verkligen längtat! Något som är rätt roligt är att han åker snowboard och trodde att han anmält sig till någon kurs där han skulle bli guide i backarna- på bräda. Men för någon vecka sedan fick han veta att det var en skidguidekurs. Så han har köpt pjäxor och grejer nu. Och killen har aldrig åkt skidor... otroligt kul. Men det går nog bra! Haha!
Jacob är på Hawaii igen och trots att jag har snö och kan åka bräda så avundas jag honom, jag är ju faktiskt en sol och värme lover innerst inne..

Och en sista sak, imorgon ska jag rida i all snö! Woho! Hoppas hästen inte springer iväg med mig igen..

CIAO

Long time

Jahapp. Då var det dags för en liten uppdatering. Helgen hemma i Stockholm var hur bra som helst. En del saker ordnade upp sig vilket var skönt och jag fick träffa familj, släkt och de som betyder mest för mig vilket verkligen behövdes. Tanken var att jag skulle försöka vara hemma lite mer än jag var på höstlovet men det gick ju inge vidare..
Jag var bland annat på släktkalas, hemmafest i Kungsängen, med tjejerna i Gamla stan, fikade med Anton, köpte lite saker, var på mysig middag, kollade film, tränade, åt middag med Kajsa och hade en härlig kväll med henne, Jens och Albin. Sen hann jag med lite annat också.
Kändes så mycket bättre att komma upp hit igen. Grymt skönt att det vart så. Hade extrem ångest på tåget, ville verkligen inte upp. Men förra veckan var bra och det känns bra med teamet och skolan. I lördags spelade vi upp ett julspel på en julmarknad i Järpen, som ligger några mil utanför Åre. Det var en rolig dag med Zebrateamet+några från bibelklassen. Och i söndags och igår åkte vi i backen! Tyvärr krånglade mina snowboardboots så mycket att jag knappt kunde åka i söndags. Nu vet jag vad felet är och tyvärr måste jag köpa nya.. inte kul någonstans men om jag inte gör det kan jag inte åka resten av säsongen och det vore ju lite surt med tanke på att vi har runt 100 skiddagar..=P
Sen har även tjejerna från teamet, vi är 4 stycken, vart hemma hos Matilda som bor en bit från Östersund ute i skogen. Vi hade en myskväll och jag konstaterade i bilen på ditvägen att jag verkligen älskar att åka bil.
Jag vet inte riktigt varför. Det är så skönt när man lyssnar på musik. Tystnad. Hus som sveper förbi, skog. Jag funderar alltid på vad som händer inne i husen jag åker förbi. Och så kopplar jag på något sätt på de allra djupaste tankarna när jag åker bil. Fast på ett bra sätt. Jag försöker tänka på hur jag ska fixa det som är dåligt, försöker tänka på hur jag ska bli en bättre person.
Fast sen kan jag också sitta och tänka på skitsaker. Som typ hur många träd man åker förbi häruppe varje gång man åker bil. Sjukt många i alla fall och husen är inte direkt lika många. Haha.
Aja babbel babbel.

Zebra caféet öppnar luciahelgen, då kommer även Marta och hälsar på. Första kompisen som kommer upp hit faktiskt, hoppas verkligen på att fler kommer upp. Många som sagt att dom kommer men man ska inte ta ut glädjen i förskott! Men Rebecka, Ante, Unn, Lina och Kajsa hoppas jag på i alla fall. Vill VILL VILL.

En vanlig vecka ser förresten ut såhär nuförtiden:

Måndag:lediga
Tisdag: skoldag med föreläsning/lektion, tjejgrupp där jag och 2 till är ledare. Vi hade självförsvar med en ascool livvakt förra veckan tex.
Onsdag: kamratstödjare på en högstadieskola här, sitter och pratar med folket helt enkelt. På kvällen är det alltid dramagrupp (vi ska spela upp ett julspel om några veckor där jag är en full, finsk jultomte) och såklart Bonde söker fru!
Torsdag och fredag: Ledarskapskurs. Som är bra. Intressant och bra. Det enda "plugget" jag har i veckorna egentligen.
Lördag: nattcaféet på kvällen
Söndag:lediga

Ungefär så. Kvällarna spenderas med ridning ibland (har ridit 2 gånger förra veckan, hästen är galen och jag har mycket att jobba på med henne kan man säga...!!) allmänt häng och snack, te drickande (försöker lära mig gilla den äckliga smörjan..) promenader, film, träning av olika slag och nu blir det framförallt utförsåkning såklart. Lär nog bli ett par dagar i veckan.

Så nu vet ni lite mer. Rörigt inlägg I know.
Nu ska vi planera inför Duvedsprojektet som ska spelas upp under sportlovsveckorna för läger och även ungdomar i Åre trakterna. En rätt stor grej, budgeten för hela kalaset ligger på 30 000 så det säger väl en del om hur pass stor grej det är. Ska bli kul, mycket arbete men kuuul. Vi kommer göra det bästa Duvedsprojektet någonsin! I promise.
Fast så säger de tydligen varje år. Haha.

CIAO!

RSS 2.0