Finlandsbåten/Sheraton nästa?

Jag söker jobb för fullt nu. Och jag vet vad jag vill. Jag vill ha ett utvecklande, varierande jobb där jag får möta kunder. Finns det möjlighet reser jag gärna också.
Jag vill så sjukt mycket! Har insett att jag inte är bunden till något, eller någon när jag flyttar från Åre hem till Sthlm i Juni. Då kan jag göra vad jag vill. Och jag har inte ens bråttom någonstans. Eller jo, till nya utmaningar har jag bråttom. För det sista jag tänker göra är att komma hem och inte ha något att göra, eller inte ha några pengar.
Shit, vilka möjligheter man har... med envishet, nyfikenhet och mod går saker man tror är omöjliga.
Ett exempel;
jag ringde till Sheraton idag.
Förstår ni, Sheraton? Det är ett av de finaste hotellen i hela Sverige. Jag ringde och sökte jobb som receptionist och trodde jag skulle få nobben direkt. Men vet ni vad den trevliga kvinnan säger?
Skicka ditt cv och så får vi se sen, kanske kan vi träffas. Jag hör av mig. Plus en del andra positiva saker. Hon gillade mig. Jag gillade henne.
Personkemi redan på telefon bådar gott.
Vi får se vad som händer... trots att chansen är liten kan jag inte låta bli att hoppas lite, spännande!

Annars blir det väl finlandsbåten kanske? Kan ju bli ett äventyr det med, även fast det inte är lika flashigt.
Sen har jag kommit på att jag skulle kunna bli reseledare. Det skulle nog passa mig.
Undrar hur allt blir, hur sommaren blir. Hösten.

Nu ska jag i alla fall försöka leva i nuet som jag uppenbarligen är så dålig på. Just precis exakt just nu sitter jag i TV-rummet, min rumskompis sover, och ska kolla på Lipstick Jungle som Anna lyckats få mig intresserad av.. Är riktigt glad för att jag fått låna Johannes dator, känns så lyxigt när jag inte har någon.
Så det är jag glad för nu. Datorn. Serien. Samt alla fina minnen jag har med fina vänner (jag gjorde fotoalbum idag).

Och imorgon, då blir det utgång i Åre igen! Med alla dryga Sthlmare.. ja, det är faktiskt sant. Sthlmarna som kommer upp till Åre är dryga gånger tusen. Alltför många i alla fall. Segt att dom ger oss andra normala människor ett sånt rykte. I tisdags när vi stod på torget pratade vi med en 16-åring från Liiiiiiidingöööö. Och när jag sa att jag kom från Solna sa hon jaha okej som om jag sagt att jag bodde i en liten etta i rinkeby med 5 hivsmittade piiiiip.
Skitunge.
Men jag är inte bitter.

Godnatt. Ciao

Nattliv i Åre

Tydligen var det lite opassande text så får väl ändra lite..

Igår vart det min första "riktiga" utgång här i Åre. Det var sjukt kul! Började med middag på Broken med ett gäng sköningar för att fira Anna lite som fyller 22 på måndag. Sen vart det ett glas vin på tt, sjukt mysigt ställe. Sen var det bara jag och Cissi kvar och vi pyste till bygget, the place to be om man vill dansa i Åre. Vi hade riktigt kul!
Idag har jag mått skit. Inte för att jag är bakis för jag drack för lite för att bli det, men för att jag har sovit 4 timmar och jobbat på caféet hela dan, 13 timmar totalt. Med lite feber, ond hals samt fullt medveten om att jag ska städa hela dan imorgon (jobba på skistar).
Sen brände jag mig i ugnen idag också. Inte min dag. DG drar mig bara ännu djupare ner i skiten eftersom han är ännu bittrare än jag idag. Men nu har jag har gått över från att vara en bräcklig liten ekorre till en övertrött kvinna som fascineras av brännmärket/blåsan på min arm...  Underhåller mig själv så att säga. Calle är på besök också så nu har jag någon ny att gå och krama på, är det något jag behöver så är det kramar.
Jag saknar mamma och pappa. Och Micke. Ska bli så kul att träffa dom snart. Dom är så fina och bra, min familj.

Igår hoppade jag i backen. Det var ingen hit. Inte alls. Haha. Jag flög i luften, ramlade på rumpan och det gjorde ont. Idag mår min bak mindre bra. La även märke till när jag var på toa att mina ben är fulla med blåmärken. Känner mig rätt frän om jag ska vara ärlig. Blåslagen. Har till och med ett blåmärke på handen, fråga mig inte hur jag lyckats med det.


En låt bjuder jag på också..sjukt bra. Kings of Leon- Use somebdy. Nyfunnet bra band. Mumma. http://www.youtube.com/watch?v=JCZfJ5ai07U

Fungerar inte att posta det. Aja. Gå in och lyssna. Den är bra.
Tänkte lägga ut lite bilder, men det går inte att kopiera från Simons blogg.. han fotade nämligen på föreställningen i tisdags. Inte kunde man kopiera bilder från finest.se från igår heller. Men en bild ska ni få se... en otroligt charmig sådan tagen på tågresan på väg till Sthlm i höstas.


Over and out, biiiiiaaatch

Skador, ABBA kväll och liftkort

Haha ja Linnéa, dramat ska filmas. Kan kanske ta med mig hem v.11 =) om jag hinner få det på band.
Unnan... du bara detdärfinaordet i min olycka! ;P det var nog rätt kul.. men du ska se hur blått mitt smalben är nu :P ser skitäckligt ut.

Igår i backen vart det mest skogsåkning, jag tyckte det var skitläskigt på flera ställen men vågade köra på rätt bra ändå. Var mycket snö i skogen och bara ett par minusgrader så det var en riktigt skön dag! Ramlade dock och slog i ryggen, det knakade till och kände igår kväll och idag att jag har rätt ont.. var med andra ord inget bra knak. Idag lyckades jag även ramla på ansiktet. Haha, vi kollade på puckelpisttävlingen och så när vi skulle därifrån lutade jag mig ner för att knäppa på brädan och så gick det som det gick.. så nu har jag svullnat upp lite och fått ett litet sår. Jag lyckas alltid ramla på världens konstigaste och ocoolaste sätt!

Igår kväll var det ABBA tema på caféet. Jag, Ida och Matilda hade heta outfits och vi showade loss och bjöd på oss själva ett par låtar. Det var bland det obekvämaste jag gjort måste jag ärligt talat säga haha, men det var kul. Om 2 veckor är det dags igen och då är det The Real ABBA night. Igår var det bara en light version.

Om någon timme blir det liftkortsutdelning än en gång. Grymt kul att träffa lägerledare och deltagare, alla är så sjukt peppade på att få vara i Åre en vecka. Blir lika glad varje gång man ser turister åka härifrån och man inser att man får vara kvar hela säsongen.
Men.. sthlm om några veckor ska ändå bli underbart! Dans mina vänner, det blir dans. Hemma är alltid hemma.
Är riktigt skönt att det här känns som hemma nu på ett sätt ändå, att jag trivs igen.

Ha det fint, ta det lugnt i tunnelbanan.. slå er inte!
Och just det, Glad alla hjärtans dag! Själv firas det nog med en kall öl ikväll... mumma.



Så rätt! (...om det hade vart snowboardåkare istället..)

Let the show begin

Duvedsdramat har haft sin premiär! Det var igår kväll, tisdag kl 19 det började. Det gick väldigt bra förutom lite tekniska problem. Folket skrattade på rätt ställen, jag levde mig in i fjortisrollen för fulla muggar, filmerna uppskattades, ja.. det flöt på. Förutom en liten grej, som tack och lov hände på genrepet; jag ramlade genom scenen. Det var ett hål som jag itne såg för det var helt mörkt, så vips ramlade jag ner. Haltar typ idag och har världens bula. Haha, jag lyckas då alltid!
Och pistvaktsdansen som killarna gjorde var en stor hit! Vilket Zebra team alltså. Ibland går vi varandra på nerverna men jag tycker om alla så mycket också.
Nu är det 5 föreställningar kvar!
Det lustiga är att nästan alla som kommit och kommenterat min roll säger att jag gjort det så bra, "du har ju en särskild fallenhet för det där med fjortis". Haha, Sofia trodde till och med att jag varit en fjortis. En riktigt bitchig, blond, uppkäftig, osv fjortis. Men det har jag inte. Ärligt talat. Jag har vart en tonåring med humörsvängningar, visst. Men ingen fjortis. Det måste jag bara understryka. Rollen är bara inte alltför svår att gå in i... otroligt rolig roll tycker jag. Lättsam och ja.. blåst.

Nu sitter jag på caféet igen, med DG och Sofia. Vi har bakat massor idag, eftersom det är första dagen på veckan vi har öppet så blir det alltid lite extra mycket att baka på onsdagar. Jag gick ner till affären för ett tag sen, och precis när jag ska gå in på Zebra så ropar någon på mig. Och vem står där om inte Markus! Som jag inte träffat på säkert ett och ett halvt år. Satt och tjöta en halvtimme och det var riktigt kul att se han. Träffa bekanta här uppe är extra roligt!

Imorgon är jag helt ledig, inge Duvedsdrama eller skola heller. Det blir backen med andra ord! Med det här vädret kan det inte bli annat än gött..

Snodda bilder från Jonatan. I söndags var detta..

Jag var glad. Så därför valde jag att se ut såhär....(?) Innan säsongen är slut ska jag ha några riktigt snygga, fräna bilder när jag susar nerför backen.. eller kanske railar till och med?

Han var också glad.. det syns va

Har inte själv vart nere vid Ristafallet nu under vintern, men visst ser det fint ut?
Vattenfallet som inte syns här, har frysit till is, och det är sjukt mycket snö.



Nu ska jag skicka ett paket till min lilla kusin Xue som inte är så liten längre, lillkvinnan har nämligen fyllt 6 år.
Och just det, Rebecka kommer upp vecka 12! Ska bli SÅ kul! Sen kommer kusin Jocke+kompis v.15/16 och Ante och Erkki i slutet av mars typ. Ska bli kul med lite besök.

Lina, kom och bada med mig på holiday!! Då blir jag en lycklig kvinna! Det finns billiga biljetter upp hit nu!

Ciao

Rix morronzoo o heldag med Matilda

Igår morse gick jag upp tidigt, sjukt tidigt. 4.45. Vi skulle nämligen till Tott hotell här i Åre för att käka gratis hotellfrukost (värt 135:- per person) och kolla på när de sände Rix morron zoo rätt framför näsan på oss.
Hotellet är riktigt fint och frukosten var god, och det är inte varje dag man sitter med på en radio inspelning.. för mig var det lite som julafton eftersom jag älskar hotell. Tänkte på de som jobbade där och deras positioner och funderade på vad eventmanagern skulle göra idag... haha. Vi tog kort med Gert Fylking också, bildbevis kommer.
Rolig morgon i alla fall!


Sen repade vi morgonen/förmiddagen inför Duvedsdramat, första föreställningen är som sagt på tisdag. Spännande! Sen var det Zebra caféet hela eftermiddagen o kvällen med Ida och Lukas. Det kom en del folk och vi spikade datum för kommande händelser på caféet... så som Abba kväll på fredag och pistvaktskväll samt Grease kväll.
Sportloven är ju igång nu så vi förväntar oss mycket gäster. Abba showen ska bland annat jag vara med i. Haha det kommer bli hett vill jag lova!

Holiday Club, Åre

Idag har jag och Matilda haft en mysdag. Började med Spa på Holiday, jag vaxade benen så det var ju inte särskilt skönt men nödvändigt. Imorgon ska vi bada på upplevelsebadet och basta där för det ingår. Jonathan ska med också och innan var jag mest glad över att jag skulle få bada! Sen frågade jag om han ville med igår och så sa han ja. Då ångrade jag mig. Haha. Bikini på vintern... ouf. Ohåriga ben har jag i alla fall!
Sedan köpte vi filmer och lagade mat, åt godis och myste. Snart ska vi in till Åre igen och äta ute (det blir något billigt, vi är ju inte rika och under den här dagen har jag redan spenderat för mycket) och sist men inte minst ska vi träffa de andra i teamet och åka och dela ut liftkort till 12 läger som kommit upp hit för sportlovsläger!
Innan badet imorgon blir det backen, förhoppningsvis Tegefjäll. Man får hitta till de ställen turisterna inte vet om ni vet.
Vilken helg! Lovely.

Hoppas ni har det lika bra? Emelie vet jag är i Thailand så sola åt mig med. Hoppas din födelsedag var kanonbra!
Lina, fortsätt kommentera. Kommer bli lika glad varje gång!
Unnan, where aaaare you?
Marta, hoppas du har det bra i Österrike och att solen skiner. Snart ses vi!
Nea, pluggisen... snart är du en familjemedlem rikare!
Rebecka, snart.. snart blir det party. v.11!
Ante, snart kommer du upp och hälsar på!!=D
Kajsa, party i Uppsala hoppas jag verkligen på.
Jacob, Kina en månad och sen tillbaka till Hawaii, du är saknad! I'm praying for you.
Mamma och Micke.. ett paket har skickats med försenad födelsedagspresent. Enjoy!

Jag saknar er! Jag har verkligen världens bästa vänner och familj. Det värmer bara jag tänker på er. Vecka 11 kommer jag hem och får träffa nästan alla ovanstående plus massa fler. Lycka!

Och du Johan, sno inga pengar

Ciao

Sportlovsveckor på ingång

Och så har det gått ännu en vecka. Det är fullt upp nu, sportlovsveckorna börjar nu till helgen och det är då vi i Zebra har som mest att göra. Liftkort ska delas ut, vi ska åka ut till olika läger och berätta om Zebra, caféet ska vara öppet 12-12 ons-lör, och det stora Duvedsdramat ska visas upp sex gånger. På tisdag kväll är första föreställningen och jag ser verkligen fram emot det! Det var länge sedan jag stod på scenen, den här gången blir det ju teater och inte sång men det ska verkligen bli kul. har kommit fram till att jag gillar teater. Jag spelar en fjortonårig, jobbig tonårstjej. Rollen är rätt lätt att leva sig in i, haha. (Av någon anledning?! ;P )
I måndags filmade vi lite i backen, det ska nämligen visas ett litet klipp om när familjen (som dramat handlar om) åker på semester till Åre. Haha jag åkte runt med den blonda peruken, utan hjälm och med idominsalva på läpparna. Det var killar som busvisslade på mig i liften och jag kan lova att det var för att jag såg riktigt blåst ut. Johannes var fransman och åkte runt i basker, underställsbyxor och en lite för liten randig tröja. Oerhört underhållande.
Det har vart strålande sol tors-mån. Riktigt bra i backarna med andra ord. Inatt har det snöat så förhoppningsvis kikar solen fram i helgen igen för då blir det riktigt gött.

När jag var ute med Evelina efter nyår hemma i Sthlm, sa hon en riktigt fin sak till mig, en komplimang. Sådana som man sällan ger varandra. "Du har ju alltid en platt mage. Jag har faktiskt tänkt på det, du har det! Det ska du va glad över."
har ingen aning om hur vi kom in på det samtalsämnet men jag blev i alla fall glad.
Saken är den, att det har jag då inte nu.
Den där någorlunda vältränade magen, den har försvunnit och ersatts av svällande fett och bilringar. okej nu överdrev jag lite men nog har det satt sig något mindre charmigt på magen som det inte var lika mycket av innan.
Jag gymmade 3 gånger i veckan hemma. Med undantag men oftast så gjorde jag det. Under sommrarna brukar jag springa. Här uppe blir det mycket utförsåkning, vilket blir en hel del styrka men inte konditionsträning på samma sätt som att springa.
Har helt enkelt ändrat träningsrutierna helt och hållet. Så jag har kommit igång med nya rutiner som ska funka här, eftersom jag inte har möjlighet att gymma.

-50 sit-ups varje kväll på pilatesbollen
-tjejträning på måndagar (cirkelträning, dvs mest styrka för hela kroppen)
-utförsåkning ca 4 dagar (2 heldagar och 2 halvdagar, det varierar)
-morgonpromenader tisdagar och torsdagar med Ida, 30 min (2 veckor har gått och det funkar bra, tro det eller ej jag som hatar att gå upp på morgnarna)

Det där med sit-upsen fungerar väl inte riktigt, men det blir ett par gånger i veckan i alla fall. När jag åker hem v.11 ska jag lyxa till det med att klippa och slinga mig. Om jag har råd. Just nu är mitt hår katastrofalt och jag går ju runt i underställ/mössa mestadels här. Vilket är skönt på sitt sätt men nej.. håret behöver sig en omgång.
Och så när jag sitter här och känner mig ful, får jag världens sötaste kommentar av Johan.
Nu känner jag mig inte lika ful längre.
=)

Här är från den där utgången förresten, vet inte riktigt hur jag lyckades med siffrorna men men.
Ironiskt nog ser det ju nästan ut som att jag har ett barn där under klänningen.. haha.



Nu blir det mat om ett tag och sen två timmars kvällsåkning med Degen och nå fler!
Ha det jättebra nu, träna och ta hand om er. Lagom mycket.
Man är snyggast när man utstrålar självförtroende. Det är verkligen sant. Hur snygg kropp man än har är man skitful om man ser osäker ut. Så sant, så sant.
Ciao

RSS 2.0