Skärgården

Så var semestern igång. I fredags började den bra med grillning hos Ante. Kvällen fortsatte senare på natten med Camilla på ett hemligt ställe jag inte tänker prata om här. Haha!
Kul kväll i alla fall. Förutom att jag försov mig. Rätt rejält. Tack och lov fick jag skjuts hem så jag hann träffa Lina och Mattias för att åka ut til saltsöbaden där vi tog en skärgårdsfärja. Familjen plockade upp oss och igår kväll kom hem vi hem. Otroligt mysig och bra helg, kan inte bli annat med vädret. 
Ska snart träna, sen ska jag träffa Nea lite (min lilla kvinna är inte så liten längre, hon fyller 19 idag) och senare i eftermiddag/kväll åker jag och bror ut till båten igen. Ska vara där till på fredag tror jag, kanske torsdag. I värsta fall om det blir hemskt väder kommer jag hem redan på onsdag. Ett par dagar i alla fall, den som lever får se..

Jag diskade häromdagen på båten. Jag tappade en japansk kökskniv. I vattnet. Den sjönk. Som en sten ungefär. Det var inte så bra. Jag är inte så duktig av mig på det där med båtliv. Jag glassar mest i solen om jag får välja själv... sover lite. Lyssnar på det kluckande vattnet. 
Och får panik över allt jag verkligen borde göra. Hoppas verkligen att jag under de här dagarna kan varva ner lite. Nu är jag ledig och det är jag värd. Måste printa in det i mitt lilla huvud.

Så ha en härlig vecka gott folk, mobilen når man mig alltid på (klarar tyvärr inte att stänga av den...) och jag blir glad om ni ringer! Unnan, jag förväntar mig MINST ett samtal i veckan. Bara så du vet. Tror att nån i familjen har comviq...

Några bilder från helgen.

1. Kaptenen pappa Harry och jag
2. jag och lina (jag med extremt stort blåmärke på låret)
3. jag och mitt lilla barn
4. än en gång jag och mitt lilla barn, jag var rätt kass på att ro. Men nog funkade det
5. En liten sköning med föräldrar var med ut en dag. Alicia, är hon inte helt underbar?





pictures

Helmysig kväll med jacob i stan, köpte mat och glass, knallade, satt vid vattnet, åkte djurgårdsbåt. En riktig sthlmskväll.
Några bilder kanske?
första är från poolpartyt hos Marta förra helgen, de andra är från Jens drinkfest förra veckan.






SÖMN ja tack. En liten sak till bara; PROVIVA mango är världens godaste dryck. Typ. Har druckit både en sådan OCH pago idag. Vadå sann lycka för smaklökarna.

Och så bara en sista sak till.... hahaha.


nothing works

Datorn är mysko. Brorsan gjorde något med den, och nu är det vanlig windoms ni vet. Så jag hittar inte nåt, inga bilder ingenting. Och internet är lite småknas. Allt funkar inte. Hm. Och han är i skärgården, men på söndag fixas det väl... jag som tog bilder till ett inlägg i fredags tom! Himla ambitiöst måste jag säga! Så går det inte ens att lägga upp... hmprf.

Fredagen var som sagt väldigt chillig, sov, sprang en mil, kollade på tv och åt massa skit.
I lördags städade jag, handlade och lagade mat till några vänner som kom över på middag. Sen vart det utgång, Huset (för ovanlighetens skull...) med Nea, de andra drog tidigt men lite kungsängenfolk kom så det var skoj! Emil, Tim mfl.
Nu i veckan har jag mest jobbat, jobbade 13 timmar i måndags, i tisdags var det Maddes möhippa och igår gjorde jag massa tråksaker som tex laga mat (Clair, du skulle vara stolt över mig nu. Mycket vegetariskt!).
Jag bara diskar, städar, tvättar och lagat mat känns det som. Inte kul och vara själv hemma.
Gör ju precis samma saker på jobbet så är väl därför det känns så...

Igår sprang jag en mil igen, så underbart skönt. De sista kilometrarna hade jag dock sjukt ont i låren. Träningsvärk gissar jag eftersom jag cyklar så mycket om dagarna på jobbet.
Så träningen går bra, det gör det. Det tråkiga är att jag går inte ner något i vikt, snarare har jag gått upp 1,5 kg! Tjenare muskler I hope?! Måste sluta med sötsaker eller något kanske..? Äter ju rätt så nyttigt och regelbundet så borde inte vara maten... sötsaker en dag i veckan borde jag hålla mig till. Gör förmodligen lite skillnad.

Nu ska jag till stan för att träffa Ante och Jacob!
Imorgon efter jobbet ska jag til kungsängen för grillfest, sen åker jag till skärgården. Kommer hem sön-mån, sen bär det av några dagar igen med båten, för vet ni vaaaaad? Imorgon får jag semester!!!!!!!!!!!! 2 veckor! Sen jobbar jag 4 dagar och sen är jag ledig igen! LYCKA.



The story of the impossible

Är hemma idag. Ont i magen. Jätteont i magen. hade det igår med, men igår var jag nog ändå mest trött och arg på mig själv. Det var drinkfest hos Jens i förrgår (onsdags) det var mycket trevligt, sov 1 timme, sen var det raka vägen till jobbet. Igår kväll efter ett samtal med en vän insåg jag hur dum jag är.
Väckarklockan ringde så att säga.
Förändring, nu. Inte när jag åker till Åre. Utan nu. Till och börja med ska jag vara hemma idag, en hel fredag och ta det lugnt. Är själv hemma tills på måndag. Mamma och pappa har åkt till skärgården och micke är på jesusrock uppe i norrland. Ska titta på tv, städa rummet och banka in lite saker i mitt lilla huvud... träna ska jag göra också. Magvärken kanske släpper lite då? Ska köpa massa onyttigheter. kakor, glass och godis. Eller nåt i alla fall. 
En riktig svullodag. Ska springa den vanliga rundan till Pampas, via karlbergs slott, karlberg, fridhemsplan, kungsholms strand och så tillbaka. Blir runt 6-7 km så då försvinner ju lite av allt skit jag tänker äta.

Mycket att fundera på, men en viss person som är en av mina största förebilder, utan att själv veta om det, får mig att sträva efter att bli den jag vill vara. När jag träffar den här personen inser jag så mycket om mig själv... och det kommande året uppe i Åre kommer bara göra gott för mig. Jag behöver verkligen åka iväg. Endast för min egen skull. 
Om jag inte skulle träffat den här personen, och även några personer till som jag tänker på just nu, skulle jag må skit nu. Jag skulle ha trasat sönder mig själv. Fy vad jag är glad över att jag lärt känna de vänner jag har. Man blir som man umgås, så sant så sant. 


den här låten hörde jag första gången på tv, firends reklamen ni vet. Riktigt skön låt. 

'Peter Von Poehl- The story of the impossible' 




Så liten i mina ögon...

nya skor

Helgen har varit bra. Skärgården med mamma och pappa fredag kväll till lördag eftermiddag. Jättemysigt. Jag har starka känslor för den där båten. Puttrade runt med jollen lite också, sjukt läskigt när det är mindre bra väder o små vågor. Usch. Men en mysig kväll inne i båten blev det. Jag blev lite putt bara då pappa envisades med att köra typ i 7 knop hela vägen. vad i hela friden köper man en hyffsat snabb motorbåt för om man inte ska åka snabbt?
"Vi åker snabbt imorgon på hemvägen. Det är för dyrt att åka snabbt både dit och tillbaka" var pappas slutsats.. jag muttrade lite men kunde väl inte complaina så mycket mer. jag tänker ju då aldrig betala någon föda till den där båten.
Snabbt blev det på hemvägen i alla fall.


Båten i all sin ära, på galärbryggan där vi köpte den
Pappa och förmodligen världens godaste knäckebröd
Mamma
Och så jag på båten när jag precis klämt min tunga i en flaska.
Sist men inte minst; jag a la baywatch. Jag lekte hos Marta i torsdags, vi tog en hel del pose bilder. Bara på skämt. Såklart. Det är därför jag ser så löjlig ut, jag försökte inte ens vara snygg. 

I lördags efter båtturen var det poolparty hos Marta, det måste ju bara påpekas sådär. Tog tyvärr inga bilder men det gjorde någon av alla vänner som var där så det kommer väl. Mysig kväll som slutade med lite utgång på söder för mig, Kajsa, Jens och Anny. På söndagen var jag på grönan, det var verkligen inte lika kul som för några år sedan. Blev ganska besviken men men... ett nytt försök en annan gång kanske? 




Idag efter jobbet, som för övrigt var en ovanligt stressig dag, köpte jag skor på löplabbet. Testade finingarna ikväll och de funkade fiiint. Antingen har min kondis förbättrats de senaste veckorna eller så var skorna typ sjukt mkt bättre än mina andra. Jag tror det var en mix. jag sprang, sprang, sprang, i regnet dessutom, och det kändes kanon. Typ hela tiden.
Förutom när jag lite ohett ramlade i en trappa vid fridhemsplan. Sånt händer även de bästa.


farmor och farfar

hemsk morgon. sen blev dagen bättre och bättre. 
Efter jobbet vaxade jag benen, hela inklusive bikini. Vilket med andra ord betyder att jag är såå redo för kanonbra väder ;) så solen, hej hej solen kom! Imorgon och på torsdag är jag ledig och efter jobbet på fredag ska jag, mamma, pappa och marta ut med båten så då visar jag också gärna mina ben för solen. haha.
Grymt skönt att bli av med iaf. Det kostar ju dock.. orkade inte vänta på elevbehandling, o det går så mkt fortare på en riktig salong. Hon var sjukt trevlig också, blir lätt ett återbesök någon gång i framtiden.

Sedan efter en god middag (lax) övningskörde jag till farmor och farfar. Inser varje gång jag är där att jag är där alldeles för sällan. De är så fina. Sen gled jag och pappa runt i stan lite, för er som inte känner mig så verkligen älskar jag att åka bil i sthlm. Framförallt en kväll, kolla på folk. Genom bilrutan. förstöra miljön lite. Mys.
Vi gick in på clarion också, det nya som öppnat vid norra bantorget. För jag är ju lite småtokig i hotell. 

Jag känner harmoni idag. Faktiskt. Jag har så mycket att vara tacksam för, det inser jag mer och mer för varje dag som går på jobbet. Att jobba inom vården är tufft, det kan man inte säga annat om. Och det är nog inget framtida yrke för mig men jag är otroligt glad att jag jobbar nom hemtjänsten i sommar. Att jag får möjligheten att se hur människor man i det vardagliga livet inte har kontakt med, har det. Det ger mycket. Empatin om något växer, ansvaret med. Och även glädjen för de små sakerna i livet... som rökta laxfenor. har aldrig ätit det men en kund älskar dom. Hon blir så lycklig när hon pratar om laxfenor. 
Jag ska från och med nu ta vara på de små sakerna i livet ännu bättre.

Som nu ska jag krama mamma i trehundra år (förstår inte hur jag ska klara flytten till Åre... ingen mamma att krama!) och sedan kolla på sex ad the city (som jag egentligen inte tycker om att jag tycker om) och sen sova. Imorgon är jag ledig. Det bidrar nog ganska mycket till min positivitism idag. (kan man säga så?)

Så läsare, ta vara på de små sakerna runt omkring mer. Nära och kära såklart, krama varandra. Men även typ mat och träning, var glad att just Du kan ta den där löprundan runt sjön och den vackra naturen och sedan har råd att köpa god mat. 

Tjenare Sara..... frälsningsarmen here I come...  




storebror och jag. Honom ska jag försöka vara trevligare mot i framtiden.. häromdagen kom han fram helt spontant, gav mig en kram och sa "jag älskar dig". Det brukar jag göra ibland, men att han gjorde det bara sådär. Det är inte ofta. Det gjorde min kväll och det tänker jag på lite då och då.

Fy vad bra jag har det.
Nej det blev för positivt.
Något negativt måste jag ta upp:

Psykiatrin i Sverige. Sjukt. Helt sjukt. För våra skattepengar, VÅRA (ja jag har betalat skatt några år) bygger de exempelvis skandinaviens största shoppingcenter här i Solna. En ny stadio också. För många miljarder.
Samtidigt går en psyksjukman fri och knivmördar en oskyldig sextonårig tjej i Södertälje, för han inte har fått vård. Han hade tidigare självmant sökt hjälp men inte fått någon. 
Jag blir arg. Arg på samhället. Pengar återigen, ALLT handlar om pengar. Medmänsklighet och omtanke, vart tog det vägen? Ska nog skriva ett brev till statsministern. Starta en protestlista. 
(Det är sånt jag säger och sen har svårt att få igång...haha, så förvänta er inget)
MEN nej, jag blir så förbannad. Gah.

Nu tillbaka till min fina värld, tv, fina människor och räkor!

Sommar

Den där sommarkänslan som infann sig ungefär ett dygn försvann lika snabbt som den kom. Jag har jobbat 5 dagar nu, jobbar imorgon och sen är jag Äntligen ledig två dagar. Jag vill inte jobba. Jag trivs men jag behöver vara ledig. Jättedumt att gnälla, jag vet. Men jag vill umgås med vännerna. Jag flyttar snart. Om lite mer än en månad. Jag måste få ha en skön sommar med dom som gör livet värt. Efter en jobbdag är man halvt död. Om det inte är helg för då tvingar man sig själv att låtsas vara pigg i alla fall. I fredags var en sådan dag. Jag drog ut med Ante, Rebecka m.fl trots min trötthet. Men man kan inte låta en sådan sommardag (var ju sjukt fint väder) gå till spillo. Icke.
Det dumma med mig är att jag tar åt mig så mycket. Av det. Av han. Och honom. Finns verkligen ingen anledning till att göra det. Ingen alls. Men jag är en känslig person, utan tvekan. Sedan att han och han beter sig som svin, kan jag inte göra något åt. Men sedan att han av alla människor gör det.. ja nej. Det är över nu. Kapuuuutt. Slut. 
Ja det var en liten gåta va? haha. 

Mamma orkade ut på promenad i fredags, ner till vattnet. Åt vid pampas och solade sen nere vid vattnet. hade en jättemysig kväll. verkligen. Det kommer flera, det gör det. Frågan är bara om vi kommer få sällskap?

Jag borde verkligen fixa körkortet också. Borde borde borde. Orken finns dock inte. Jag tränar hellre en kväll än pluggar teori eller övningskör. har förresten tränat duktig senaste veckan. 2 sjuka styrkepass, extrem träningsvärk efter båda (har ökat vikterna nu, himla skön kick) och gått hur mycket som helst. en powerwalk, en annan dag sprang jag lite, och när jag jobbar ute (som jag gör o kommer göra 3 o en 1/2 vecka) går jag sjukt mycket. Idag har jag gått ett par mil. Plus att det tar 20 min att gå till jobbet o sen hem. Och jag går fort. Jämt. Så alla dessa steg borde ge några resultat.
Tyvärr är jag mindre bra på att inte äta sötsaker, haha. Så det kanske jämnar ut sig.. nä men just nu får jag. Har anledningar. Och jag har shoppat också. Delvis tröstshoppat måste jag erkänna. (låter bättre så ;) )För så mycket pengar att om jag fortsätter kommer jag ju gå upp i summor som liknar Blondinbellas shoppingvanor.
Nej kanske inte, men jag måste hålla i pengarna bättre nu. Nästa år blir det snåleri så det skriker om det. 
Är ju knappast någon modeblogg, eller dagens outfit person. men jag kan berätta att jag köpt världens finaste underkläder, klänning, träningsbyxor, tröjor, linnen mm. Det mesta till bra priser. 2 par skor också. 
Nu blir det ingen shopping på ett tag. förutom skogsmullekläderna jag måste köpa inför min tid i Åre.
Köpa kängor liksom? Va? Jag? Ne..? eller? ska ju börja fjällvandra! Det här blir spännande...



Inga sommarbilder dock men här är Huvudsta strand i alla fall. Otroligt vackert, härligt att jogga på och nån gång i sommar ska jag hyra kanot vid pampas o paddla längs karlbergskanalen där det är sjukt mysigt.

mysig restaurang och det finns massa fina båtar och även sjukt fina (och sjukt dyra) husbåtar att kolla på! Drömma sig bort lite gör man lätt där.... så nära stan, bara några min promenad till antingen Västra skogen eller Huvudsta, sen tar tunnelbanan 8 min till centralen. Annars kan man gå till Karlberg/Fridhemsplan på 15. 
Jag gillar vårt läge. Lätt att jag gör. Tänk er då att det finns fina trävillor några hundra meter från pampas. med egna bryggor och husen är såå fina. Finns bara 2 stycken där. Tjenare vad dyrt det måste vara. De husen är inte precis små heller.




Nu blir det tv, övningskörning om jag pallar och städning. Behöver jag säga att  vädret suger idag?

Härlig sommarkänsla

Onödig information

 

Du har ..
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr (som jag i och för sig inte använder..)
( ) Ögonfransböjare (mina är För böjda.. tro mig)
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr
Summa: 9

Du ..
( ) Använder locktång/plattång varje dag
(x) Använder foundation varje dag (mineral)
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag 
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag (försöker)
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag  (1 gång i veckan om jag är smart)
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad
Summa:4

Du har..
(x) Tonat håret
( ) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen
Summa: 2

Totalt: 15


0-10 Naturligtvis naturlig tjejen! yeah
10-15 Konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö
20-25 Fryst jordgubbe
25-30 Barbiedocka. Bara plast

 

 

Här hemma är det dystert. Det är inte riktigt någon jippieyeylivetärunderbartstämning. Inte så konstigt med tanke på omständigheterna men det är tröttsamt. Samtidigt är min familj så fin, tar hand om varandra. 

Och mamma orkade laga mat idag, sjuuukt gott. Ingen lagar mat som hon! Stekt kycklingfilé, någon god sallad och en kesoröra med äpple och något annat. Kom hem efter ett härligt styrketräningspass, sprang hem, och kom hem till den där maten. Kunde inte må mycket bättre. 

Så nu sitter jag här. Slut i kroppen, mätt och belåten. Ska kanske träffa Nea sen. Annars slöa framför tv:n. Jag klagar icke!

Imorgon börjar jag jobba igen efter nästan en veckas ledighet, känns lite sådär... jobbar 6 dagar, ledig 2 dagar och sen är det i princip heltid några veckor. träffade chefen på hotellet nu också när jag var och tränade, han verkade vilja boka in några arbetspass med mig så hoppas på det också. Vill gärna ha kvar det jobbet, trots den dåliga lönen.

 

Hursomhelst, nog om jobb. I tisdags och igår infann sig den första sommarkänslan för min del i år. Jag och Miriam åkte ut till hennes syrras+mans lägenhet i Nacka, Saltsjö-Boo och upptäckte att de lägenheten låg 3 minuters promenad från vattnet. Massa fina båtar och inte minst massa fina, sjukt dyra helt underbara villor! Pratade strunt halva natten, gick ut och sprang på "morgonen", solade vid vattnet, Miriam tog sig ett dopp, åkte taxi till stan (busstrejk ju), mötte upp Johanna, käkade i gamla stan, såg Sex and the city (som var överraskande bra) och avslutningsvis tog en kort promenad till Kungsträdgården. Åh vad jag mådde bra när jag kom hem igår kväll! =)

Miriam har stora problem att ta sig till och från jobbet då hon bara kan åka buss så hon ska bo hos mig imorgon, hoppas på att hon stannar några dagar =). 

 

 

 

You don't care, and I don't care that you don't


RSS 2.0