Reklam för en ROLIG blogg

Lite reklam till en av mina favoritbloggar.

EMIL.BLOGG.SE

I'M TRIPPING, I'M FALLING, I CAN'T GET UP

Hahahahahaaa.
Har ni tänkt på hur mycket små barn liknar fyllon egentligen?
Och med små barn syftar jag på typ ettåringar och liknande.

Stod precis och iakttog en liten krabat som var inne i butiken. Han vinglade nån meter, ramlade, kravlade sig upp på benen igen, stapplade nån meter till, rasade ihop i en liten hög på golvet igen, försökte ta sig upp vilket tog typ 30 sekunder, gick framåt men tittade bakåt (som barn alltid gör) och ramlade återigen och landade på läppen.

Barn i den åldern alltså. Dom pratar sluddrigt så man inte förstår vad dom säger, gapar och skriker, dreglar oavbrutet, kissar på sig med jämna mellanrum, kräks lite då och då, ramlar precis hela tiden... vilket är exakt hur man skulle kunna beskriva ett fyllo.

Men fan vad jag garvade åt den där lille ungen.Han skriver sånnahär riktigt roliga inlägg rätt ofta. Oftare än några andra bloggare. Vardagssaker som han beskriver på ett riktigt roligt, ofta nytänkande (!?) sätt. Jag skrattar sällan åt skrivna saker, har svårt att leva mig in i situationerna. Men åt den här bloggen och den här smarta, konsum jobbade 25åringen har jag skrattat ett antal gånger. Ett annat favoritinlägg var detta om SL och tunnelbanan, klockrent:

EMILS GUIDE TILL STOCKHOLM, DEL 1: TUNNELBANANEn ganska stor majoritet av mina läsare är 08:or, stockholmare, fantastiska människor... kalla det vad ni vill. Men sen har vi ju även folk som inte bor här eller kanske till och med aldrig ens varit på besök här.
Därför tänkte jag ta mitt ansvar som stockholmare och börja med en liten serie inlägg som ger er en inblick till livet i Sveriges huvudstad. I första delen tar jag er på en tur i vår underjordiska tunnelbana... häng med!


Du står på perrongen och väntar på att tåget ska komma.
På den digitala tavlan som hänger i taket står det att tåget ankommer om 3 minuter.
Vad skönt, tänker du, bara tre minuter kvar.
FEL! Står det 3 minuter, då kan du räkna med minst 5 minuter. Står det 5 minuter kan du räkna med 8 minuter. Och så vidare. En SL-minut är nämligen inte samma sak som en vanlig minut, och ju snabbare du lär dig det, desto mindre frustrerad kommer du vara VARJE gång du ska åka tunnelbana.

Är det rusningstrafik brukar dock tågen komma med 1 eller 2 minuters mellanrum, i alla fall om du befinner dig vid någon av dom mer centrala stationerna. Ändå kommer du se folk som panikslaget springer för sitt liv ned för rulltrappan mot perrongen, knuffandes gamla tanter framför sig så Metro-tidningarna flyger åt helvete. Det står nämligen ett tåg där nere som snart stänger dörrarna. Nu är vi trots allt i Stockholm, och vem fan har tid att vänta i en hel minut för att ta nästa tåg i lugn och ro?

När du kommit på tåget kan du njuta av Lasse Åbergs fina säten han har designat. Hoppas du får en sittplats förresten, för strippstången som fanns i mittgången på dom gamla tågen finns inte på dom nya. Så då får du stå där i mitten och balansera, samtidigt som andra balanserande tonårstjejer ramlar in i dig gång på gång.

När du kommit fram till din station är det viktigt att du tänker på avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av. Det kommer du bli påmind om genom en magisk röst i form av en kvinna som ropar detta varenda station. "Tänk på avståndet, mellan vagn och plattform, när du stiger av" säger hon.

Avståndet hon pratar om är ungefär en centimeter brett.
Har du anorexia? Är du en streckgubbe? Har du med dig ditt husdjur som är en nyckelpiga?
I så fall kan ni vara i fara, annars borde ni klara att ta er över helvetesgapet mellan vagn och plattform.

Innan det är dags att kliva av så måste tåget naturligtvis stanna vid perrongen först.
När tåget har stannat kan du ju bara gå av, eller hur?
FEL! Först måste du vänta i ungefär tre och en halv timme på att dörrarna ska öppnas.
Och då är det alltså bara att gå av tåget. Men inte om du är i T-centralen. Varför?

Jo, där står nämligen en jävla mur av människor tryckta mot dörrarna på andra sidan.
Jag vet att det är en komplicerad grej att förstå, men det funkar faktiskt bäst ifall dom som ska gå av tåget kan gå av först och därmed lämna plats åt dom som ska gå på tåget. Istället för att alla står och kramas ofrivilligt vid dörröppningen i tjugo minuter.

Just det ja, det här höll jag på att glömma för det är en ganska ny regel och dessutom kan jag inte bry mig mindre om den. Ni får sitta och ha en livlig diskussion ett gäng på tio personer om ni vill, men du får inte sitta ensam och ha ett mobilsamtal för dig själv. Detta gäller bara i vissa vagnar. Strängt jävla förbjudet.

Avslutningsvis... högertrafik gäller i rulltrapporna. Ni står still på höger sida, ni går på vänster sida. Däremot är det vänstertrafik i gången mellan tunnelbanorna och pendeltågen i T-Centralen. Det är där man märker vilka som är riktiga stockholmare och vilka som är turister.

Stockholmare... har jag fått med allt eller vill ni tillägga något?
Ni andra, välkomna hit, och lycka till i underjordens mörka tunnlar!

Anna Ternheim

Hard to believe how people move
Falling out of love with you
Tearing down all the walls and love, the chaos

Thought again, of driving by, the place we meet
You and I, where it started, how we lived, together always

My heart, still beats, for you
My heart, still beats, for you
After all, it's always you

You came down, hard that summer
I started to dance, remember
Everything, not a thought of you
And I lied alot too
Maybe to forget you

My heart, still beats, for you
My heart, still beats, for you
My heart, still beats, for you
My heart, still beats, for you
After all, it's always you
I come back too
I come back too you
I come back too you
I come back too youOch nej det är inget fel mellan mig och Krister.
han var så gullig och tog hand om mig hela dagen igår..
Helgen har vart blandad. Men ledig och bra i det stora.
Middag med Rebecka och sen blev det Solidaritet med henne och Nea
en snabbis. Det var kul med ett nytt ställe.. fick världens största och
jobbigaste drink. Haha den blev så enormt stor så ville bara att den
skulle ta slut så jag kunde börja dansa, så jag lämnade den till slut.
Det kändes stort, lämna en odrucken DRINK, den var dyr. Men men
vad gör man inte för dansen ;).
Igår var det kyrkan coh sen låg jag i sängen hos krister heeela dagen.
Skön söndag med andra ord.

Idag har jag tränat på Balance, Daniel Westlings gym. Det var nice. Men jag måste
säga att det slår nog inte mitt älskade Worldclass på Döbelnsgatan.
I alla fall blir det två veckor där. Ska bli kul att testa bla kettlebells som inte finns på
några andra gym än i Sverige vad jag vet.

Nu ska jag åka till Marta och slagga där.
Ciao

katarr sara

Piggheten själv.Fredag. Igår runt 3 tiden var jag happy för då kändes det, för första gången, som att medicinen faktiskt hade hjälpt lite. Sen åt ja lite a-fil och skiten (magen) blev genast värre än innan. Sen har det vart som vanligt... sover med vetekudden och så fort den svalnat måste jag värma den, då kan jag somna igen. I natt har jag iaf totalt sovit 9 timmar. Välbehövligt. Kroppen är ganska slut efter så lite sömn på 5 dagar... 
Sjukskriven idag, egentligen mest pga missförstånd, men ska jobba helgen i alla fall. Det blir skönt! Ska dessutom jobba med min favorit Ida så det blir nog kul.
Imorgon kväll blir det mys med Krister, vi har knappt träffats de senaste 2 veckorna. Förutom en lunch i veckan, när vi åt på finrestaurang och jag fick i mig en och en halv potatis haha, och så igår när han var så gullig och kom förbi efter jobbet bara för att krama mig lite.
Han är fin den där min Krister.

Idag ska jag uuut! Inte ut som ut och dansa men ut som utanför dörren! Ska träffa martina, en vän uppe från Åre som ska flytta till Australien och givetvis åker via Arlanda då så hon är i stan över helgen. (Stokholm Arlanda är förresten mitt favorit program för tillfället...) Hon kommer hit och så tänkte vi nog gå in till stan och ta en fika. Kamomillte ska jag tydligen dricka har jag hört.. får testa det.
Sen ska jag även träffa Carro! Som jag också lärde känna uppe i Åre. Ska nog bjuda hit henne på middag.
Så det blir en rolig dag! Blir skönt att inte gå hemma och gräva ner mig i min missär längre.

Har hittat en rolig serie att titta på, Charterhjältar på kanal 5. Haha gick tydligen förra hösten men det missade jag eftersom jag bodde i Åre då. Typiskt skönt iq-befriande program men även intressant eftersom jag funderat mycket på att kanske bli just reseledare...Min goa kusin Josef, adopterad från Vietnam. Kanske knallar förbi dom idag också så jag får träffa Xue med. Var ett tag sen nu.Jag och Rebecka på halloweenfesten i lördags, det är den här kvinnan jag ska resa med =)

Resan bokad!!

Den senaste veckan har varit bra, sämt, underbar, jobbig, rolig, ja allt på en och samma gång. Jag mår bra och jag är glad, men tydligen oroar jag mig så pass mycket att jag fått magkatarr.. hade lite symptom på det sista terminen i trean när jag stressade väldigt mycket och nu har jag haft ont senaste dagarna så i morse efter en sömnlös natt och illamående gick jag till läkaren. Har fått medicin och hoppas på att det snabbt går över, så håll tummarna tack.

Jag oroar mig i onödan, that's just who I am.
Klarar jag inte teoriprovet eller uppkörningen om några veckor så dör ingen. Det är inget jag måste ha. Det är snarare något jag borde ha, något som är bra att ha. Jag vill klara det men måste intala mig själv att det inte är hela världen om jag inte gör det.
Jag är bra på annat. Plugga just nu fungerar inte för mig. Inte någonstans. Men nu har jag tre veckor på mig till provet och tar jag lite varje dag så kanske jag kan klara det och då kommer en sten släppa från mina axlar. Så det vore en oerhörd lättnad att ha körkortet avklarat. Klarar jag inte uppkörningen i Sthlm, som sägs va svåraste stället i landet att köra upp på, får jag väl åka till Åre och matilda och köra upp där eller varför inte Arvidsjaur eller de småländska skogarna eller ja... det löser sig.

I helgen var det halloweenfest gånger två, först inflyttningsfest hos några killkompisar som flyttat in i en stooor lägenhet på Birger Jarlsgatan i stan, bredvid kyrkan. Sen lokalfest i Kungsängen som slutade med att jag fick ta hand om 2 väldigt fulla tjejer... kvällen var ändå väldigt lyckad. Jag och Marta var tvillingar och lyckades nog väldigt bra.

Men det roligaste som hänt, och som gör att jag kan bortse från min mage och se framåt och längta efter en välehövd semester från landet Sverige är att jag och Rebecka nu bokat våra biljtter!!! Den 24/1-24/3 åker vi till Sydostasien. Vi flyger till bangkok och sedan blir det norra Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam. Inte planerat någonting än, mer än att vi verkligen ska bli bruna, snygga och ha sjukt kul och vara utvilade när vi kommer hem. Förhoppningsvis blir det några veckor på någon skola/barnhem i norra Thailand också. Vi får se. Det är väldigt skönt att ha biljetterna bokade i alla fall och det kommer bli min första riktigt stora resa själv.

Nu kommer tröttheten ikapp mig, ska försöka sova lite och hoppas på att medicinen hjälpt när jag vaknar.


MYCKET roligt klipp, som får mig att skratta oavsett hur jag mår är denna parodi på Hollywoodfruar


RSS 2.0