Åres hälsocentral en gång till...

Efter 2 hjärnskakningar under denna säsong hoppades jag att min otur skulle vara slut men icke. Igår ramlade jag, gjorde en ofrivillig framåtvolt och knäckte till nacken. Tänkte först att det kanske inte var så farligt, gjorde ont men var säkert bara nackspärr. Sen när jag kom ner till byn och Zebra caféet gjorde det väldigt ont... ringde mamma (mammor vet alltid bäst, haha nä men hon är sjuksköterska så) och hon tyckte jag skulle kolla upp det. Är ändå gratis för mig då jag inte fyllt tjugo än. Så det vart hälsocentralen, de röntgade i för säkerhets skull men som han trodde från början var det tack och lov bara en muskelsträckning. Nackkrage slapp jag i alla fall! Ska äta 4000 mg alvedon om dagen (stört mkt, skulle inte min vän Unn tycka om) samt något annat piller morgon och kväll.
Sov jättedåligt i natt, gormade varje gång jag skulle vända mig... efter frukosten i morse började pillrena verka eller så var jag helt slut men somna om kunde jag i alla fall. Så nu känner jag mig inte lika trött! Men det gör ondare idag.. röv.
Nu ska jag sluta klaga, som sagt får jag vara glad över att det inte är värre.

Glömde skriva i förra inlägget men jag har fått jobb hemma i Sthlm. Börjar den 6 Juni. Som receptionist på ett väldigt fint hotell. Ett av Sveriges finaste. Jag är så glad så det känns lite som en dröm.
Vad har man och klaga på egentligen? Nu får jag kolla på film och ta det lugnt, det fina vädret har som försvunnit lagom till idag också. Haha. Skadeglad.

Innan backen igår höll vi i teamet i gudstjänsten på Fildelfia i Undersåker. Det gick riktigt bra, det blev ett annorlunda möte med drama, en predikan som vi delade upp på alla i teamet, fina bildspel och ja det var lyckat. Peter våran Zebra lärare/pappa var stolt över oss. Kändes riktigt bra! Inser mer och mer att jag kommer sakna de här sex personerna som varit en stor del av mitt liv i nästan ett år.
Sen efter backen och sjukan blev jag bjuden på sushi hos min vän Martina, lagade den med henne och hennes pappa. Riktigt trevligt att bli hembjuden till några och slippa det här internatköket som är ganska äckligt.


Så som sagt, på minussidan en ond nacke som gör alla vardagliga småsaker himla krångliga.
Plussidan: jag har fått det bästa jobb jag kan tänka mig få som 19-åring utan alltför mkt erfarenhet, vila och kolla på film, försöka spela gitarr, rumskompis borta på tur vilket betyder att jag kan ta det lugnt ifred när jag vill, vänner som varit borta på praktik har kommit tillbaka till skolan och den sista, Anton, kommer i veckan. Jag har ca 5 veckor kvar här uppe och sen flyttar jag hem igen.

Det går ändå bra nu... =)

Ö-sund, S-vall, H-sand, Sthlm, Åre

Jahapp så var det ett tag sen man skrev igen. Förra veckan var jag och reste runt litegrann, först sov jag en natt hos Matildas syster Lovisa i Östersund, sen bar det av till Sundsvall och Härnösand för att hälsa på min vän Johanna, hennes man och deras lilla William. Sen vart det en natt hos några vänner till familjen utanför Sundsvall och slutligen hem till Sthlm fårn lördagen-tisdagen. Det var en riktigt bra vecka och det var skönt att komma bort lite, stressa runt hit och dit. En vecka i min smak!
Nu i veckan har det varit sjukt bra väder även här i Åre. Det har vart en härlig dag i backen, och igår vart det en topptur uppför Getryggen som det så vackert (?!) heter. Alla tog vi oss upp med snowboards, boots, pjäxor och skidor på ryggen. Gick nästan 3 timmar och svishade sedan ner. Det var helt underbart att se alla fjäll utan liftar och massa människor. Så sjukt vackert. Gud har skapat en så vacker jord!

I torsdags kväll var vi och såg Veronica Maggio. Hon är ju inte direkt en sångerska i mina ögon.. eller det är hon väl, men jag vet inte hon var inte så bra på att sjunga tycker jag bara. Men jag analyserar kanske för mycket..
I övrigt så har jag kommit igång väldigt bra med träningen igen. Den här veckan har det blivit en 3 st promenader, 1,5 mils cykling, lite styrketräning, en halvdag på snowboard, och 3 timmars vandring uppför ett fjäll samt åkning nerför. Inte alltför tokigt. Imorgon blir det backen igen.

idag har några av mina vänner varit hårmodeller, Ida, Matilda och Johannes. Dom är sjukt snygga alla tre! Jag och Emma åkte in till Åre och kollade på dom, sen knallade vi runt lite på Åre torg och liftade hem. Liftade in till Åre också. Gratis är gott! (Att lifta här är INTE samma sak som att lifta i Sthlm kan jag säga..och jag gör det aldrig själv)

Nu måste jag rusa, ska iväg till ungdomsnattcaféet tant annas där vi hänger varje lördag, var ett bra tag sen jag var där så det ska bli kul.

Här kommer några bilder från när killarna var och hälsade på, jag lyckades hoppa! Haha ful bild men ändå ;)





I'll be fighting for my love story

Dålig uppdatering, det har vart mycket som hänt senaste veckan. Så det här blir ett "jag gjorde bla och sen bla" inlägg.
Kusinen var ju här förra helgen med sin kompis, vi hade några riktigt goa dagar. Snön i backen sög tyvärr men vi körde på för fullt ändå. Var på en stor skidgala med några av världens bästa skidåkare. Jon Olsson med flera, bland annat en kristen åkare från Norge var där. De hade spelat in filmer så röstade publiken fram en vinnare samt juryn en. Riktigt kul att få se filmerna eftersom vi även sätt när de spelat in dom under veckan. Dom är så sjukt duktiga, fattar inte hur dom vågar... en av killarna bröt nacken när han ramlade i ett hopp.
Aj.

Nu i veckan har Ante, Erkki och Albin varit och hälsat på.
Dom kom i onsdags och åkte igår. Vädret har varit riktigt härligt de senaste dagarna, så några goa dagar i backen blev det. Framförallt i lördags. Åre är verkligen vackert när det är strålande sol, klarblå himmel och man ser alla fjäll runtomkring uppe från toppen. Vi hoppade och tog lite kort, jag har alltså lärt mig att hoppa! Vore riktigt kul att lära sig lite mer nu de sista veckorna. Lite härlig offpiståkning blev det också.
Just det, vi såg Sahara Hotnights i torsdags på bygget! Fick äntligen träffa Dessi, en gammal vän från Kungsängen, vart en riktigt trevlig kväll. Bra spelning men är man 159 cm lång är det inte så kul att stå en timme bland fulla, hoppande ölmän. Men killarna tog hand om mig så jag dog (läs svimmade) i alla fall inte. Buggade med en galen norrlänning också.. haha.

Annars så har de på skolan påsklov nu, men vi hade ju lov förra veckan eftersom vi har caféet öppet nu (sista veckan!) så imorgon har vi lektioner, halvdag och sen ska vi "reflektera i backen". Haha. Låter som en kanonbra dag med andra ord!
Igår var jag duktig och jobbade, det behövdes med tanke på alla de gånger jag ätit ute med killarna under veckan och alla utgångar. Även om man bara gör av med en hundring varje gång på inträde så blir det ju en del efter ett par gånger. Igår var vi och dansade igen, helt gratis dock eftersom Jonte betalade inträde för mig ;) wie.

Och vet ni vad som händer på onsdag? Då åker jag till Östersund för att på torsdag morgon åka till Sundsvall och sen Härnösand där jag stannar bara en natt för att sedan åka till Sundsvall igen för att sova hos några vänner till familjen för att sist men inte minst åka till STOCKHOLM på lördag morgon!!! Gissa om jag längtar. Det ska bli så grymt skönt med några dagar hemma. Egentligen hade jg inte tänkt att åka hem nå mer men hittade en så billig biljett så det blev så. Sen finns det väl några anledningar till också.. =)
Det ska bli så kul att träffa William, Johanna och Samuel. William är 1 år nu, och det var ett tag sen jag såg honom sist. Tyvärr bir det verkligen en snabbvisit men bättre än inget!

Jag har insett att man kan försöka komma över sina misstag, för min del från förra sommaren, men de hänger alltid med en och vissa händelser kommer aldrig försvinna. Ung och dum. Jag får se det som en lärdom. Livet blir inte lättare när man blir vuxen.. men det är ingen idé att må dåligt över saker man idag inte kan göra något åt. Det är bara bita ihop och gå vidare. Ibland önskar jag bara att jag varit lite klokare för ett år sen.


Detta blir ju en helt ny låt när han kör den akustiskt. Sjukt bra. Tycka vad man vill om honom men snygg är han, och han har fin röst.






En sista sak, den här kvinnan, Matilda Widholm är en av mina finaste vänner.
Jag är så glad att jag får vara din vän. Du betyder så mycket.

Om en månad kommer vi inte ses varje dag. Jag vet att jag kommer sakna dig så ofantligt mycket! Fortsätt vara den fina personen du är idag. Du är en förebild, en klippa. En guds ängel.

Big things are happening...

Hej igen! Fullt upp. Jon Olsson med flera är här och det är hopptävlingar mm. Ska tydligen på någon gala grej på lördag också. The thing of the year in ÅRE.
Japp.
I tisdags var alla vi som var med i Duvedsdramat och åt på Wallmans, deras dinnershow var riktigt bra! Får ni chansen att gå dit och äta så gör det. Det är dyrt men det är det värt! Maten var god också. (vi fick det i och för sig gratis men det hör inte till saken).
Annars är det påsklov. Jag borde och har väl faktiskt, nästan, börjat lite med mitt projektarbete. Kusin Jocke och hans kompis Petter kom till Åre idag så nu ska jag och min vän Anna ut och äta med dom någonstans och sen får vi se vart kvällen tar oss. Det blir nog kul i varje fall.
Det blir snowboard och en dag vart det faktiskt slalom, det var en riktigt intressant upplevelse... gick bra med tanke på hur många år sen det var jag åkte. Jag tog mig ner, kanske inte alltför smidigt alla gånger men jag körde skog och utmanade mig själv (lite mer än nödvändigt på ett ställe men inga brutna ben här inte..!)

Förra veckan var vi på en tur med Zebra, en otroligt härlig dag! Bilderna är snodda från Matilda



jag och Matilda var snygga och taggade



jag hade inte stått på skidor på 6 år och det blev ett par vurpor men det gick faktiskt väldigt bra för mig!



fika efter ett par svettiga km


 
vädret var underbart



Lukas och DG chillar i bilen, aka Gamla Bettan medans jag, Sofia och Peter åkte en extra runda på 5 km för jag hade tappat min mobil. Som vi tack och lov återfann.


Nu blir det som sagt byn!
Ciao

PS, mina kära föräldrar Raakel och Harry (ja dom heter så, festligt värre!) är just nu i KARIBIEN!! De ska till och med simma med delfiner. Gissa vem som inte alls är avundsjuk.

RSS 2.0