Att jobba på lyxhotell

...är inte alltid så lyxigt ska jag be och få tala om. Jag började jobba som receptionist på ett femstjärnigt hotell i Sthlm i måndags. Det första som hände var att jag fick en ashet kostym. Det roliga är att kjolen och även klänningen går nedanför knäna på mig medan de på de andra går typ ovanför knäna. Hejjagär159cmlång. Men det passar bra ändå faktiskt. Snyggt är det!
Sen var det rundvandring. Och det är kanske dumt att säga men rummen är inte alls så fina som jag förväntade mig. Men i övrigt är det enormt bra service, fin matsal/bar, alla gäster har tillgång till ett gym med jacuzzi mm. Det är väldigt mycket att lära sig, mycket mer än på förra hotellet jag jobbade. Det är så mycket petigare med allt, jag måste ha håret och naglarna på ett visst sätt, får inte bära ett glas om det inte står på en bricka mm. Igår kände jag mig jättesnurrig av all information och fick dessutom feber.. imorse mådde jag riktigt dåligt men det går inte att sjukskriva sig på 3e dagen. Säger sig ju självt. Så tjenare vad jag lagt på smilet och ätit alvedon hela dagen (bytt kläder en gång pga febern som jag svettades ut). Och tjenare vad bra det har gått!!! Jag värvade 3 nya medlemmar till det systemet vi har, chefen såg detta och efter det var det inte så svårt att våga fråga om en ledig helg i juli kan jag säga.. ;) (då jag och Erkki ska ha 20-årsfest!)
En jobbig sak, det är när män kommer och ska betala sin pay-tv. De ska betala sin porr och vill självklart inte ha den på samma nota som företagsnotan. Åh det är så äckligt och tydligen inte så ovanligt bland rika män..
Dessutom är inte personalytorna lyxiga, inte alls. Helt vanlig standard. Men alla springer runt i kostym och det märks att folk är serviceminded.
Så som sagt- inte alltid så glamouröst. Man får veta information man helst skulle slippa.
Jag hoppas att jag mår bättre imorgon och om inte så är det bara köra på. På fredag och lördag är jag ledig så då blir det vila!

  jag ska bli en business woman så jag alltid får (läs måste) vara snygg på jobbet

Nu är jag medlem på World Class igen. Lyckades fixa till mig ett väligt bra pris för att få träna på alla deras anläggningar i ett år, alla öppettider. Kan även frysa kortet om jag åker utomlands ett tag. Så nu börjas det gymma igen! Ska bli riktigt skönt. Minst sagt välbehövligt. Morgonpromenader och egen träning i all ära, men det är inte alls lika effektivt som att svettas riktigt ordentligt på ett gym. Får dessutom 4 gånger med personlig tränare. Asbra sätt att komma igång med de nya maskinerna mm! Tränade med lite annorlunda maskiner på förra gymmet, plus att jag även tänkt börja med fria vikter.

jag förra sommaren, då jag sprang en mil på ca 54 min (det gör jag verkligen inte nu kan jag säga..)

En sak jag tänkte på sen jag flyttade hem är att jag saknar faktiskt inte Åre. Inte alls. Inte än i alla fall. Det kommer kanske. Det är så annorlunda liv bara. Där och hemma. Jag trivs med mitt sthlms liv. I alla fall nu. Är glad för vad jag fick vara med om och ser tillbaka på året med värme, på de fina människor jag lärde känna. Men det är gjort liksom. Nu går vi vidare
underbara dagar på fjället var det verkligen.Och just det! Jag som hoppar så mycket i den här inlägget ändå kan väl fortsätta. Jag har en preliminär resplan för vintern; en månad i Jordanien, Egypten och Israel (med en kristen organisation som heter Surfing the nations) och sen några veckor i Asien (bla Vietnam) med mamma och pappa. Dom ska resa runt där i 5 veckor så jag tänkte kanske haka på dom på slutet av deras resa. Vi får se men det pirrar i magen när jag bara tänker på hur mycket jag förhoppningsvis får uppleva om ett halvår. Och jag menar, Sveriges sommar. ja ni ser ju hur det regnar och regnar. OM jag längtar till värme och bli brun!!

Sonja (vän till familjen, som min extra mormor när jag var liten) som jag coh Unn hälsade på hos i Spanien, Torrevieja förra sommaren. Jag vill bli brun igen. Man är SÅ mycket snyggare brun. Och det ser SÅ mycket ut som att jag är knallröd där. Ni hajjar poängen.
Men resorna är preliminära som sagt.. helt nya ideer. Kanske slutar med rumänien, vem vet? Vill kanske dit och volontära på barnhem.
Får se helt enkelt, hur det blir med jobb och allt. Är i alla fall grymt nöjd med livet just nu.
Kanske inte så konstigt när man svävar på moln.


Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0